Ketkä ovat NHL-kauden suomalaiset läpimurtopelaajat?

Ketkä ovat NHL-kauden suomalaiset läpimurtopelaajat?
Suomalaisittain NHL-kauden 2021-22 lähtökohdat ovat kutkuttavat. Useampikin nuori suomalainen kolkuttelee todellisen läpimurron portteja. VB.com listasi viisi potentiaalista menestyjää. (Kuva: Bruce Bennett/Getty Images)
Kesä on taas lusittu ja NHL on täällä! Kausi 2021-22 alkaa suomalaisittain jälleen kerran erittäin mielenkiintoisista asetelmista. Aleksander Barkovin, Mikko Rantasen, Miro Heiskasen ja kumppaneiden johdolla sinivalkoinen kärki on tälläkin kaudella todella terävä. Supertähtien takaa ponnistaa kuitenkin pitkä liuta huippulupaavia pelaajia.

VB.com listasi tämän kauden viisi potentiaalista läpimurtopelaajaa. Listan pelaajat ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä. Ainoa yhdistävä tekijä on se, että askel tai useampi ylöspäin on täyttä realismia!

Lue myös: Kuka voittaa NHL:n suomipörssin?

Kaapo Kakko - New York Rangers


Vuoden 2019 varaustilaisuuden kakkosnimi Kakko aloittaa kolmannen kautensa rapakon takana. Odotukset olivat heti alusta saakka katossa, Manhattanin kiekkoyleisö on kärsimätöntä ja vaativaa. Siihen nähden avauskauden 10+13=23 oli vaatimaton saldo ja myös jääaika jäi melko vähiin. Toisella NHL-kaudellaan Kakko esiintyi suunnilleen samaan tahtiin, joskin kokonaisvaltainen pelaaminen parantui huomattavasti.

Tälle kaudelle Rangersissa muuttui moni asia, tärkeimpänä päävalmentaja. Gerard Gallant on tunnettu nuorten pelaajien kehittäjänä ja yksi miehen jalokivistä on juuri Kakko. Gallant on myös peluutuksen suhteen paljon edeltäjäänsä David Quinnia tasapuolisempi, enää ikävuodet tai palkkashekki ei ratkaise peluutusta.

Kakko on hoitanut myös oman leiviskänsä kesän aikana tyylillä. Harjoitusleirille saapui uransa selvästi parhaassa fyysisessä kunnossa oleva peluri, jolta ei taatusti pitkän ja raskaan kauden aikana bensa lopu. Harjoitusotteluiden perusteella Kakolle on myös annettu paljon aiempaa isompi rooli joukkueessa, nuorukaiselle on luvassa paljon ylivoima-aikaa ja onpa Kakko nähty treenimatseissa myös jäähyjä tappamassa.

Kaksi sesonkia on nyt harjoiteltu pienessä roolissa, joten NHL 2021-22 saattaa hyvinkin olla se lopullinen läpimurtokausi!
Anton Lundell - Florida Panthers


Kauden suomalaisista tulokaspelaajista etukäteen selkeä ykkönen on Lundell. Juuri 20-vuotta täyttänyt keskushyökkääjä on ikäisekseen käsittämättömän kypsä pelaaja, joka voi hyvinkin vallata merkittävän roolin Florida Panthersin joukkueesta. Lundell joutui jättämään harjoitusleirin alun väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta palasi kehiin hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Lundellin vahvuus on ehdottomasti korvien välissä hyrräävä "jääkiekkotietokone". Lundell pelasi jo 17-vuotiaana Liigassa niin valmista peliä, että moni konkarikin olisi kateellinen. Hakematta tulee mieleen Panthersin ykköstähti Aleksander Barkov. Nyt alla on lisäksi kolme kautta isossa vastuussa miesten sarjoissa, joten lähtökohdat myös NHL:ään ovat montaa kollegaa paremmat. Viime kauteen mahtui sarjaotteluiden lisäksi myös U20 jääkiekon MM kisat sekä aikuisten MM-kisat.

Lundell iskee pöytään juuri sitä, mitä NHL-valmentajat nuorilta pelaajilta haluavat mutta harvoin saavat, eli luotettavuutta. Kun tähän yhdistää hyökkäyspään vaistot, kelpo laukauksen ja erinomaisen asenteen työntekoon voi kysessä olla yllättävänkin toimiva kokonaisuus, jopa heti tulokaskaudella.Unibet näyttää jokaisen NHL ottelun suorana kaudella 2021-22!

Näet tämän kauden kaikki NHL:n ottelut suorana Unibet TV:stä. Siirry www.unibet.com sivustolle ja näet ottelut sekä saat ensitalletuksellesi jopa 200€ extraa vedonlyöntiin!
Jesperi Kotkaniemi - Montreal Canadiens


Kesän 2013 kolmosvaraus Kotkaniemi oli kesällä otsikoissa aivan muista kuin pelillistä syistä. Canadiensin ja Carolina Hurricanesin tulehtuneiden välien sijaiskärsijäksi joutunut porilainen veti lopulta kuitenkin sen pisimmän korren ja aloittaa nyt jättisopimuksella uuden tulemisensa Carolinassa.

Canadiens ei monen muun huippulupauksen tavoin saanut myöskään Kotkaniemestä parasta irti. Paikoitellen kahden kauden aikana nähtiin loistava energinen hyökkääjä, mutta isossa kuvassa selkeää punaista lankaa ei tuntunut seuran otteissa olevan. Vastuutakin tuli kovin vaihtelevasti. Hurricanes puolestaan halusi Kotkaniemen palavasti riveihinsä, mikä yhdessä roiman palkan kanssa tietää myös isoa roolia.

Kotkaniemi on älykäs pelaaja ja myös mainettaan fyysisempi. Kun laukauskin on kunnossa, ei menestyksen tiellä pitäisi olla esteitä. Porilainen on kuitenkin vaatinut aina myös kannustavan ja positiivisen ilmapiirin ympärilleen menestyäkseen. Tälle kaudelle se viimeinenkin osa-alue pitäisi olla kunnossa.


Ville Heinola - Winnipeg Jets


Jetsin kesän 2019 ykköskierroksen varaus Heinola on jäänyt tähän asti Jetsissä sivuraiteelle. Heinola oli viime kaudella vahvasti mukana myös kauppahuhuissa, mutta niin vaan parikymppisen puolustajan ura jatkuu edelleen Manitobassa. Ehkä se kertoo sitten kuitenkin myös Jetsin uskosta huippulupaavaan pakkiin.

Taitojensa puolesta Heinolalla ei pitäisi olla mitään vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon, mutta niin vaan vastuu on jäänyt kahtena ensimmäisenä kautena minimiin. NHL-pakiksi pienikokoinen ja hyökkäysorientoitunut puolustaja korvaa puuttuvia senttejä ja kiloja pelikäsityksellään, joka on maailmanluokkaa.

Onko tämä viimein se kausi, kun myös Jetsin valmennusjohto oivaltaa Heinolan avut? Ainakin harjoitusotteluiden perusteella Heinolalle on annettu paljon vastuuta ja ylivoiman moottorin paikka. Jos tämä jatkuu myös varsinaisella kaudella, eväitä läpimurtoon piisaa viljalti.


Katso NHL-ottelut suorina lähetyksinä bet365 sivuston bet365 TV:stä!


Santeri Hatakka - San Jose Sharks


Viimeiseksi nostetaan todellinen yllätysnimi. Hatakka pelasi vielä viime kaudella Liigaa Ilveksessä vaatimattomilla tehoilla, mutta loistava tulokasleiri sekä harjoitusleiri San Josessa on vienyt miehen NHL-unelman kynnykselle. Hatakka on alunperin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2019.

Hatakka ei ole mikään säihkyvä ja pisteitä tekevä hyökkäävä puolustaja, jonka arvo mitattaisiin lähinnä pistepörssissä. Hatakka pelaa oman ruutunsa tarkasti, antaa laadukkaan ja helpon ensimmäisen syötön ja edistää peliä jokaisella ratkaisullaan. Kuvaavaa on, että nuorukainen pistettiin Sharksin harjoitusottelussa Erik Karlssonin pariksi ja homma toimi loistavasti.

Hatakan läpimurto olisi murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon ja siellä pysyminen. Puolustaja on jo näyttänyt, että päätä ei huimaa tässäkään vauhdissa ja juuri nyt Hatakka on kevyesti Sharksin top-6 puolustaja.