NHL-vedonlyöntiennakko 2019–2020: Katso parhaat kausivedot!

NHL-vedonlyöntiennakko 2019–2020: Katso parhaat kausivedot!
NHL-kausi 2019–2020 alkaa 3.10. aamuyöllä Suomen aikaa. Parhaat ennakkovedot kauteen löydät tästä!

NHL-kausi alkaa jälleen pitkän kesätauon jälkeen! Ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaan 3.10. aamuyöllä, ja runkosarja saadaan päätökseen huhtikuun alussa. Kesäkuussa on selvillä, mikä joukkue nostelee Stanley Cupia!

NHL on siinä mielessä vedonlyöjän unelmasarja, että otteluita pelataan käytännössä joka yö aina kevääseen saakka. Sarjan ennakoitavuuden vaikeus tuo lisämausteen vedonlyöntiin, sillä ”varmoja” voittajia ei ole. Vedonlyönti ei kuitenkaan ole lottoa, ja NHL-kohteillakin voi kasvattaa pelitilin saldoa siinä missä millä tahansa muillakin kohteilla. Tarjolla on myös useita mielenkiintoisia kausivetoja, joista varmasti löytyy pelattavaa – ja jos ei muuta niin ainakin jännitettävää – koko kaudeksi.

Änäritunnelmiin pääsee vaikka fiilistelemällä tätä promo-videota:Mikä joukkue voittaa Stanley Cupin?


Vedonlyöntiyhtiöt ovat yksimielisiä siitä, että Tampa Bay Lightning on suurin suosikki juhlimaan Stanley Cupia kauden päätteeksi, ja tämän väitteen kanssa on vaikea olla eri mieltä.

Tampa oli viime kaudella ylivoimainen runkosarjassa, mutta suli täydellisesti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja putosi jatkosta voittamatta otteluakaan. Joukkue on lähtökohtaisesti kuitenkin edelleen liigan laadukkain, kun riveistä löytyy muun muassa viime kauden pistepörssin voittaja ja liigan arvokkain pelaaja Nikita Kucherov sekä parhaan maalivahdin palkinnon kesällä pokannut Andrei Vasilevski. Nämä kaksi muodostavat kuitenkin vasta pienen osan Boltsin laajasta pelaajamateriaalista.

Tampan takana on tasaisempaa, ja todella monella joukkueella on mahdollisuus nousta kakkossuosikiksi. Lännessä Vegas Golden Knights on kertoimissa vahvin suosikki Stanley Cup -finalistiksi, mutta Vegasilla on myös ennakkoon helpoin divisioona, mikä osaltaan laskee sen mestaruuskertoimen toiseksi pienimmäksi.

Muita Tampan haastajia ovat ainakin Boston Bruins, Toronto Maple Leafs ja Washington Capitals. Toisaalta lännessä on useita joukkueita, jotka voivat palasten loksahtaessa kohdalleen haastaa Stanley Cupista, joten ennakointi on vaikeaa. Mihin pystyy esimerkiksi viime kauden mestari St. Louis Blues?

Tampan kerroin Stanley Cupin voittamiseksi kelpaa hyvin pelattavaksi, vaikka se onkin pienin kaikista joukkueista. Boltsilla on sen verran kova nippu, joka on ollut jo monta vuotta pääosin yhdessä ja nähnyt jo monet pudotuspelit, että kaikki avaimet ovat omissa käsissä. Joukkueella on kaikki eväät mestaruuteen, ja käytännössä ainoastaan henkinen puoli on sen esteenä.Pistepörssin voittaja – kaksi ylitse muiden


Connor McDavid ja Kucherov ovat suurimmat suosikit pistepörssin voittajiksi. Näiden kahden välillä on vaikea tehdä eroa, mutta Kucherovin laadukkaampi joukkue antaa ehkä pienen etulyöntiaseman venäläiselle.

Nathan MacKinnon on ehkä kaksikon suurin haastaja. Mikko Rantasen vierellä pelaava kanadalainen tulee varmasti keikkumaan pistepörssin kärkisijoilla kunnossa pysyessään. Myöskään Patrick Kanea ei kannata unohtaa pistepörssin voittotaistelusta, sen osoitti viime kauden jälkimmäinen puolisko. Muitakin mahdollisia haastajia löytyy useita, muun muassa Sidney Crosby ja Mitch Marner.

Tampan järkyttävän laadukas kokoonpano antaa pistepörssin voittotaistelussa pienen etulyöntiaseman Kucheroville. McDavid on kärsinyt myös hieman loukkaantumisista, ja tälläkin kaudella niitä saattaa tulla, kun kanadalainen joutuu kantamaan koko joukkuetta selässään ja pelaamaan maksimäärän minuutteja.Maalipörssin voittaja – Aleksanteri Suuri hallitsee edelleen?


Kahdeksankertainen maalipörssin voittaja Alexander Ovechkin on tälläkin kaudella suurin suosikki pokkaamaan Maurice ”Rocket” Richard Trophyn nimiinsä. Venäläiselle tuli kauden alla 34 vuotta mittariin, mutta maalimäärät eivät ole vielä tyrehtyneet yhtään.

Edmontonin Leon Draisaitl ja McDavid ovat Ovechkinin suurimpia haastajia maalipörssin voitossa. Monella muillakin on toki mahdollisuudet nousta tähän porukkaan, muun muassa Partik Laineella.

Myös Chicagon Alex DeBrincat täytyy mainita tässä yhteydessä mustana hevosena. Kanadalainen paukutti viime kaudella 41 maalia Patrick Kanen rinnalla, vaikka Hawks pelasi hyvin ainoastaan kauden toisen puoliskon. Tällä kaudella kymmenen maalia lisää, ja maalipörssin kärkipaikka on lähellä.

Pelivalintamme maalipörssin voittajaksi on Ovechkin. Venäläinen on voittanut kuusi viimeisestä seitsemästä maalikuninkuudesta, joten yli kuuden kerroin maistuu hyvältä.Flyers ja Coyotes voivat yllättää?


Molemmista konferensseista poimitaan myös yksi joukkue, jolla on saumat yllätykseen – tai ainakin pudotuspelipaikkaan. Lännessä tämä joukkue on Arizona Coyotes ja idässä Philadelphia Flyers.

Arizona kesän hankinnat, Phil Kessel ja Carl Söderberg, tuovat kaivattua syvyyttää joukkueen hyökkäykseen. Viime kaudella kojoottilauma kärsi todella lukuisista loukkaantumisista, joten todellinen taso ei missään vaiheessa tullut kunnolla esiin. Jos Antti Raanta pystyy maalillaan tällä kaudella huippuotteisiin, Arizonalla on hyvät saumat pudotuspeleihin.

Philadelphia Flyers teki kesällä muutaman ison satsauksen, kun muun muassa Kevin Hayes, Matt Niskanen ja Justin Braun liittyivät joukkueeseen. Seuran johtoportaasta on sanottu, että Stanley Cup halutaan voittaa vielä Claude Giroux’n ja Jakub Voracekin ollessa parhaassa iässä, joten siirtotakarajalla voidaan nähdä vielä lisää hankintoja. Jos Carter Hart pelaa maalillaan yhtä hyvin kuin viime kaudella, kannattaa Flyersia ehdottomasti pitää silmällä – ehkä vielä myöhään keväälläkin.