Näin nuoret leijonat juhlivat MM-kultaa!

Näin nuoret leijonat juhlivat MM-kultaa!
Suomen Nuoret Leijonat voittivat U20 MM-kisoissa kultaa. USA kaatui finaalissa numeroin 3-2.
Nuoret Leijonat voittivat kultaa jääkiekon U20 MM-kisoissa 2019

Suomi voitti USA:n MM-finaalissa TPS-hyökkääjä Kaapo Kakon viime hetkien maalilla. 2-2 tilanteessa oltiin vielä kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ja jatkoaika häämötti, mutta kellot pysähtyivät aikaan 18:34, kun Kaapo Kakko lapioi kiekon maalin Lundellin ja Jokiharjun syötöstä. Leijonat kesti USA:n loppurynnistyksen ja nostivat MM-pokaalia!



MM-finaali kaikki maalit



Nuoret Leijonat ei päässyt kisoissa helpolla, sillä joukkueen alkutaival lohkovaiheessa oli todella kivinen. Joukkue hävisi Ruotsille ja USA:lle lohkovaiheen otteluissaan, mutta otti kuitenkin voitot ennakkoon heikoimmista Slovakiasta ja Kazakstanista. 

Suomi joutui lohkovaiheen jälkeen tiukkaan paikkaan puolivälierissä, kun vastaan luisteli Kanada. Hieman onneakin tarvittiin, mutta Nuoret Leijonat hallitsi ottelua laukausten kautta ja joukkueen viimeisenä tukipilarina ollut Ukko-Pekka Luukkonen piti hyvin poissa Kanadan lähentely-yritykset. Suomi voitti ottelun lopulta jatkoajalla, kun Utunen laukoi kiekon ohi hölmistyneen DiPietron.

Suomi sai seuraavaksi vastaansa Sveitsin, joka hieman yllättäen oli voittanut Ruotsin ja päässyt välieriin. Suomi tuli otteluun todella kovalla voimalla ja voittikin selvästi 6-1 lukemin. Suomen parhaimmistoa ottelussa oli 1+3 tehot merkannut Heponiemi ja 1+2 tehot iskenyt Kupari. Kapteeni Talvitie niin ikään iski ottelussa kaksi maalia.

Sveitsin jälkeen Suomella oli kenties kovin vastus edessä, kun jo ennakkoon USA oli voittanut joukkueen lohkovaiheessa, mutta Suomi hienosti kasvoi ottelu ottelulta ja onnistui räjäyttämään jackpotin lopussa. 

Leijonien turnaus meni vallan mainiosti, sillä Ukko-Pekka Luukkonen valittiin toimittajien tähdistökentälliseen parhaana maalivahtina. IIHF:n raati valitsi puolestaan parhaaksi maalivahdksi Venäjän Pyotr Kochetkovin, parhaaksi puolustajaksi Venäjän Alexander Romanovin ja parhaaksi hyökkääjäksi USA:n Ryan Poehlingin.

U20 MM-kisojen tähdistökentällinen


Maalivahti: Ukko-Pekka Luukkonen
Puolustaja: Alexander Romanov
Puolustaja: Erik Brannstrom
Hyökkääjä: Grigori Denisenko
Hyökkääjä: Fillip Kurashev
Hyökkääjä: Ryan Poehling

Paras pelaaja: Ryan Poehling



Leijonien tie MM-kultaan

USA - Suomi 2-3

Suomi - Sveitsi 6-1

Kanada - Suomi 1-2 (jatkoaika)

USA - Suomi 4-1

Slovakia - Suomi 1-5

Suomi - Kazakstan 5-0

Suomi - Ruotsi 1-2

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön onnitteluviesti Leijonille




Nuoret Leijonat juhlivat sosiaalisessa mediassa

Suomen Nuoret Leijonat ottivat finaalin jälkeen ilon irti kautta sosiaalisen median!


Suomeen NHL Draftin ykkösvaraus?

TSN-sivusto haastatteli Eeli Tolvasta, joka oli varma siitä, että USA:n Hughes ei tule olemaan ykkösvaraus NHL:ssä, vaan suomalainen pelaaja tullaan valitsemaan ensimmäisenä ykkösvarauksena historiassa.

Lue myös: Miesten Jääkiekon MM-kisat 2019


Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Slovakiassa, missä Leijonilta on hyviä muistoja. Ottaako Suomi jälleen kerran MM-kultaa, tulee selviämään keväällä. Lue jatkuvasti päivitettyä sivustoamme Jääkiekon MM-kisat 2019 täältä >>

Vuoden 2020 U20 MM-kisojen lohkot selvillä!


Vuoden 2020 nuorten MM-kisojen ottelut pelataan Tshekissä. Ottelukaupungit ovat Trinec ja Ostrava.



Suomi pelaa oman alkulohkovaiheen ottelunsa Trinecissä. Nuorten Leijonien kanssa A-lohkossa pelaavat myös Kazakstan, Ruotsi, Slovakia ja Sveitsi. 

Toinen lohko eli tuttavallisemmin B-lohko pelataan Ostravassa, missä pelaavat Kanada, Tshekki, Saksa, Usa ja Venäjä.

Lohkojako määrättiin vuoden 2019 MM-turnauksen sijoitusten perusteella. Saksa on joukkueista ainoa nousija.

 U20 MM-kisojen päivämäärät ovat 26.12.2019-5.1.2020.