Track & Field rankkasi myös Tokion parhaat miesyleisurheilijat

Track & Field rankkasi myös Tokion parhaat miesyleisurheilijat
Legendaarinen yhdysvaltalainen yleisurheilulehti Track & Field rankkasi naisten tapaan myös Tokion suurimmat menestystoivot jokaiseen lajiin. Lue lisää artikkelistamme.

Myös miesatleetit järjestykseen


Legendaarinen yleisurheiluun keskittyvä amerikkalaisjulkaisu Track & Field News avasi pelin julkaisemalla Tokion Olympialaisten todennäköisimmät menestyjät naisten yleisurheiluun. Päivää myöhemmin lehti julkaisi samanlaisen kattauksen myös miesten puolelle.

Naisten tapaan Track & Field kelpuutti listalleen yhden suomalaisen. Suurin suomalainen menestystoivo on lehden mukaan keihäänheittäjä Toni Kuusela, joka on kärsinyt sitkeästä polvivammasta ja saattaa joutua kauden jälkeen leikkaukseen. Toisaalta onnistuessaan Kuusela voi olla Tokion olympialaisten suomalaisyllättäjä yleisurheilun puolella, kapasiteettia nimittäin piisaa.

Vetter omilla lukemillaan?


Aloitetaan siis miesten keihäästä, jossa on vaikea nähdä Saksan Johannes Vetterin jäävän ilman kultaista mitalia. Toisaalta keihään arvokisoissa on tapahtunut kautta historian paljon kummallisia asioita, joten ei nyt vielä julisteta saksalaisjättiä varmaksi voittajaksi.

Kovia haastajia Vetterille on paperilla kolme. Puolan Marcin Krukowski ja Intian Neeraj Chopra ovat Track & Fieldin mielestä ne kovimmat. Trinidadin Keshorn Walcott lienee myös nimi, jota ei täysin voi tälläkään kertaa unohtaa.

Kuusela on tempaissut tällä kaudella ennätyksekseen 85.03, mutta sitkeät polvivaivat ovat varjostaneet kautta. Jos vaivat on selätetty, Kuusela voi hyvinkin olla suomalaiskatraan ykkönen. Aiturilegenda Arto Bryggare tosin nosti potentiaalisimmaksi suomalaiseksi Lassi Etelätalon. Kumpi on oikeassa?

Track & Fieldin top-3 - Miesten keihäs

 1. Johannes Vetter Saksa (ennätys: 97.76)
 2. Marcin Krukowski Puola (89.55)
 3. Neeraj Chopra Intia (88.07)

9. Toni Kuusela Suomi (85.03)Satasella aika jälkeen Boltin


Miesten sataselle lähdetään poikkeuksellisesta tilanteesta, kyseessä on ensimmäinen olympialainen satanen sitten vuoden 2004 kun lähtölistalla ei lue Usain Boltin nimeä. Samalla suosikkeja on yhtäkkiä useita. Track & Field on nostanut ykköshevosekseen USA:n Trayvon Bromellin, joka on tehnyt komeaa paluuta huipulle vaikeampien aikojen jälkeen. Tällä kaudella on myös syntynyt uusi komea ennätys 9.77.

Laajasta haastajakatraasta parhaat saumat lehti arvioi olevan toisella jenkillä Ronnie Bakerilla, jonka ainoa tappio tältä kaudelta on juuri Bromellille. Kärkikaksikon tavoin tällä kaudella alle 10 sekunnin ennätyksensä ovat tehneet myös mm. Akani Simbine, Lamont Marcell Jacoabs ja Fred Kerley, joten mitalisijoille on todellakin tunkua.

Track & Fieldin top-3 - Miesten 100m

 1. Trayvon Bromell USA (ennätys: 9.77)
 2. Ronnie Baker USA (9.85)
 3. Andre De Grasse Kanada (9.90)

Titaanien taisto kolmiloikassa


Jos on naisten kolmiloikka suomalaisittain huippumielenkiintoinen kilpailu, voi samaa sanoa varauksetta myös miesten kilpailusta. Kolme "kahdeksantoistametrin" kerhon titaania ottaa mittaa toisistaam, kun Hugues Fabrice Zango, Pedro Pablo Pichardo ja Will Claye nähdään samaan aikaan hyppypaikalla.

Tällä kaudella ennätyksensä 18.07 loikkinut Burkina Fason Zango on Track & Fieldin ykkössuosikki. Claye puolestaan ei ole koskaan Zangolle hävinnyt, mutta on toisaalta kärsinyt vakavasta akillesvammasta ja kilpaillut vain kahdesti sen jälkeen. Portugalin Pichardo on puolestaan myös aivan kykeneväinen vaikka voittoon asti. Onko tässä koko miesten yleisurheilun hienoin kilpailu?

Track & Fieldin top-3 - Miesten kolmiloikka

 1. Hugues Fabrice Zango Burkina Faso (ennätys: 18.07)
 2. Pedro Pablo Pichardo Portugali(18.08)
 3. Will Claye USA (18.14)

Voit katsoa Zangon ennätyshypyn alkukaudesta alta.


Ståhl vai Čeh kiekkoringin valtias?


Ruotsin Daniel Ståhl on dominoinut kiekkorinkiä tällä kaudella, kauden ainoa tappio tuli maanmies Simon Petterssonille alkukaudesta. Silti erinomaista suomea puhuvan Ståhlin taivaalle on ilmestynyt vähintään harmaita pilviä olympialaisten alla. Ja ne pilvet puhaltavat Slovenian suunnalta.

Nuori slovenialainen Kristjan Čeh on tullut lähes täysin puskista uhkaamaan Ståhlin kultaa. Juhannuksen Kuortaneella syntyi uusi komea ennätys 70.35 ja potentiaalia on vielä paljon parempaan. Arvokisakokemusta ei toki aikuisten tasolta vielä ole, mutta eipä paineet ole tuntuneet haittaavan reilusti yli parimetristä hujoppia tähänkään asti.

Track & Fieldin top-3 - Miesten kiekko

 1. Daniel Ståhl Ruotsi (ennätys: 71.86)
 2. Kristjan Čeh Slovenia(70.35)
 3. Andrius Gudžius Liettua (69.59)

Muut lajit - voittajaehdokkaat


200m - Noah Lyles, USA
400m - Steven Gardiner, Bahama
800m - Nijel Amos, Botswana
1500m - Timothy Cheriot, Kenia
3000m esteet - Soufiane El Bakkali, Marokko
5000m - Getnet Wale, Etiopia
10000m - Selemon Barega, Etiopia
110m aidat - Grant Holloway, USA
400m aidat - Karsten Warholm, Norja
Maraton - Eliud Kipchoge, Kenia
20km kävely - Toshikazu Yamanishi, Japani
50km kävely - Masatora Kawano, Japani
4x100m viesti - USA
4x400m viesti - USA
Korkeushyppy - Ilya Ivanyuk, Venäjä
Seiväshyppy - Armand Duplantis, Ruotsi
Pituushyppy - Tajaay Gayle, Jamaika
Kuulantyöntö - Ryan Crouser, USA
Moukari - Pawel Fajdek, Puola
10-ottelu - Kevin Mayer, Ranska

Lähde: Track & Field News - Olympic Games Men’s Top 10 Predictions