Asiantuntija löytää olympialaisista suuret määrät ylikertoimia

Asiantuntija löytää olympialaisista suuret määrät ylikertoimia
Vetofirmoilla on kertoimia lähes jokaiseen olympialaisten lajiin. Kertoimenlaskijat eivät voi olla asiantuntijoita joka lajissa.

Valtaisa lajien kirjo suosii erikoistuntijoita - ylikertoimia tarjolla enemmän ehkä kuin koskaan aikaisemmin


Tokion olympiakisoista on tarjolla valtava määrä vetokohteita. Unibetkin mainostaa avaavansa kaiken kaikkiaan yli 3000 vetomarkkinaa olympialaisista. Tokion kisoissa kisataan 399 lajia.
Vetofirmoilla on listoillaan voittajavedot lähes jokaiseen kisalajiin. Suurista vetofirmoista ainakin Unibet on avannut kohteet jo hyvissä ajoin heti kisojen alettua. Betssonillakin on auki suuri osa kisalajeista.

Vetofirmojen kertoimenlaskijat eivät mitenkään pysty olemaan ajantasalla joka lajin kanssa. Taitava betsaaja löytää ylikertoimia. Jos Lizzie Armanton kultamitalikerroin on 9.00, mutta naisten park -skeitin tunteva on sitä mieltä, että Armanto vie kisan kerran viidestä, niin siinä olisi loistava ylikerroin.Asiantuntija löytää olympialaisista suuret määrät ylikertoimia
Kuva: Sean M. Haffey, Gettyimages

Nyt on lajituntemuksella mahdollisuus tehdä kunnon vetotili. Jos tunnet erityisen hyvin naisten judon, niin mitä sanot tästä:
Unibetilla naisten judon raskaimman sarjan 78kg + suosikki on vuoden 2019 maailmanmestari Japanin Akira Sone kertoimella 2.15. Betssonilla taas ykkössuosikki on ranskalainen Romane Dicko, joka on voittanut kultamitalin kaksissa viime EM-kisoissa. Betssonin kerroin Dickolle on 2.02.Suomalaiset tietenkin tuntevat suomalaiset. Unibetin listoilta voi bongata suomalaisten kertoimet, ja taas lajituntija huomaa, että onko lukema kohdallaan.

Naisten trap -ammunnassa Suomen Satu Mäkelä-Nummela, Pekingin olympialaisten 2008 kultamitalisti, saa nyt voittokertoimeksi Unibetilta 10.00. Pekingin ammunnoista on jo 13 vuotta aikaa. 2017 EM-ammunnoissa Mäkelä-Nummela otti pronssia. Voisiko nyt olla uusi nousu voittoon? Ammunta on herkkä laji, kokemuksesta tuskin olisi haittaa olympiafinaalissa.Golfista iso kerroin Castrenin mitalilla?


Golfissa on mukana neljä suomalaista. Miesten puolella Sami Välimäen ja Kalle Samoojan kerroin Unibetilla on 201.00. Välimäki näytti viime kaudella jo lupaavia otteita, maaliskuussa 2020 tuli jo Euroopan kiertueella Oman Openissa voitti.
Suomen suurin golftoivo on naisten Matilda Castren Unibetin kertoimella 41.00. Toinen naisgolfari Sanna Nuutinen saa kertoimeksi 351.00.
Castren on tämän kauden kuuma pelaaja. Hän otti komean turnausvoiton kesäkuussa LPGA Tourin Mediheal Championshipissä.Naisten nyrkkeilyssä 60 kg sarjassa Mira Potkosen kultamitalikerroin on 5.00. 40-vuotias Potkonen otti Rion kisoissa 2016 pronssia. 2018 Sofiassa hän voitti EM-kultaa.

Paini on suomalaisten mitalilaji


Kreikkalais-roomalainen paini on ollut suomalaisille mitalilaji. Nyt raskaimman sarjan Elias Kuosmanen saa kultamitalista kertoimeksi 34.00 ja mitalista 3.50. 97 kg sarjan Arvi Savolaisen kertoimet ovat 21.00 ja 2.50.

Entäs sitten rullalautailu? Ovatko kertoimenlaskijat perillä aivan uusistakin olympialajeista? Kaliforniassa asuva, mutta isän puolelta Suomen edustusoikeuden saanut Lizzie Armanto on Unibetin listoilla naisten park -luokan nelossuosikki kertoimella 9.00. Suomessa Armantoa on jo hehkutettu maailman ykkösskeittaajana. Kumpi on väärässä? Suomen media vai Unibet?Ari-Pekka Liukkonen kantoi Suomen lippua avajaisissa. Budapestin EM-uinneissa aiemmin tänä vuonna Liukkonen ui mestaruuden. Nyt Unibetilla hänen kultamitalikertoimensa on peräti 67.00. Voiko se olla kohdallaan? 50 m uinti on herkkä laji. Lähdön ja maaliintulon on osuttava aivan kohdalleen, kun kisataan sadasosista.

Purjehduksessakin suomalaiset ovat ottaneet mitaleita silloin tällöin. 2012 kisoissa Tuuli Petäjä-Siren otti RS:X -luokassa, eli purjelaudalla, hopeaa. Nyt Petäjä-Siren kultamitalikerroin on Unibetilla 81.00 ja mitalikerroin 21.00.

Ja aivan varmasti Unibetin kertoimenlaskijat eivät ole asiantuntijoita nacra -17 -luokassa. Siinä Suomen kaksikko Keskinen/Kurtbay saa kultamitalikertoimeksi 41.00 ja mitalikertoimeksi 10.00.