Jesse Urholin - Onko tässä Suomen seuraava toivo vapaaottelun ykkösorganisaatioon?

Jesse Urholin - Onko tässä Suomen seuraava toivo vapaaottelun ykkösorganisaatioon?
Cage Warriorsissa tällä hetkellä otteleva mattotaituri on hyvässä asemassa, kun ajatellaan aiempien eurooppalaisten UFC-nousukkaiden tarinoita! (Kuva: Youtube)
Jesse Urholin on porilainen 32-vuotias vapaaottelija. Mies ei ole läheskään yhtä tunnettu kuin lajitoverinsa Makwan Amirkhani, tai vaikkapa Teemu Packalen, mutta tulevaisuudessa voi olla toisin. Välisarjassa ollaan nimittäin menestytty niin hyvin, että lähitulevaisuudessa UFC-kehään astuminen ei olisi edes kovin kaukaa haettua.

Tällä hetkellä Urholinilla on allaan erittäin suotuisat tuulet, kun mies on kehässä voittamaton. Kahdeksasta ottelustaan hän on poistunut jokaisesta voittajana, ja lukkopainissa euroopanmestaruudenkin napannut kaveri on onnistunut voitoistaan peräti kuudessa laittamaan leikin poikki ennen täyttä aikaa. Suomalaisittain debyytti tapahtui tavanomaisesti Suomessa vaikuttavassa CAGE-organisaatiossa, jossa hujoppi takoi voitosta voittoon kahdessa vuodessa, keräten kuusi voittoa tuossa ajassa. Etenkin kyky laittaa vastustajat ottelukyvyttömäksi ennen täyttä aikaa oli erittäin suuri boosti osakkeeseen, ja pian puhelimen päässä olikin Cage Warriors.Cage Warriorsissa on otettu kaikki irti mahdollisuudesta!


Porin miehelle tämä tilaisuus ei olisi voinut parempaan aikaan voinut tulla. 32 vuotta on kuitenkin ikä, jossa ura on absoluuttisella huipulla, ja kaikki on otettava irti. Cage Warriors onkin eurooppalaiselle vapaaottelijalle paras tilaisuus kiinnittää kaikkien unelmoiman UFC:n huomio, kun aiemmin muuan Conor McGregor on haettu sieltä isompiin valoihin, ja juuri tänä kesänä rääväsuinen britti, Paddy Pimblett sai CW:n kautta kutsun "ylös".

Urholin on pärjännytkin loistavasti myös tason koventuessa, kun brittiorganisaation debyyttiottelussa hän dominoi Aaron Khalidia matossa totaalisesti, voittaen yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Se ei kuitenkaan ollut hänelle riittävä suoritus, ja parannusta lähdettiin hakemaan, kun vastaan pistettiin kivenkova potkunyrkkeilymies John Palaiologos. Kreikkalaisesta ei kuitenkaan ollut mitään vastusta, vaan avausminuutilla hän oli jo selällään matossa, ja selvittyään avauserän, toiseen erään jouduttiin jo laittamaan tuomari keskeyttämään turpasauna Urholinin iskiessä olemattoman puolustuksen läpi puhtaita osumia kupoliin.Ottelun jälkeisessä haastattelussa mies haikaili välisarjan mestaruusottelun perään. Kinkkinen asia onkin se, että painoluokan vyö on tällä hetkellä vapaana. Entinen mestari Mason Jones onnistui nappaamaan sen itselleen Adam Proctoria vastaan hurjalla esityksellä, ja sen aikainen tuplamestari ei kauaa joutunut odottelemaan UFC:n soittoa. Nyt olisikin hyvä paikka iskeä kohti vyöottelua, kun jo edeltävä mestari sai diilin suurin parrasvaloihin.

Urholinin todellinen potentiaali olisi hieno nähdä myös UFC:ssä, jossa välisarja on aina ollut, ja on edelleen hyvin paini ja mattovahvuinen painoluokka. Meriitit ovat ainakin kunnossa, joten nyt pitää ottaa kaikki irti uran huippuvuosista.