Kohti Pariisia - Potentiaaliset suomalaismenestyjät 2024!

Tokion olympialaisten jälkipyykkiä vasta pestään, mutta me käännämme katseemme jo Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisiin. Ketkä suomalaisurheilijat voisivat olla potentiaalisia menestyjiä Pariisissa?

Kohti Pariisia


Tokion olympialaiset jatkoivat tutuksi tullutta linjaa, jossa suomalaisurheilijoita ei juuri palkintopallilla nähdä. Toki mitalisaalis tuplaantui Rion 2016 kisoista, kun yhden pronssin sijaan Suomi saavutti Tokiossa kaksi pronssista lätkää. Mira Potkosen kolmas sija naisten nyrkkeilyn kevytsarjassa ja uimari Matti Mattssonin samainen sijoitus 200m rintauinnissa olivat hienoja suorituksia, mutta kaikesta huolimatta mitalitavoitteesta jäätiin jälleen.

Mutta miltä näyttää tulevaisuus? Palaako Suomi Pariisin kesäolympialaisissa mitalikantaan myös kirkkaampien lätkien osalta? Tokiossa suurin osa Suomen olympiajoukkueesta oli ensikertalaisia, joten mitalien lisäksi saavutetut kuusi pistesijaa olivat melko lupaava saldo. Me listasimme kotimaisia urheilijoita, joilla on hyvät saumat taistella mitaleista Pariisissa.

Arvi Savolainen - Paini


Paini on ollut perinteinen suomalainen menestyslaji olympialaisissa, mutta 2000-luvulla on ollut hiljaista. Edellisen kerran suomalaispainija on voittanut mitalin voittanut Ateenan kisoissa vuonna 2004, kun Marko Yli-Hannuksela nappasi toisen peräkkäisen pronssimitalin. Pariisissa mitaliketjuun voidaan hyvinkin saada täytettä, kun Arvi Savolainen astuu molskille.

Savolainen väläytteli jo Tokiossa yltämällä hienosti pronssiotteluun. Toinen huippulupaus Iranin Mohammadhadi Saravi oli kuitenkin viimeisessä matsissa parempi, joten mitali jäi viel saamatta. 22-vuotias Savolainen on voittanut juniorisarjoissa kaiken mahdollinen ja on terveenä pysyessään Pariisissa taatusti vielä paljon kovemmassa kunnossa. Samalla Savolainen on myös ehdoton mitalitoivo.