Vedonlyöntikertoimet povaavat Kanadalle jääkiekon Olympiakultaa!

Vedonlyöntikertoimet povaavat Kanadalle jääkiekon Olympiakultaa!
Kanada, USA, Venäjä, Ruotsi vai sittenkin Suomi? Löytyykö edellä mainitusta viisikosta Pekingin jääkiekon Olympiakultaa voittava joukkue? (Kuva: Getty Images)
Vuoden 2022 ehdottomasti kovin jääkiekkoturnaus on Pekingin Olympiajääkiekkoturnaus helmikuussa 2022. Turnauksessa on mukana edellisestä vuoden 2018 PyeongChangin Olympialaisista poiketen paikalla kaikki maailman parhaat jääkiekkoilijat, kun NHL ja NHLPA pääsivät yhteisymmärrykseen NHL-tähtien päästämisestä Kiinan arvokisoihin. Ei olekaan siis mikään ihme, että kiekkofanit ympäri maailman odottavat Pekingin Olympialaisia jo vesikielellä!Olympiajääkiekko vedonlyönti: Kanada ennakkosuosikki


Vedonlyöntisivustot ovat toistaiseksi olleet varovaisia avaamaan vedonlyöntikertoimia Pekingin Olympiajääkiekkoon. Siinä missä lähes kymmenkunta peliyhtiötä tarjoaa voittajakertomia Suomessa pelattaville jääkiekon MM-kisoille 2022 niin kertoimia Olympialaisiin löytyy juuri nyt vain vedonlyöntisivu Coolbetilta.

Suomalaisten hyvin tuntemalla Coolbetilla on nostettu 4-5 kuukautta ennen kisoja ehdottomasti suurimmaksi mestarisuosikiksi Kanadan maajoukkue. Team Canadan perässä TOP 3 suosikeiksi on nostettu USA sekä Venäjän olympiaurheilijat. Kolmikon perässä tulevat Ruotsi sekä Suomi. Leijonien Olympiakullalle annetaan tällä hetkellä 9.00 kerroin ja se on viidenneksi pienin. Suomen jälkeen kertoimet pomppaavat roimasti eikä esimeriksi vuoden 2018 hopeajoukkue Saksan menestymismahdollisuuksiin uskota juurikaan. Suurin kerroin on luonnollisesti kisaisäntänä vapaalipun turnaukseen saavalla Kiinalla, todennäköisen pisteautomaatin Olympiakulta palauttaisi panoksen peräti 5001.00 kertaisesti.

Alla lueteltuna Pekingin Olympiajääkiekon voittajakertoimet:Kanada, Venäjä vai sittenkin Suomi?


Kanada on jääkiekon mahtimaa ja vaahteralehdillä on varaa mistä valita Olympiakokoonpanon suhteen. Ilman loukkaantumisia joukkueessa tullaa näkemään muun muassa hyökkääjiä kuten Sydney Crosby, Nathan MacKinnon, Steven Stamkos, Connor McDavid ja Mitch Marner.

Kanadalla ei juurikaan ole heikkouksia mutta jos niitä halutaan erikseen etsiä niin ne löytyvät puolustuspäästä ja maalinsuulta. Kanada saa jalkeille vahvan pakkikaluston mutta se ei tule olemaan missään nimessä turnauksen paras puolustus ja nuoret tähdet kuten Cale Makarin ja Aaron Ekblad tekevät Kiinassa olympiadebyyttinsä. Maalivahdit Carey Price sekä Marc-Andre Fleury sen sijaan ovat kokeneita pelaajia mutta jos toinen tai molemmat kärsivät vammoista kauden aikana niin kuka sitten kantaa vastuun?

Venäjällä kisojen parhaat maalivahdit


Jos Kanadan osalta voidaan piirtää pientä kysymysmerkkiä maalivahtien päälle niin Venäjän olympiaurheilijoilla ei ole tätä ongelmaa. Joukkueen maalivahtikaksikko Andrei Vasilevskiy ja Sergei Bobrovsky on ehkä ennakkoon Olympialaisten paras maalivahtiduo. Vasilevskiy on voittanut kaksi peräkkäistä Stanley Cupia, Conn Smythe palkinnon sekä ollut neljä vuotta putkeen Vezina Trophy finalisti. Vasilevskiy pystyy torjumaan venäläisille voittoja myös silloin kun Alexander Ovechkin, Evgeni Malkin, Nikita Kucherov ja Artemi Panarin ei jostain syystä onnistu maalinteossa.

Leijonilla nuori ja nälkäinen runko


Mitkä ovat sitten Suomen mahdollisuudet? Leijonat on ikuinen musta hevonen ja altavastaaja, joka pystyy kuitenkin taistelemaan mitaleista. NHL-pelaajien mukaan tuleminen on Jukka Jaloselle hieno mahdollisuus näyttää kansainvälisesti mihin hän pystyy supertähtien kanssa mutta toisaalta Jalosen parhaat meriitit ovat tulleet nimettömillä nipuilla ja suurella sydämellä puolustaen. Saako Leijonakuningas Patrik Laineen, Roope Hintzin ja Kasperi Kapasen kaltaiset nimet sitoutumaan haluamaansa pelitapaan?

Suomen vahvuudeksi on luettava erityisesti hyökkäyksen nuoruus. Mediassa pyöriteltyjen ennakoitujen kokoonpanojen perusteella koko Suomen hyökkäys olisi alle 30v. pelaajia mikä tuo askiin nopeutta, nälkää ja ennakkoluulottomuutta. Samalla kuitenkin Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Aleksander Barkov tuovat joukkueen johtajuutta tehden kokoonpanosta kypsän. Suomen puolustus on ehkä se suurin kysymysmerkki, erityisesti jos Jalonen jättää Rasmus Ristolaisen pois kokoonpanosta.

Suomen maalivahtipeli ei ole koskaan ollut maajoukkueessa ongelma ja tuskin se on sitä myöskään Kiinassa. Tuukka Rask, Juuse Saros ja Antti Raanta on ennakkoon nostettu kärkitrioksi mutta Raskin ja Raannan jatkuvat vammat voivat laittaa asetelman uusiksi. Onneksi tilalle on tyrkyllä Koskista, Korpisaloa, Lankista, Kähköstä, Vehviläistä, Hussoa tai vaikkapa Säteri, Metsola tai Olkinuora.

Tässä fanien unelmien Leijonakokoonpano Pekingin Olympialaisiin: