Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa seuraavasta pressastamme!

Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa seuraavasta pressastamme!
Suomen seuraavat presidentinvaalit käydään vuonna 2024. Sauli Niinistö astuu kahden kauden jälkeen sivuun. Katso, ketkä ovat ehdolla ja lyö vetoa Suomen seuraavasta presidentistä!

Vedonlyönti presidentinvaaleista


Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö on palvellut maamme presidenttinä vuonna 2024 kahden kuuden vuoden mittaisen kauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet tulevat presidentinvaalit tuovat Suomeen uuden presidentin. Niinistö ei voi asettua enää ehdolle kuin poikkeusluvalla.

Iltalehden joulukuussa 2020 teettämän mielipidekyselyn mukaan istuva pääministeri Sanna Marin oli tuolloin kansan suosikki uudeksi presidentiksi. Sen jälkeen kohuissa ryvettynyt pääministeri on kuitenkin kertonut kesällä 2022, ettei aio pyrkiä presidentiksi.

Vahvin ehdokas on tällä hetkellä Pekka Haavisto, joka tuli toiseksi Salelle kaksissa edellisissä vaaleissa sekä vuonna 2018 että 2012. Vuonna 2012 kisa oli tiukempi ja meni aina toiselle kierrokselle. Tuolloin Niinistö voitti prosentein 62,6 - 37,4.

Presidentinvaali 2024: Kertoimet


Kertoimet presidentinvaaleihin julkisti ensimmäisenä vedonlyontisivusto iBet tammikuussa 2023. Katso todennäköisimpien suosikkien kertoimet alta ja tutustu iBetin sivuilla pitkään listaan villimpiä vaihtoehtoja: huumorivaihtoehtoina löytyy muun muassa Teemu Selännettä 400 kertoimella.Miten lyön vetoa presidentistä?


Politiikka on yltänyt viime vuosina myös vedonlyöntimaailmaan. Nykyään vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti kohteita politiikkavedonlyöntiin eri maiden vaaleihin.

Isoin pelivaihto on totta kai vedonlyönnillä koskien Yhdysvaltain presidentinvaalia! USA Presidentinvaalit käydään samana vuonna kuin Suomessa eli vuonna 2024. Tuolloin vahvoilla nousemaan valtaan on konservatiivinen rebuplikaani Ron DeSantis.

Lue myös: Eduskuntavaalit 2023 Vedonlyönti – Miten lyödä vetoa vaaleista?

Presidentinvaalit 2024: Vaalitentit


Presidenttiehdokkaat ovat perinteisesti käyneet ennen vaaleja usempia vaalitenttejä syksyn ja talven aikana. Aiheina näissä vaaleissa on ollut pinnalla ajankohtaiset aiheet, kuten EU ja liittovaltio, Nato sekä ulkopolitiikka. Tammikuussa ennen vaaleja nähdään yleensä jokaisen ehdokkaan henkilökohtainen vaalitentti, jossa ehdokkaat saavat pitää 7 minuutin mittaisen, vapaan puheen äänestäjilleen.

Vaalitenttejä on nähtävissä Yle Areenasta.