Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa!

Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa!
Suomen presidentinvaalit käydään tammikuussa 2024. Sauli Niinistön on aika astua sivuun kahden kauden jälkeen. Lyö vetoa uudesta Presidentistä!

Presidentinvaalien vedonlyönti


Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö on palvellut maamme presidenttinä vuonna 2024 kahden kuuden vuoden mittaisen kauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet tulevat presidentinvaalit tarjoavat Suomelle uuden presidentin. Niinistö ei voi asettua enää ehdolle kuin poikkeusluvalla. Iltalehden joulukuussa 2020 teettämän mielipidekyselyn mukaan istuva pääministeri Sanna Marin on kansan suosikki uudeksi presidentiksi mutta kestääkö tamperelaisen suosio vielä pitkät neljä vuotta? Marinin lisäksi vahvoja ehdokkaita ovat muun muassa Pekka Haavisto, Esko Aho sekä Jan Vapaavuori.

Miten lyön vetoa presidentistä?


Politiikka on yltänyt viime vuosina myös vedonlyöntimaailmaan. Nykyään vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti politiikka vedonlyöntikohteita eri maiden vaaleihin, kuten myös Suomen presidentinvaaleihin. Useilla eri sivustoilla on jo tarjolla kertoimia erilaisiin vaaleihin kuten esimerkiksi aivan pian käytäviin Kuntavaaleihin 2021.

Presidenttivaalit 2024 - Vedonlyöntikertoimet


Presidentinvaalien ensimmäiset vedonlyöntikertoimet ovat nyt tarjolla. Vedonlyöntiyhtiö Betsson Groupin vaalityöryhmän asiantuntijajäsenet ovat nostaneet Esko Ahon voittajasuosikiksi. Peliyhtiön mielestä jokaisella voimalla on vastavoimansa ja hyvin menestyneen nuoren naispääministeri Sanna Marinin vastavoimaksi sekä antiteesiksi halutaan kokenut miesjohtaja.

"Esko Aho (keskusta) voi olla vahva ehdokas. Hänellä on mahdollisuus koota porvarillista äänestäjäkuntaa. Paljon on kiinni siitä, millaisia ehdokkaita puolueet asettavat. Toisin sanoen kuka heikentää kenenkin mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle."Presidenttivaalit 2024: Ehdokkaat


Vuoden 2024 presidenttikisaan ei ole vielä virallisesti ilmoittautunut yhtään ehdokasta. Päivitämme alle ehdokkaat niiden varmistettua.

Presidentinvaalit 2024: Vaalitentti


Presidenttiehdokkaat ovat perinteisesti käyneet ennen vaaleja usempia vaalitenttejä syksyn ja talven aikana. Aiheina näissä vaaleissa on ollut pinnalla ajankohtaiset aiheet kuten muunmuassa EU ja liittovaltio, Nato sekä ulkopolitiikka. Tammikuussa ennen vaaleja nähdään yleensä jokaisen ehdokkaan henkilökohtainen vaalitentti, jossa ehdokkaat saavat pitää 7 minuutin mittaisen, vapaan puheen äänestäjilleen.

Vaalitenttejä on nähtävissä Yle areenasta.