Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa!

Suomen presidentinvaalit 2024 - Lyö vetoa!
Suomen presidentinvaalit käydään tammikuussa 2024. Sauli Niinistön on aika astua sivuun kahden kauden jälkeen. Lyö vetoa uudesta Presidentistä!

Presidentinvaalien vedonlyönti


Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö on palvellut maamme presidenttinä vuonna 2024 kahden kuuden vuoden mittaisen kauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet tulevat presidentinvaalit tuovat Suomeen uuden presidentin. Niinistö ei voi asettua enää ehdolle kuin poikkeusluvalla. Iltalehden joulukuussa 2020 teettämän mielipidekyselyn mukaan istuva pääministeri Sanna Marin on kansan suosikki uudeksi presidentiksi, mutta kestääkö tamperelaisen suosio vielä pitkät neljä vuotta? Marinin lisäksi vahvoja ehdokkaita ovat muun muassa Pekka Haavisto, Esko Aho sekä Jan Vapaavuori.

Miten lyön vetoa presidentistä?


Politiikka on yltänyt viime vuosina myös vedonlyöntimaailmaan. Nykyään vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti politiikka vedonlyöntikohteita eri maiden vaaleihin. Valitettavasti Suomi on kuitenkin tällä hetkellä hieman paitsiossa isompiin maihin nähden, mutta mikään ei toki estä lyömästä vetoa muiden maiden vaaleista, jos tietämys riittää.

Presidenttivaalit 2024 - Vedonlyöntikertoimet


Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa kertoimia Presidentinvaaleihin 2024, mutta päivitämme ne heti tälle sivulle, jos tilanne muuttuu. Onneksi tähän vaaliin on vielä pitkä aika!

Presidenttivaalit 2024: Ehdokkaat


Vuoden 2024 presidenttikisaan ei ole vielä virallisesti ilmoittautunut yhtään ehdokasta. Päivitämme alle ehdokkaat niiden varmistettua.

Presidentinvaalit 2024: Vaalitentti


Presidenttiehdokkaat ovat perinteisesti käyneet ennen vaaleja usempia vaalitenttejä syksyn ja talven aikana. Aiheina näissä vaaleissa on ollut pinnalla ajankohtaiset aiheet kuten muunmuassa EU ja liittovaltio, Nato sekä ulkopolitiikka. Tammikuussa ennen vaaleja nähdään yleensä jokaisen ehdokkaan henkilökohtainen vaalitentti, jossa ehdokkaat saavat pitää 7 minuutin mittaisen, vapaan puheen äänestäjilleen.

Vaalitenttejä on nähtävissä Yle areenasta.