Teemu Pukki ei petä, nyt jo 10 maalia

Teemu Pukki ei petä, nyt jo 10 maalia
Teemu Pukki of Norwich City - Norwich City v Blackburn Rovers, - 8th January 2023 . MatchDay Images Limited / Alamy Stock Photo

Teemu Pukki on jälleen Norwichille erittäin tärkeä pelaaja. Pukki on tehnyt jo tehot 10+6.

Pukki on Norwichissa jo seuralegenda


Teemu Pukki pelaa jälkeen erinomaista kautta Norwich Cityssä, vaikka hän ei samanlaisia otsikoita olekaan saanut aikaiseksi kuin takavuosina. Pukki on nyt Championshipin maalintekijätilastoissa viidentenä kymmenellä maalilla. Middlesbroughin Chupa Akpom on listan ykkönen 13 osumalla. Maalisyöttöjä Pukilla on kuusi.

Viime viikonloppuna Norwich voitti Championshipissä vieraissa Prestonin 4-0. Pukki ja Kieran Dowell tekivät kumpikin kaksi maalia. Pukki syötti toisen Dowellin osumista. Voitolla Norwich on vielä mukana pelaamassa nousukarsinnoista. Norwich on nyt seitsemäntenä kaksi pistettä kuutospaikan West Bromwichia perässä.Infogolin tilastoista voi tarkemmin pilkkoa Pukin kauden numeroiksi. Pukin aikaansaama xG-lukema on nyt 9.33, eli aika hyvin hän on osunut sen mukaan, miten maalipaikkoja on tullut. Infogol antaa myös pelaajille arvosanat otteluista, ja Pukin keskiarvo tältä kaudelta on 7.37.

Pukki on laukonut tällä kaudella 68 kertaa ja maalia kohti on mennyt 26 kutia. Pukin maalisyöttöjen xG-lukema on 3.41.
Pukki on myös kovin siivo pelaaja. Hän on tällä kaudella saanut vain yhden keltaisen kortin.

Pukki saatiin ilmaiseksi


Kaiken kaikkiaan Teemu Pukki on ollut yksi englantilaisen futiksen 2000-luvun parhaita pelaajakauppoja. Hän tuli Norwichiin Tanskan Brondbystä ilmaisella siirrolla. Pukki on pelannut Norwichin keltaisissa jo 183 sarjamatsia ja tehnyt niissä 87 maalia.

Huhut ovat usein vieneet Pukkia Norwichista suurempiin Englannin joukkueisiin. Pukki on ollut seurauskollinen. Tilannetta koetellaan taas tämän kauden jälkeen, jolloin Pukin nykyinen sopimus päättyy.

Norwichissa Pukin palkkio on ollut noin 1 300 000 puntaa kaudesta, ja siinä Pukki on kyllä ollut pienoisessa palkkakuopassa. Valioliigassa Pukki tienaisi paljon enemmän. Esimerkiksi Newcastlen Chris Wood tienaa kaudesta yli neljä miljoonaa puntaa, eikä Woodkaan ole kummoinen pelaaja.

Pukki on jo 32-vuotias, joten saattaa olla, että hän pelaa uransa loppuun Norwichissa. Seuran fanit ovat melko yksimielisiä siitä, että Pukki on yksi kaikkien aikojen parhaita Norwich-pelaajia. Norwich-fani Ann Layton totesi tämän Twitterissä: ”Paras pelaajahankinta Norwichilta ikinä. Olkaa hyvä ja hoitakaa uusi sopimus”.