Jalkapallon MM-kisat 2020 lähestyvät

Jalkapallon MM-kisat 2020 lähestyvät
Qatarissa talvella 2022 järjestettäviin jalkapallon MM-kisoihin on aikaa alle kaksi vuotta. Miltä näyttävät kisajärjestelyt ja kisojen mestaruuskertoimet juuri nyt?

Jalkapallon MM-kisat 2022


Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisoihin on aikaa enää hieman yli 700 päivää eli reilusti alle kaksi vuotta. Kahden vuoden rajapyykki meni itseasiassa rikki lauantaina 21. marraskuuta ja asia nostetiin esille myös muun muassa Twitterissä.EX-pelaajat kehuvat Qatarin vuoden 2022 MM-kisoja


Qatarin MM-kisat ovat saaneet aina valinnastaan asti paljon kritiikkiä ja kisojen lähestyessä epäkohtien esiin nostaminen tulee vain kiihtymään. Kritiikin vastapainoksi julkisuudessa on nostettu viime aikoina kisoja ylistäviä uutisia ja oman kortensa kekoon ovat nyt kantaneet FIFA:n kaksi kansainvälistä lähettilästä, Tim Cahill sekä Samuel Eto.

Eto uskoo, että kisat tulevat olemaan erityisesti katsojille ikimuistoinen kokemus. Neljä kertaa Afrikan parhaaksi pelaajaksi valittu kamerunilainen kehuu estoitta kisaturisteille kaavailtuja paikkoja: ”Villaggio Mall sekä Katara Culutral Village tarjoavat paljon upeita shoppailu mahdollisuuksia sekä ravintoloita sen lisäksi Banana Island on kaunis paikka, jos haluat hetkeksi pois kisahuumasta. Qatarissa on myös todella turvallista ja paikallisten ihmisten kanssa on todella helppo toimeen, he ovat avoimia ja ystävällisiä”.

Tim Cahill taas kehuu omassa myyntipuheessaan sitä miten lähekkäiset stadionit ja otteluohjelma tarjoa uniikin mahdollisuuden jalkapallofaneille otteluiden seurantaan: ”Voit käydä aamulla katsomassa ensimmäisen ottelun ja iltapäivällä toisen. Voit viedä lapsesi kahteen jalkapallon MM-kisaotteluun samana päivänä, se on uskomaton ja ennenkuulumatonta!”

Nähtäväksi jää mikä on fanien lopullinen mielipide kisajärjestelyistä talvella 2022!

MM-kisat 2022 stadionit melkein valmiit


Qatarissa tullaan pelaamaan MM-kisaotteluita kahdeksalla vain kisoja varten rakennetulla stadionilla. Stadioneista kolme, Khalifa International, Al Janoub ja Education City ovat jo valmiita sekä täysin toimintakuntoisia. Edellä mainituilla areenoilla on pelattu koronavirusepidemian aikaan yli 100 ottelua ilman tartuntoja erityistä hygeniaa vaalien. Lopuista viidestä stadikasta kaksi ovat kisaorganisaation mukaan jo valmiit vaikka ei vielä käytössä ja kolme viimeistä kastetaan hyvissä ajoin ennen kisojen alkua käyttöön.


Kaikki pelipaikat ovat hyvin lähellä tosiaan ja pisimmät välit stadioneiden välillä on vain 75km. Tämä on pelaajien kannalta todella hyvä juttu, ettei joukkueet joudu matkustamaan pitkiä aikoja esimerkiksi lentokoneilla. Välimatkat kisapaikkojen välillä hoituu uudella metrolinjalla, joka on rakennuttu maahan stadioneiden kyljessä.

Jalkapallon vuoden 2022 maailmanmestari?


Jalkapallon MM-kisojen 2022 voittajasta voi luonnollisesti jo nyt lyödä vetoa. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät (jälleen kerran) Brasilian ja Ranskan maajoukkueita suurimpina mestarisuosikkeina. Mestarin veikkaaminen jo nyt voi olla riskialtista, mikäli karsinnoissa tapahtuu yllätyksiä mutta toisaalta tästä eteenpäin suurmaiden kertoimet tulevat vaan ja ainoastaan laskemaan. Huuhkajille muuten tarjolla mukava 1001,00 kerroin.