Rallin MM-sarja jatkuu - Kuka kaasuttelee mestaruuteen 2020?

Rallin MM-sarja jatkuu - Kuka kaasuttelee mestaruuteen 2020?
Rallin MM-sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua. Kuka lähtee mestarisuosikkina loppukauteen?
Koronavirus on muiden rallien ohella runnellut myös Rallin MM-sarjaa. Kuluneesta kaudesta saatiin ajettua ensimmäiset kolme kilpailua kunnes sarja jäi tauolle. WRC-sirkus on nyt kuitenkin tehnyt paluun kun kausi on jatkunut Viron sekä Turkin MM-rallilla. Seuraavaksi olisi vuorossa Sardinian MM-ralli ennen kauden päättävää Belgian osakilpailua.

Kilpailukalenteri jää tämän vuoden osalta tyngäksi, kun suunnitelmissa on kolmen ajetun kisan lisäksi ajaa ainoastaan neljä rallia loppuvuodesta. Alunperin kisoja kalenterissa oli 13. Ralleja on yritetty järjestää useaan otteeseen, mutta samaa tahtia päivämääriä on peruttu pois. On myös ehdotettu, että rallin EM-sarjan osakilpailuita olisi nostettu MM-ralleiksi, mutta tämäkään idea ei tullut maaliin asti. MM-rallien järjestäminen on kuitenkin ison työn takana joka vaatii paljon organisointia sekä toimihenkilöitä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan ajettaisiin vielä Italiassa sekä Belgiassa, johon kausi päättyy marraskuun lopulla. Muunmuassa Saksan ralli peruttiin listalta viime tingassa uusien koronarajotteiden vuoksi. Saksan alueella jossa ralli oli tarkoitus ajaa, on 350 henkilön kokoontumisrajoitus joka tekee rallin järjestämisestä liki mahdottoman.
Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että MM-sarjasta voidaan jakaa täydet pisteet ja kauden lopuksi kruunataan uusi mestari. Näin ollen sarjasta tulee kokonainen.Mistä tilanteesta loppukauteen lähdetään?


Turkin MM-ralli tarjosi taas rallifaneille odottamattomia käänteitä, ja mylläsi koko MM-sarjan pistetilanteen uusiksi. Ott Tänakin sekä Sebastien Ogierin odottamattomat keskeytykset kaluston rikkoontumisen myötä nostivat Elfyn Evansin tuhtiin pistejohtoon MM-sarjassa. Kaikki on periaatteessa walesilaisen omissa käsissä, sillä maaliin ajaminen jäljellä olevissa osakilpailussa saataa riittää mestaruuteen, mikäli pisteet jakaantuvat tasaisesti muiden kuljettajien kesken.

Kuljettajien pistetilanne:

1. Evans Elfyn 97
2. Ogier Sébastien 79
3. Tänak Ott 70
4. Rovanperä Kalle 70
5. Neuville Thierry 65
Mitä reissaamiseen ja kisaamiseen tottuneet kuljettajat ovat sitten tehneet koronaviruksen aikana? Ajotuntumaa on ollut hankala pitää yllä, sillä siihen ei auta kuin ajaminen eikä sitäkään ole ollut mahdollista tehdä rajallisista testipäivistä johtuen.

Tallit ovat kuitenkin käyneet ajamassa hieman testiä. Kesällä Toyota sekä Hyundai vierailivat Suomessa testaamassa. Fordin testit Jämsässä päättyivät lyhyeen uuden turbon rikkouduttua ja vaurioittaen samalla moottoria. Monet kuljettajat, kuten suomalaisista Kalle Rovanperä sekä Teemu Suninen ovat myös innostuneet simulaattorikisaamisesta. Rovanperä muunmuassa ajeli paljon ratakisoja, ja kertoi että siitä on ollut jonkinlaista hyötyä ajatellen asfalttiralleja. Ratakilpailuissa on päässyt syventymään asfaltilla jarruttamiseen ja oikeiden jarrutuspaikkojen hakemiseen.

Fyysisen kunnon ylläpitäminen on kuljettajille myös tärkeää, ja tätä he ovat harjoittaneetkin omaan tahtiin kuten ennenkin. Pandemian ansiosta kuljettajien ei ole tarvinnut olla reissun päällä niin kuin yleensä, joten aikaa on jäänyt myös perheille. Esapekka Lappi kertoi ainakin nauttineensa ajastaan, kun hän ei omien sanojensa mukaan ollut ehtinyt olla kotona kunnolla vuosiin.

Tynkä kausi kasvattaa Sebastien Ogierin nälkää?


Sebastien Ogier oli aikeissa lopettaa maineikkaan uransa tähän kauteen. Ogier on saavuttanut urallaan käsittämättömät 6 peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2013-2018. Täksi kaudeksi Ogier vaihtoi Toyotalle, tavoitteena ottaa taas uusi mestaruus eri automerkillä. Kaudesta on tulossa kuitenkin lyhyt ja mestaruus on vielä kaikkea muuta kuin kiveen hakattu. Kasvoiko Ogierilla tauon aikana nälkä kilpailemiseen?

– En olisi ikinä odottanut lopettavani uraani tällaiseen vuoteen. Jos kautta lyhennetään puolella tai jotakin vastaavaa, varmasti harkitsen vielä yhden kauden ajamista, Ogier kommentoi DirtFishille toukokuussa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vakuutti kesäkuussa, että hänellä on Ogierille tallipaikka avoinna myös ensi kaudella, mikäli ranskalainen päättää jatkaa uraansa. Vielä ei uutta sopimusta ole julkistettu, mutta neuvottelut Ogierin jatkosta ovat olleet käynnissä.

Bookkerit mukana Rallin MM-sarjassa!


WRC jatkuu taas tulevana viikonloppuna Sardinian osakilpailulla. Vedonlyöntisivustot ovat avanneet jo muutamia kohteita ralliin. Parhaat kohdevalikoimat Rallin MM-sarjaan löytää seuraavilta bookkereilta: Coolbet, Unibet, LeoVegas, 888sport, MrGreen, Betsafe, Nordicbet, CasinoWinner sekä Betsson.