*VIIHDE*:Ranskan avoimet - Kaameimmat asuvalinnat, mukana myös suomalaisväriä!

*VIIHDE*:Ranskan avoimet - Kaameimmat asuvalinnat, mukana myös suomalaisväriä!
Ranskan avoimet tunnetaan huippuluokan tenniksen lisäksi myös muotitietoisten urheilijoiden esiintymispaikkana. Vuosien saatossa on kuitenkin nähty myös lukuisia vähemmän vakuuttavia kostyymejä. Lue lisää artikkelistamme. (Kuva: Maria Sakkari Marimekon tamineissa - GettyImages)

Ranskan avoimet - pahimmat tyylimokat


Tenniksen Ranskan avoimissa tyylikästä pukeutumista on aina arvostettu. Toisin kuin perinteistään tarkassa Wimbledonissa, Roland-Garros ei kuitenkaan ole juuri koskaan rajannut pelaajien pukukoodia. Oikeastaan ensimmäinen isompi kohu nousi vuoden 2018 turnauksessa, kun Serena Williamsin "asuste" oli järjestäjille liikaa.

Valinnanvapaus on ollut Pariisissa pelattavassa turnauksessa arvossaan ja tuota vapautta pelaajat ovat myös vuosien saatossa käyttäneet. Varsinkin naisten turnauksessa on nähty kauniisti sanottuna persoonallisia valintoja peliasuksi. VB.com listasi Ranskan avointen muutamia erikoisimpia asuvalintoja. Joku voisi sanoa myös karmeimpia, mutta kauneushan on tunnetusti katsojan silmässä.

1. Serena Williams 2018


Edellä mainittu kaikkien aikojen naistennispelaaja Williams saa itseoikeutetusti listan piikkipaikan. Kolme kertaa myös Roland-Garrosin valloittanut nuorempi Williamsin siskoksista kohahdutti usein kentällä ja toisinaan myös asuvalinnallaan. Ei kuitenkaan koskaan yhtä kovasti, kuin vuoden 2018 Ranskan avoimissa.

Vartaloa nuoleva "kissa-asu" oli Williamsin mukaan valittu vaikean raskauden ja synnytyksen jälkimainingeissa pienentämään veritulppariskiä. Ranskan avointen johtoa terveysvaikutukset eivät kuitenkaan vakuuttaneet ja vuodesta 2019 alkaen Ranskan avoimissa otettiinkin käyttöön rajoitettu pukukoodi. Williams jätti siten jälkensä lajin historiaan myös muuten kuin peliesityksillään.


2. Maria Sakkari 2022


Toisena listalle nostetaan Kreikan nouseva tähti Maria Sakkari. Maailmanlistalla sijalla neljä oleva 26-vuotias Sakkari kiinnitti peliesitysten lisäksi varmasti ainakin suomalaisten katsojien huomion jo viime kaudella, kun nainen esiintyi Marimekon unikkokuosissa useammassakin turnauksessa.

Kyseessä on Adidaksen ja Marimekon yhteinen luomus, joka ei kuitenkaan ole ainakaan suuren yleisön keskuudessa saavuttanut varauksetonta suosiota. Paistetuksi munaksikin haukuttu asuste on kuitenkin selkeästi Sakkarin mieleen, joten suomalaisväriä nähtäneen ainakin välillisesti myös tämän vuoden Ranskan avointen naisten turnauksessa.


3. Andre Agassi 1991


Myös miesten turnauksessa on aikojen saatossa nähty "mielenkiintoisia" asuvalintoja. Andre Agassin ja Jim Courierin eeppinen finaali vuoden 1991 turnauksessa on pelillisesti yksi tennishistorian helmiä. Silti verkkokalvoille ensimmäisenä piirtyy monella finaalin hävinneen Agassin peliasu.

Agassin puolustukseksi on toki todettava, että elettiin 90-luvun alkua. Courier valitsi finaaliin klassisen valkoisen, Agassi ei.


4. Venus Williams 2010


Kyllähän Williamsin supersisaruksista myös vanhempi eli Venus tälle listalle kuuluu. Vuosituhannen alkupuolella naistennistä hallinnut Venus on vuosien saatossa esiintynyt Ranskan avoimissa useissa mieleenpainuvissa asuissa. Useimmiten asuvalinnat ovat olleet rohkeita, mutta hyvällä maulla toteutettuja.

Vuonna 2010 mentiin kuitenkin monien mielestä jonkun rajan yli. Korsettimainen pitsiröyhelö toi pikemminkin mieleen kabaree-tanssijan, kuin huippu-urheilijan. Kun korsetin alta löytyi vieläpä ihonväriset pöksyt, oli monella katsojalla vaikeuksia käsitellä näkemäänsä.


5. Stan Wawrinka 2015


Sveitsin tähtipelaaja Wawrinka kohahdutti Roland Garrosin yleisöä vuonna 2015 lopulta koko turnauksen voittoon johtaneilla huippuotteillaan. Sosiaalisessa mediassa käytiin kuitenkin lopulta lähes yhtä paljon keskustelua miehen housuvalinnasta, kuin virtuoosimaisista otteista mailan varressa.

Wawrinkan shortseja haukuttiin niin kalsareiksi kuin uimashortseiksi. Niin tai näin, Wawrinka nosteli voittopyttyä turnauksen päätteeksi.