Olympialaiset keihäsfinaali 2016 - Venyvätkö suomalaiset mitaleille?

Olympialaiset keihäsfinaali 2016 - Venyvätkö suomalaiset mitaleille?
Yksi suomalaisten suosikkilajeista Rion Olympialaisissa on varmasti miesten keihäänheitto. Kolme heittäjää Suomesta lähtee tavoittelemaan urheilumaailman arvostetuinta titteliä. Keihäsfinaali käydään Riossa 20. elokuuta.
Rion kisat on nyt käyty. Seuraavan kerran arvokisojen keihäsfinaali heitetään Yleisurheilun MM-kisoissa. Voit tutustua kisoihin tarkemmin Yleisurheilun MM-kisat -sivulta.

Olympialaisissa heitetään keihästä sen sijaan seuraavan kerran Tokiossa 2020. Voit tutustua tähän ohjelmaan tarkemmin yleisurheilun olympialaiset sivulta.

Miesten keihäsfinaali 2016


Keihäänheitto on jälleen yksi niistä lajeista, joista voidaan odottaa menestystä suomalaisille Rion Olympialaisissa. Pitkälti menestyshaaveet lepäävät kaksikon Pitkämäki-Ruuskanen harteilla. Pitkämäki on onnistunut arvokisoissa säännöllisesti ja Ruuskanenkin venyi viimeksi Lontoon olympialaisissa pronssille. Kaksikko on ollut viime vuosina lähes joka kerta arvokisojen top-5 joukossa ja toinen mitaleilla.

Lyö vetoa keihäsfinaalista näillä ilmaisvedoilla!

Rio keihäskarsinta


Keihäänheiton alkukilpailu käydään Riossa elokuun 17. päivä iltakisana. Alkukilpailusta tiensä finaaliin selvittää kaikki rajan ylittäneet heittäjät tai vähintään 12 kilpailijaa. Jos kaikki eivät ylitä karsintarajaa, pääsee jäljelle jääneistä parhaat jotka mahtuvat 12 parhaan joukkoon.

Olympialaiset keihäsfinaali 2016 - Venyvätkö suomalaiset mitaleille?
Antti Ruuskanen Lontoon olympialaisten keihäsfinaalissa

Finaali


Finaali käynnistyy Riossa kisojen toiseksi viimeisenä päivänä 20. elokuuta. Viimeksi olympialaisissa nähtiin yllätys, kun Keshorn Walcott voitti kultaa vaatimattomalla tuloksella 84.58. Ruuskanen voitti pronssia tuloksella 84,12 ja Tero Pitkämäki sijoittui viidenneksi tuloksella 82,80. Mitali olisi siis voinut kirkastua muutamilla kymmenillä senteillä.

Rion olympialaissa taso tuskin jää näin vaatimattomaksi, sillä mukana on lista hirmuheittäjiä. Saksalaiset keihäsmiehet ovat rynnänneet toden teolla parrasvaloihin. Thomas Röhler on ollut kesän ehdoton ykkösnimi ja heittänyt kaudella useamman yli 90m kantaneen heiton. Hänen perässään Johannes Vetter ja nuori Julian Weber ovat heittäneet kaaria, joilla on menty arvokisoissa palkintopallille.

Julius Yego on varmasti yksi keihäskisan mielenkiintoisimmista nimistä. Viime kausi oli räjähdysmäinen, kun Yego kiskaisi MM-kisojen finaalissa itsensä voittoon hurjalla yli 92 metrin heitolla. Tällä kaudella Yego ei ole samoihin mittoihin yltänyt, mutta se kapasiteetti mikä kenialaisheittäjältä löytyy on valtaisa. Nyt kuitenkin Yegon ja hänen suomalaisvalmentajan Piiroisen välit ovat katkenneet ja on tullut tietoja, että Yegon asenteessa olisi hieman ongelmia. Miten vaikuttaa valmentajan poissaolo Riossa?

Parhaat vedonlyöntisivustot olympialaisiinSuosikit rion keihäsfinaalissa


1. Thomas Röhler - Saksa
2. Julius Yego - Kenia
3. Tero Pitkämäki - Suomi
4. Johannes Vetter - Saksa
5. Antti Ruuskanen - Suomi
6. Jakub Vadlejch - Tsekki
7. Keshorn Walcott - Trinidad & Tobago
Keihäänheitto vedonlyönti


Olympialaisista ja keihäänheitosta voit myös lyödä vetoa. Vedonlyöntiin keihäänheitto sopii, sillä satunnaisuus joukkuelajeihin, kuten jalkapalloon on verrattaen pientä. Yksilölajeissa suoritukset omat samanlaisia ja vaihtelua vähän. Keihäänheitossa sinun tulee tehdä kuitenkin esitutkimusta ja katsoa miten heittäjät ovat suoriutuneet aikaisemmin kaudella ja missä viretilassa he ovat olympialaisissa. Pelkät ennätyslukemat vuosien takaa eivät kerro juuri mitään, kun lähdetään heittämään Riossa. Ota selvää, kuka heittäjistä on nousukunnossa ja kenellä on hyvä viretila päällä ilman loukkaantumisia.

Hyödyllisiä tilastosivuja yleisurheiluun ja keihäänheittoon löydät täältä:

IAAF keihäänheittotilastot
All Athletics tilastot