Helenius vs Kownacki lokakuussa, kumpi vie revanssin?

Helenius vs Kownacki lokakuussa, kumpi vie revanssin?
Robert Helenius ja Puolan Adam Kownacki iskevät vihdoin yhteen Las Vegasissa lauantaina 9. lokakuuta. Aiemmin siirretty ottelu on samalla uusinta vuoden 2020 maaliskuulta. (Kuva: Getty Images)

Helenius vs Kownacki - toinen näytös


Suomen Robert Helenius pudotti melkoisen pommin maaliskuussa 2020 voittamalla siihen asti tappioitta otelleen ja IBF-liiton mestaruusvyötä hallussaan pitäneen Puolan Adam Kownackin. New Yorkissa käyty matsi päättyi lopulta Heleniuksen neljännen erän tyrmäykseen ja "Robbe" nappasi uuden tulemisensa kovimman päänahan.

Kaksikon uusintaottelua on viritelty jo aiemminkin, mutta aina huippumatsia on jouduttu siirtämään. Viimeksi Heleniuksen ja Kownackin piti kohdata heinäkuussa Las Vegasissa. Tuon tapahtuman pääottelu Tyson Furyn ja Deontay Wilderin välillä kuitenkin siirtyi, mikä tiesi myös muiden otteluiden lykkääntymistä.

Lokakuussa odotettu kohtaaminen, eli Helenius Kownacki ottelu vol 2, kuitenkin viimein toteutuu Las Vegasissa T-Mobile Areenalla. Paikallista aikaa matsi käydään lauantaina 9. lokakuuta mikä tarkoittaa, että härmässä ottelun alkamisajankohta on varhain sunnuntain puolella 10. lokakuuta. Ottelu on tälläkin kertaa suunniteltu 12-eräiseksi.

Voit katsoa maaliskuussa 2020 käydyn Helenius vs Kownacki ottelun kohokohdat alta.Helenius vs Kownacki - Vedonlyönti


Myös Helenius Kownacki seuraava ottelu on vedonlyöntikertoimien perusteella etukäteen kallellaan puolalaisen suuntaan. "Babyface" Kownacki ei kuitenkaan tällä kertaa ole läheskään yhtä iso suosikki, kuin puolitoista vuotta sitten käytyyn matsiin.

"The Nordic Nightmare" Helenius on "vanhoilla päivillään" noussut armottoman kovaan iskuun ja on omien sanojensakin mukaan kaikkien aikojen kunnossa. Edellisen keskinäisen matsin voitto ei sekään ainakaan tee hallaa itseluottamukselle.

Lue myös: Veikkausvihje Helenius - Kownacki

Nyrkkeilyvedonlyönti on tällaisten isojen otteluiden aikaan erittäin suosittua. Lähempänä matsin alkua tarjolla on myös paljon erilaisia erävetoja ja vetoja voittotavasta yms. Näistä löytyy usein myös koko matsin parhaat pelikohteet.

Heleniuksen viimeinen tanssi?


37-vuotias Helenius on eittämättä pitkän ja komean uransa ehtoopuolella. Hienon amatööriuran jälkeen vuonna 2008 ammattilaiseksi legendaariseen saksalaiseen Sauerland-talliin siirtynyt Helenius on ammattilaisenakin iskenyt jo 33 ottelua, joista voittoja on hienosti 30. Parin vuosikymmenen urakka raskaansarjan kehissä on kuitenkin väistämättä jättänyt jälkensä. Paljonko Robbella sitten on vielä bensaa tankissa jäljellä?

Omien sanojensa mukaan Heleniuksella on vielä 2-3 huippuvuotta jäljellä. Muutokset harjoittelussa, ruokavaliossa ja yleisesti elämässä ovat näkyneet viime vuosina erittäin positiivisesti Heleniuksen olemuksessa ja myös nyrkkeilyssä. Siksi miehen kivikovaan uskoon vielä muutamasta kovasta matsista on helppo uskoa.

Isokokoisena iskijänä Heleniuksen vahvuudet ovat ehdottomasti ulottuvuudessa ja iskuvoimassa. Suojauksessa ja taktisessa osaamisessa on parannettavaa, mutta aivan viime vuosina Robbe on näissäkin asioissa kehittynyt. Myös keskittyminen tuntuu nykyisin pysyvän paremmin kasassa läpi koko ottelun, eikä aiemman kaltaisia herpaantumisia enää juuri tule. Näillä avuilla Helenius lähtee myös Kownackia vastaan, eikä missään nimessä vailla mahdollisuuksia. Kannattaa siis merkitä muistiin Helenius Kownacki otteluaika eli 9. lokakuuta!

Helenius vs Kownacki lokakuussa, kumpi vie revanssin?
(Kuva: Getty Images)