Ex-United Louis Saha: Man United voi voittaa mestaruuden parin vuoden sisään

Ex-United Louis Saha: Man United voi voittaa mestaruuden parin vuoden sisään
Kuva: John O'Shea (V), Louis Saha ja Ronaldo ManU:n ja Birmingham Cityn ottelussa 10.4. 2004 (Kuvalähde: Getty Images)

Louis Saha on sitä mieltä, että Manchester Unitedilla on hyvät mahdollisuudet voittaa Valioliiga lähivuosina, kunhan pelaajat vain oppivat olemaan nöyriä ja pelaamaan joukkueelle.

Louis Saha pelasi aikoinaan jalkapallon legendojen kuten Cristiano Ronaldon ja Ruud Van Nistelrooyn kanssa. Saha voitti Valioliigan, Mestarien liigan sekä Liigacupin.
Saha kertoi 101greatgoals.comille ajatuksistaan Manchester Unitedin viime aikaisista ongelmista, Cristiano Ronaldon vaikutuksesta joukkueeseen sekä siitä, kuinka kauan Punaisilla Paholaisilla vielä menee ennen kuin joukkue on Valioliigan huipulla.

Ex-United Louis Saha: Man United voi voittaa mestaruuden parin vuoden sisään

Mitä ajattelit Ole Gunnar Solskjaerin potkuista? Kenen sinun mielestäsi pitäisi olla Unitedin seuraava vakituinen manageri?


Olin surullinen, hän oli näyttänyt olevansa hyvä manageri sinä aikana, kun hän oli vastuussa. Hän ei kuitenkaan saanut hoidettua sitä, mitä fanit halusivat nähdä, ja ehkä hän oli jollain tavalla liian itsepäinen vaihtaakseen joitain metodejaan. Siinä hommassa kuitenkin niin hankalaa, paineita on niin paljon. Kun häviät Liverpoolille ja Watfordille niin kuin he hävisivät, niin ei kai siinä lopulta voinut olla muuta mahdollisuutta.
Hän tekee vielä parhaansa tukeakseen seuraa, mutta tunnen hänen tuskansa.

Seuraavan managerin kohdalla on spekuloitu muun muassa Pochettinon, Valverden sekä Zidanen kohdalla. He kaikki ovat isoja nimiä, mutta minun henkilökohtainen valintani olisi Zidane johtuen hänen saavutuksistaan managerina, ei vain siksi, koska hän oli loistava pelaaja, se ei yksin riitä.
Managerina hän oli yksi parhaista, yksi harvoista maailmanluokan pelaajista joista on tullut maailmanluokan manageri. Hän on mielestäni selvä valinta, mutta hän ei ole julkisesti antanut mitään lausuntoa ja uutisten mukaan he, jotka ovat lähellä häntä, ovat sanoneet, että hän ei ole kiinnostunut. Ei kaikkein lupaavinta siinä mielessä, mutta kuka tietää.

Tiedän, että hän haluaa voittaa, hän haluaa haasteita ja United on täydellinen paikka kehittyä managerina. Hän sopisi loistavasti Valioliigaan, jos hän tulisi.

Kuinka United voi sijoittua tällä kaudella? Top neloseen?


Koska Valioliiga on maraton, uskon edelleen, että joukkue voi päästä kuntoon ja nousta korkealle. Ja kun he pääsevät kuntoon, joukkueesta tulee pysäyttämätön, koska joukkueen neljä kärkipelaajaa ovat Valioliigan parhaita. Toki pitää myös puolustaa ja varmistaa, että tasapaino on oikea.
Mutta kun he lopulta löytävät oikean pelitavan ja kaikki osuu kohdalleen, erityisesti heidän aivoissaan, jossa he tällä hetkellä yliajattelevat kaiken, kun siitä tulee luonnollista, nuo pelaajat ovat pysäyttämättömiä.

Kun he ovat kunnossa, kukaan ei pysty koskettamaan tuota kärkinelikköä tai viisikkoa. Martial on huippukunnossa mahdoton pysäyttää. Kun heidät kaikki laittaa oikeille pelipaikoille, ja kaikki on kunnossa, he suorastaan lentävät. Mutta kaikessa on kyse nöyryydestä ja oikeasta ajattelutavasta. Olen varma, että he kaikki ovat itsevarmoja, mutta pitää olla oikeanlainen ajatusmaailma, että tekee joukkueelle sitä kovaa työtä, josta ei niin pidetä.

United ei ole voittanut pokaalia kolmeen kauteen, koska uskot seuraavan pokaalin tulevan?


Kun katsoo pelaajahankintoja, joita tälle kaudelle tehtiin, sitä luulisi, että tämä olisi se kausi. He ovat muutaman kerran olleet semifinaaleissa ja finaalissa, mutta joukkue on nyt pahassa paikassa.
Vaikka asiat nyt näyttävätkin hankalalta, niin ei se niin kaukana ole. Mitä tulee pokaalien voittamiseen, tämä kausi on ehdottomasti mahdollinen, ja mitä tulee Valioliigaan, sanoisin, että he ovat kauden tai kaksi siitä, että mestaruus tulee taas Old Traffordille.

Kenen uskot voittavan Valioliigan?


Liverpool ja Chelsea vaikuttavat vahvimmilta, mutta toki City myös. Valioliiga on tänä vuonna niin tiukka, ja se on maraton, joten kuka tahansa heistä se voi olla. Tuskallista sanoa, mutta Liverpool vaikuttaa nyt vahvimmalta. Heillä on niin hyvä pelitapa, ja he pärjäävät loukkaantumisten kanssa paremmin kuin muut. Ja heillä on myös niin kova hyökkäyspää.

Mitä ajattelet Arsenalin kaudesta? Voivatko he nousta top neloseen?


En edelleenkään usko, että voivat. Hienoa, että he ovat hieman päässeet parempaan kuntoon, mutta vielä he ovat kovin hauraita, ja kun heidät laittaa tiukille, niin Arsenalilla on vaikeaa. Joukkueen laatu ei ole vielä kohdallaan, mutta hyvin voi nähdä, että koko projektilla on selkeä suunta ja Arteta on saamassa juonesta kiinni. Valioliigan taso on kuitenkin nyt niin kova, en näe, että he voisivat olla top nelosessa.
Kaikki on kiinni jatkuvuudesta, ei riitä, että pelaat hyvin vain kolme tai neljä ottelua, pitää voittaa ne ottelu, jotka pitää voittaa ja tehdä se niin kuin ennenkin.

Newcastlella on nyt maailman rikkaimmat jalkapalloseuran omistajat. Mitä hankintoja heidän pitäisi realistisesti havitella?


Paras strategia Newcastlelle olisi (jos minä olisin johtamassa seuraa) olisi lainata pelaajia. Kärkipelaajia, jotka haluavat pelata, mutta eivät nyt saa tarpeeksi peliaikaa. Sellaisia pelaajia he varmasti löytävät, ja se helpottaisi siirtymävaihetta. Heidän nykytilanteessa ei voi yrittää saada maailmanluokan pelaajia, kun joukkue pelaa putoamista vastaan. Sellaiset pelaajat eivät varmaan muutenkaan olisi paras vaihtoehto, koska he eivät ole tottuneet putoamistaiston stressiin.
Nyt heidän pitäisi vain keskittyä siihen, että joukkue ei putoa, koska yksikään huippupelaaja ei halua tulla Championship-joukkueeseen. Talven siirtoikkuna on muutenkin ongelmallinen. En oikein näe kovinkaan paljon kauppoja sen aikana.
Olen huolissani Newcastlesta, ja voin hyvin ymmärtää, miksi he ovat nyt suosikkeja putoamaan sarjasta.

MM-kisat on vuoden päästä. Ketkä ovat nyt sinun suosikit voittamaan mestaruuden?


Ranskalla on pelottavan hyvä hyökkäysvoima sekä keskikenttä. On N’Golo Kante, Mbappe, Pogba, eikä tämä johdu vain siitä, että olen ranskalainen, mutta joukkue on niin vahva, se vaikuttaa uskomattomalta, ja he ovat selviä suosikkeja minun silmissäni.

Joidenkin mielestä Cristiano Ronaldon tuominen keskushyökkääjäksi on syy Unitedin ongelmiin tällä kaudella. Oletko sitä mieltä, että systeemin muutos Ronaldon saamiseksi mukaan oli joukkueelle liian paljon?


Mielestäni se on naurettavaa. Naurettava väite. Pelaajat ovat ammattilaisia, jotkut ovat maailmanluokan pelaajia, ja he ovat pelaamassa kehittyäkseen, heidän pitää pystyä sopeutumaan. En ymmärrä, kuinka maailmanluokan pelaaja kentällä voisi olla negatiivinen tekijä.
Mahdotonta sanoa, että syy olisi Ronaldon. Ehkä voisi perustella sillä, että taktisella puolella pitäisi muutamaa asiaa hieman säätää ja yrittää löytää tapa, jolla saisi muut pelaajat tekemään hommia hieman kovemmin, mutta se on pelaajien ja valmentajan työtä.
En vain ymmärrä sitä. Jos et ole henkisesti valmis tekemään töitä joukkueen eteen, kun tiedät että vieressäsi pelaa takuuvarma maalintekijä, joka kyllä tekee maaleja, niin sitten kyse täytyy olla siitä, että pelaajilla ei ole tarpeeksi nöyryyttä.
Turhauttavaa nähdä, että jotkut kritisoivat ulkopuolelta ja laittavat Ronaldon joukkuetta vastaan. Hän ei ole ongelma, luota minuun.

Ottaen huomioon kokemuksesi Ronaldon kanssa pelaamisesta, mitä neuvoja antaisit Rashfordille, Greenwoodille ja Martialille siitä, kuinka hänen kanssaan olisi paras pelata?


Heidän pitää keskittyä omaan peliinsä, ja yrittää kehittyä, on se sitten maalipaikkojen luominen tai heidän maalintekonsa. Heidän pitää ottaa rennosti ja uskoa. Tulee vaikeita hetkiä ja vaikeita jaksoja, mutta nyt ei ole tarpeeksi rentoutta tilanteen kanssa, joukkue tuntuu väkinäiseltä.
Kun joukkueessa on Ronaldon kaltainen pelaaja, häneen voi luottaa. Se voi auttaa itseluottamuksen ja pelaamisen kanssa. Pitäisi ajatella niin, että ”jos hän ei tee maalia, niin sitten voi olla etten minäkään”.
Se oli minun tapani pelata Van Nistlerooyin kanssa. Sanoit itselleni, että tämä kaveri on kone, ja jos hän ei tee maaleja, niin se voi tapahtua minullekin. Ajattelin sitten, että minun on tehtävä kovasti työtä maalipaikkojen eteen ja lopulta siitä saa itseluottamusta, tulee maaleja ja pelejä voitetaan.
Kaikessa on kyse nöyryydestä. Tulee jaksoja, jolloin se on Greenwood, joskus Martial, joskus Rashford, voi olla vaikka kaikki, Ronaldo mukaan lukien. Erityisiä asioita tapahtuu, mutta pitää olla nöyrä ja tehdä kovasti hommia joukkueen eteen, välittämättä siitä, mitkä ovat omat tuntemukset.

Haastattelu julkaistiin alun perin veikkausbonukset.com -sivuston partnerisivulla 101greatgoals.com

Lue mitä Bacary Sagna kertoi Arsenalin tilanteesta, Paul Pogbasta sekä omasta liigamestariveikkauksestaan!