Saksassa vaihtuu valta - Lyö vetoa Saksan Liittopäivävaalit tuloksista!

Saksassa vaihtuu valta - Lyö vetoa Saksan Liittopäivävaalit tuloksista!
Saksan Liittopäivävaalit vuosimallia 2021 pidetään 26. syyskuuta. Kuka nousee valtaan liittokansleri Angela Merkelin jälkeen? Katso liittopäivävaalit kertoimet ja lyö vetoa!
Politiikka vedonlyönti rintamalla on ollut Suomen kuntavaaleja 2021 lukuun ottamatta rauhallista USA:n vuoden 2020 Presidentinvaalien jälkeen. Vaaliuurnat ovat kuitenkin jälleen pikkuhiljaa aukeamassa eri puolella maailman ja tulevana syksynä äänestetään muun muassa Saksan liittopäivävaalit 2021 merkeissä sekä Islannin parlamenttivaaleissa. Islannin vaalit jäävät Suomessa usein pienelle mediahuomiolle ja tilanne on sama myös nyt mutta Islannin Kosningar 2021 vaaleista löydä ilahduttavasti vetoa esimerkiksi vedonlyöntisivusto Coolbetilla!

Saksan Liittopäivävaalit 2021


Saksan liittopäivävaalit ovat vuonna 2021 mielenkiintoisimmat pitkään aikaan. Saksassa on ollut vallan kahvassa, aina toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta ajasti, Kristillisdemokraattinen valtapuolue CDU. Viimeiset 16 vuotta CDU:n sekä Saksan johtohahmo on ollut liittokansleri Angela Merkel, joka on ilmoittanut jo hyvissä ajoissa, ettei hän asetu enää syksyn 2021 vaaleissa ehdolle. Tilanne on uusi saksalaisille sillä istuva kansleri ei asetu ehdoille ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1949.Menettäkö CDU vallan?


Angela Merkel valitsi seuraajakseen CDU:n uudeksi johtohahmoksi Aachenilaisen Armin Laschetin. Laschetin ja CDU:n voittokulun jatkuminen näyttivät vielä keväällä 2021 kiveenhakatuilta mutta kuten politiikka vedonlyönti sivullamme on kerrottu niin yksikin pieni virhe julkisuudessa saattaa laittaa asetelmat totaalisesti uusiksi. Näin kävi juuri Laschetille ja sitä myöden CDU puolueelle, kun Laschet kuvattiin nauramassa keskellä tulvakatastrofia, jossa oli satoja kuolonuhreja. Alla olevan kuvatallenteen levittyä julkisuuteen miehen suosio romahti eikä ole noussut uudelleen tasolle, jolla se oli ennen kohua. (Twitterissä miehelle nauretaan surutta #Laschetlacht tunnisteen takana...)CDU:lla on ollut perinteisesti CSU:n (Baijerin kristillisosiaalinen unioni) kanssa vaaliliitto Saksan liittopäivillä. Vuonna 2013 CDU/CSU sai silloin vielä tuoreen kasvon Merkelin johdolla peräti 41,5 prosentin kannatuksen vaaleissa. Neljä vuotta myöhemmin vuonna 2017 kannatus oli 32%. Tällä hetkellä tuoreimmat Politcon julkaisemat gallup-luvut osoittavat noin 21% kannatusta SDP:n 25% vastaan. Vedonlyöntisivusto Coolbet tarjoaakin mahdollisuuden veikata CDU/CSU:n kokonaiskannatusta ja prosenttivälille 20% - 25% tarjottu kerroin 2.60 on tällä hetkellä todella maistuva!SDP ja Olaf Scholz vahvoilla


Tämän hetken todennäköisimmät vaalivoittajat ovat Saksan sosiaalidemokraatit sekä puolueen vetäjä Olaf Scholtz. 63-vuotias Scholtz on tällä hetkellä Saksan varaliittokansleri sekä nykyinen valtionvarainministeri. Scholtz valittiin SDP:n liittokansleriehdokkaaksi jo reilusti yli vuosi sitten ja mies on tehnyt päämäärätietoisesti töitä juuri näiden vaalien eteen.

Hän on ollut hallituksessa toisaalta lojaali Angela Merkelille ja jakanut paljon Kristillisdemokraattien kanssa samoja arvoja. Toisaalta hän keskeytti kesälomansa ja on vieraillut useamman kerran tulvien runtelemilla alueilla ja luvannut nykyisenä rahakirstunvartijana (sekä mahdollisesti tulevana liittokanslerina) että Saksan kassasta löytyy rahaa auttaa katastrofien uhreja ja myös taloudellisia resursseja suojautua tulevilta vastaavilta tilanteilta. Scholtz on kerännyt paljon kannattajia ylipuoluerajojen niin Merkelin kuin jo aiemman liittokanslerin Gerhard Schröder alaisuudessa työministerinä, tähän kun lisätään se fakta että miies on koko poliittisen uransa onnistunut välttelemään mediakohuja niin Scholzin aika näyttää koittaneen.Vihreillä olisi ollut mahdollisuus mutta….


Saksan Vihreällä puolueella (Die Grünen) olisi ollut näissä vahvasti ilmastovaaleiksi muodostuvassa äänestyksessä saumat järisyttää perinteisten puolueiden asemaa mutta Vihreät ovat liittokansleriehdokas Annalena Baerbockin johdolla itse mokannut mahdollisuutensa. Vihreät nousivat vuonna 2018 Saksassa valliin kuuman ajanjakson ja ilmastonmuutos huolien aikana hyvin suosituksi ja vielä keväällä 2021 Baerbock oli suositumpi kuin esimerkiksi CDU:n Laschet.

Tämän jälkeen hommat ovat kuitenkin menneet Vihreillä pieleen muun muassa Baerbockin oman CV:n epäselvyyksien takia, Vihreiden pormestariehdokkaan rasististen Twitter-kirjoitusten ja monen muun nolon syyn vuoksi. Toukokuussa Baerbock tokaisi puoluekokouksessa puheensa päätteeksi ”scheiße” eli ”voi paska” ja tämä toivotus kaikui joka tuutista sillä mikrofoni oli vielä auki. Vihreiden ja Baerbockin fiilikset lienevät edelleen samat vedonlyöntikertoimia vertaillessa. Vedonlyöntisivusto Unibet tarjoaa ainoana peliyhtiönä alla olevat H2H vedot Saksan liittopäivävaaleihin.