Salibandyliigan playoffit - Otteluohjelma

Julkaistu: 06.03.2020 12:20


Salibandyliigan playoffit - Otteluohjelma
Salibandyliigan playoffit käynnistyvät ja mukana ovat jo neljättä vuotta putkeen samat joukkueet. Perkaamme puolivälieräpareja ja asetelmia tässä ennakossa, jonka lisäksi seuraamme pudotuspelien etenemistä päivittämällä tuloksia artikkeliin.

Playoff-kevät pyörähtää Salibandyliigassa käyntiin perjantaina. Hallitseva nelinkertainen mestari Tampereen Classic lähtee jälleen puolustamaan mestaruutta. Viides perättäinen runkosarjan voitto oikeutti Classicin valitsemaan puolivälierävastustajansa ensimmäisenä. Urheilullisin perustein Classic valitsi runkosarjassa 8. sijoittuneen Happeen. Seuraavana vastustajansa pääsi valitsemaan Oilers (2.), joka valitsi ehkä hieman yllättäen Indiansin (6.). EräViikingit (3.) otti SPV:n (7.) ja Nokian KrP:lle (4.) jäi TPS (5.). Vedonlyöntisivustot ovat yksimielisiä siitä, että Classic on ennakkoon selvästi suurin mestarisuosikki voittamaan Salibandyliigan vuoden 2020 Suomenmestaruuden.
Classic (1.) - Happee (8.)


Ylivoimainen Classic pisti jälleen runkosarjassa ennätyksiä uusiksi. Tällä kaudella Classic päästi historiallisen vähän maaleja, 97 (3,73/ottelu). Sinipaidoille taisi olla lähes sama asia kuka heille tulee vastaan puolivälierissä, mutta päätyivät valitsemaan kahdeksanneksi sijoittuneen Happeen. Classic vei molemmat runkosarjan kohtaamiset, ensin vieraissa 4-8 ja sitten kotonaan 7-5. Jälkimmäisessä ottelussa Happee haastoi Classicia hyvin ja johti jopa suurimman osan ajasta ottelua, mutta taipui lopulta. Ottelussa puhutti paljon Eemeli Salinin tilanne, jossa hän torjui varman maalin kädellään maaliviivalta, samalla maaten maalivahdin alueella.Happee on voittanut Classicin viimeksi Suomen Cupin ottelussa vuonna 2015. Ajoittain hirvilauma on pystynyt laittamaan tiukasti kampoihin yksittäisissä otteluissa, joista parhaimpana esimerkkinä viime vuoden Suomen Cupin finaali jonka Classic voitti 3-2 jatkoajalla. Paras seitsemästä -ottelusarja palvelee kuitenkin suuresti tamperelaisia, jotka ovat viime vuosina hävinneet maksimissaan vain muutaman ottelun koko kevään aikana.
Tästä parista Classic on selvä suosikki jatkoonmenijäksi ja Happee pystyy korkeintaan yhdestä pelistä kairaamaan voiton.

* Seuraa heitä: Ilmiömäiset pallotaiturit ja pistenikkarit Sami Johansson (Classic) sekä Peter Kotilainen (Happee) ovat joukkueiden tärkeimpiä onnistujia hyökkäyspäässä.

Classic jatkoon voitoin 4-1.

6.3. Classic - Happee: 7-9
8.3. Happee - Classic: 1-3
10.3. Classic - Happee: 3-2
13.3. Happee - Classic
15.3. Classic - HappeeOilers (2.) - Indians (6.)


Playoff-pareista suurin yllätys nähtiin, kun Oilers valitsi parikseen Indiansin. Espoon Derbystä ei varmasti tunnetta ja taistoa puutu. Äärimmäisen tasaiset väännöt runkosarjassa päätyivät molemmat Oilersin yhden maalin voittoon, kotipelissään vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Molemmat joukkueet ovat kauden mittaan toipuneet loukkaantumisista ja vahvistuneet kokoonpanoiltaan. Oilers on joukkueista hieman railakkaampi hyökkäyspäässä, kun taas Indians edustaa pallollista hallintaa. Erikoistilannepelaaminen on joukkueilla äärimmäisen tasaista, sillä molempien alivoimaprosentti on 63% sekä ylivoima Indiansilla 59% ja Oilersilla 56%.

* Seuraa heitä: Rasmus Kainulainen oli Oilersin ylivoimaisesti tehokkain pelaaja runkosarjassa tehoin 20+29. Indiansin maajoukkuepelaajat Valtteri Kainulainen (25+24) sekä Aaro Astala (22+28) muodostivat runkosarjassa kivenkovan tehoduon.

Espoossa herkutellaan koko rahan edestä tasaisessa otteluparissa: Oilers jatkoon game sevenissä voitoin 4-3.

6.3. Oilers - Indians: 7-6 ja.
8.3. Indians - Oilers: 6-5 ja.
10.3. Oilers - Indians: 3-4 ja.
13.3. Indians - Oilers
15.3. Oilers - Indians

EräViikingit (3.) - SPV (7.)


EräViikingit valitsi Seinäjoen Peliveljet mielellään vastustajakseen. Runkosarjan kohtaamiset päättyivät molemmat ErVin voittoihin 6-4 sekä 5-7. Tasaisesti suoriutunut pääkaupunkiseura oli varsin kyvykäs kauden mittaan, kukistaen mm. Classicin. Runkosarjan toinen sija jäi vain kolmen pisteen päähän, ja maalimäärällisesti ErVi suoriutui hyvin tasaisesti Oilersin sekä Nokian KrP:n kanssa, tehden ja päästäen lähes yhtä monta maalia.

Seinäjoella koettiin hieman hankala kauden toinen puolisko. Kuntopuntarissa SPV majailee viimeisen 15 ottelun otannalla vasta sijalla yhdeksän. Maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi valittu maalivahti Eero Kosonen kärsi loukkaantumisen joulun jälkeen, eikä hän ole enää pelikelpoinen tällä kaudella. Sen lisäksi SPV:n hyökkäyspeli on hieman yskähdellyt pudotuspelijoukkueita vastaan. SPV on joutunut kauden mittaan radikaalisti muokkaamaan pelityyliään, sillä monet kärkiseurat pääsivät jyvälle siitä kuinka esimerkiksi seinäjokilaisten aktiivinen prässi puretaan muutamalla syötöllä. Seitsemäs sija runkosarjassa ei palkinnut SPV:ä minkäänlaisella etulyöntiasemalla ja oli varmasti yksi suurimmista alisuorituksista runkosarjassa.

* Seuraa heitä: Mika Moilanen (EräViikingit). Uransa tehokkaimman kauden nakuttanut Moilanen pokkasi maalipörssin neljännen sijan 36 osumallaan. Salibandyliigan historian eniten syöttöjä tehtaillut Sami Koski voitti jälleen ylivoimaisesti syöttöpörssin 41 syötöllään. Pienenä bonuksena odotamme vielä Kosken ja Jani Kukkolan kohtaamisia. Kukkola on aiemmin kuittaillut Koskelle hänen elävistä jäähynkalastelureaktioistaan muunmuassa naljailemalla "saranoista".

Tällä hetkellä ErVi suorittaa kovemmalla tasolla, ja SPV lähtee sarjaan häntä koipien välissä. Tiukkoja otteluita luvassa, mutta EräViikingit menee suosikkina jatkoon voitoin 4-1.

6.3. EräViikingit - SPV Seinäjoki: 5-3
8.3. SPV Seinäjoki - EräViikingit: 8-4
10.3. EräViikingit - SPV Seinäjoki: 4-9
13.3. SPV Seinäjoki - EräViikingit
16.3. EräViikingit - SPV SeinäjokiNokian KrP (4.) - TPS (5.)


Jälleen yksi tiukka kamppailupari, jossa mittaa toisistaan ottavat runkosarjan neljäs ja viides. Kumpikaan joukkue tuskin olisi halunnut valita toista vastustajakseen. Pari kohtasi puolivälieräss myös vuosi takaperin, silloin TPS meni jatkoon voitoin 4-2. Osapuolet vaihtuivat siltä osin, että Nokian KrP saavutti tänä vuonna kotiedun, pääosin TPS:n lepsun alkukauden tekemisen ansiosta. 20 ottelun kuntopuntarilla TPS on sijalla kolme, ja Nokia viides.

Jarmo Härmän luotsaama KrP on mennyt tällä kaudella eteenpäin. Runkosarjassa saavutettiin kotietu, ja tekeminen oli laadukkaampaa. Joukkue puolusti paremmin kuin ennen, joka näkyi siinä että päästettyjä maaleja syntyi jopa 44 vähemmän kuin vuosi sitten. Yksi nuuhkahdus kauteen mahtui, kun Näätälauma hävisi yllättäen takaisin Divariin pudonneelle ÅIFille kotonaan. Lisäksi kolme ottelua Classicia vastaan olivat kohtalaisen ponnettomia esityksiä verrattuna muihin pudotuspelijoukkueisiin. Joona Rantala ja Henri Johansson tehtailivat hurjia tehoja, ja olivat yksiä takuumiehiä liigan tehokkaimmassa ylivoimassa (66%). Näädät hävisivät ensimmäisen kohtaamisen Turussa 8-4, mutta olivat ottamassa jo revanssin Raholan teurastamolla. TPS kuitenkin kampesi 5-1 tappioasemasta 5-6 jatkoaikavoittoon.

Janne Kainulaisella kesti oma aikansa saada TPS:n peli rullaamaan. Miko Kalialan paluun jälkeen peli on kulkenut. Myös viime kevään polvivammasta toipunut Janne Hoikkanen oli loistava vahvistus sentteririntamalle. Työteliäästä TPS-joukkueesta jopa 8 pelaajaa nakutti yli 20 pistettä. Eniten pisteitä keräsi kookas ja fyysinen Mikko Hautaniemi (27+19).

* Seuraa heitä: Jo joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa nähtiin paljon tunteita ja jälkikäteen puhuttaneita tilanteita. Joukkueet ottavat erittäin fyysisesti yhteen, joten sopii uskoa että myös jäähyjä on sarjassa luvassa. Pystyykö KrP:n liigan paras ylivoima peittoamaan liigan toiseksi parhaan alivoiman? Kotipelit näyttelee myös suurta roolia. Molemmilla joukkueilla on erittäin tunnolliset faniryhmät, jotka pitävät tunnelmaa yllä!

Tästä parista jopa toivomme näkevän että ratkaisu tulee vasta seitsemännessä ottelussa. TPS jatkoon niukasti voitoin 4-3.

7.3. Nokian KrP - TPS: 3-4
9.3. TPS - Nokian KrP: 4-3
11.3. Nokian KrP - TPS: 4-5 ja.
13.3. TPS - Nokian KrPParhaat ja kattavammivat vedonlyöntikohteet Salibandyliigaan tarjoavat mm. seuraavat bookkerit: Coolbet, Unibet, Leovegas, 888sport, Mr Green, Betsson, Nordicbet, Betsafe, Casino Winner, bet365, ComeOn, Mobilebet ja Nightrush.