Suomen MM-rallille uusi pääsponsori

Suomen MM-rallille uusi pääsponsori
Suomen MM-ralli sai uuden pääsponsorin. Neste Rallyna tunnettu Suomen MM-ralli tullaan jatkossa kuulemaan nimellä Secto Automotive Rally Finland.
Neste Rally Finlandina tunnettu Suomen MM-ralli sai itselleen uuden pääsponsorin. Neste ehti toimia Suomen MM-rallin pääsponsorina 25 vuotta, mutta yhteistyö katkesi viime rallin jälkeen. Neste ei enää halunnut mainostaa itseään moottoriurheilutapahtumassa, kun puheet päästöistä sekä ympäristöystävällisyydestä ovat olleet pinnalla.

Jyväskylässä ajettavan Suomen MM-rallin pääsponsorina toimii jatkossa Secto Automotive. Secto Automotive on kotimainen autoalan yritys, joka vuokraa muun muassa leasing-autoja. Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkola on myös itse intohimoinen moottoriurheilun harrastaja, joka tällä hetkellä kiertää SM-sarjaa Riku Tahkon vanhalla WRC3-luokitellulla Minillä.

-Ralli lajina on murroksessa, kun vuodesta 2022 alkaen hybridiautot ja kestävät polttoaineet ovat uusi normaali myös MM-sarjassa. Haluamme ehdottomasti olla osa tätä aikakautta, toteaa Henkola tiedotteessa.

Jyväskylän MM-rallin ilmoittautuminen päättyi - Lappi mukana WRC-autolla


Ilmoittautuminen Jyväskylän MM-rallin 70-vuotis juhlakilpailuun päättyi elokuun lopussa. Kilpailussa nähdään tänä vuonna historiallisen vähän osallistujia, kun mukana on ainoastaan 43 autokuntaa. Parhaimpina vuosina Jyväskylän sorateillä on nähty jopa yli 100 autokuntaa, ja parina päivänä vielä Vetomiehet päälle hieman vanhemmalla taka- sekä nelivetokalustolla.

Iloisia suomalaisuutisia kuuluu Toyota Gazoo Racingin piiristä. Toyota ajattaa kilpailussa viittä WRC-Yarista, joista yhden puikoissa nähdään rallin voittaja vuodelta 2017, Esapekka Lappi. Lapin on huhuttu ajavan Yariksella myös ensi vuonna, mikäli Sebastien Ogier päättää maineikkaan uransa WRC:n huipulla. Ogier saattaa ajaa vielä muutamia MM-ralleja, mutta ajopaikka Lapille on Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan lähellä toteutua.

Muita Toyotia Jyväskylässä ajavat Lapin ja Ogierin lisäksi Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta.Teemu Suninen mukaan R5 Pololla


M-Sport Fordin ja Teemu Sunisen vuosia kestänyt yhteistyö tuli päätökseen juuri Kreikan MM-rallin alla. Suninen taustajoukkoineen päätti purkaa sopimuksen M-Sportin kanssa. Päätös syntyi M-Sportin kanssa yhteisymmärryksessä.

Sunisen kausi Fordilla rallin MM-sarjassa on ollut hankala. Auto on antanut suorituskyvyssään paljon tasoitusta Toyotalle sekä Hyundaille, joka taas on vaatinut kuljettajalta itseään parempia suorituksia pysyäkseen kilpakumppanien vauhdissa mukana. Sunisen epäonnekseen usea hänen ralli on katkennut ulosajoon heti avauspäivänä, ja niitä jäljelle jääneitä hyviäkin ralleja ovat piinanneet tekniset murheet. Suorituspaineet kasvoivat, tulosta ei tullut ja välit tallin johtoon viilenivät. Jatkopesti oli muutenkin kortilla, sillä M-Sport elää talousvaikeuksissa, eikä Sunisella ole tuoda tarpeeksi rahaa tallille.

Teemu Suninen on tällä kaudella joutunut jakamaan auton penkkiä ranskalaisen lupauksen Adrien Fourmauxin kanssa. Joitain ralleja Suninen on ajanut R5 Fiestalla. Sunisen mukaan hankalaa on ollut se, että M-Sportilla ei ole ollut varaa testata autoa, joten tuleviin ralleihin on joutunut lähtemään kylmiltään isot suorituspaineet niskassa.

Jyväskylän MM-ralliin Suninen saa kuitenkin alleen kilpailukykyisen kaluston, Volkswagen Polo R5 GTI:n. Hän ajaa samassa tallissa venäläisen Nikolai Gryazinin kanssa ja kilpailee WRC2-luokan pisteistä.Jyväskylän MM-ralli ajetaan 1.-3. lokakuuta. Ralli tarjoilee katsojille sekä kuljettajille tänä vuonna 19 erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 287 ek-kilometriä.

Veikkausbonukset tulee tarjoilemaan Secto Automotive Rally Finlandiin kattavan paketin vedonlyöntivihjeitä, joita julkaistaan sivulla ralliviikon mittaan.