Nämä Suomalaiset olympiurheilijat nähdään Tokiossa!

Nämä Suomalaiset olympiurheilijat nähdään Tokiossa!
Tokion Olympialaiset 2020 pidetään kesällä 2021. Miltä näyttää Suomen Olympiajoukkue tällä hetkellä ja mikä on Suomen mitalisaaliin koko?
Vuoden 2021 suurimmat urheilukarkelot, Tokion kesäolympialaiset 2020 lähenevät kovaa vauhtia. Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia on herättänyt isäntämaassa Japanissa huolia sekä jopa pientä vastarintaa Olympialaisten järjestämisen suhteen mutta vielä maaliskuussa 2021 kisat ovat merkitty urheilukalenteriin paksulla tussilla.

Suomen Olympiajoukkue


Suomen Olympiakomitea on toistaiseksi tehnyt ainoat viralliset kisanimitykset joulukuussa 2019. Sen hetkisen tilanteen mukaan Suomi on lähettämässä Tokion Olympialaisiin seuraavat seitsemän urheilijaa:

Urheilija
Laji
Kaarle Tapper
Purjehdus
Tuuli Petäjä-Siren
Purjehdus
Matti Matsson
Uinti
Topi Raitanen
Yleisurheilu
Veli-Matti “Aku” Partanen
Yleisurheilu
Satu Mäkelä-Nummela
Ammunta
Lotta Henttala
PyöräilyTodellisuudessa Suomen Olympiajoukkueen koko tulee kasvamaan reilusti mutta ennakkotietojen perusteella joukkueen koko olisi silti jäämässä alle 50 urheilijan. Tämä olisi Suomen pienin Olympiajoukkue sitten vuoden 1932 ja Los Angelesin kesäolympialaisten.

Todennäköiset Olympiaurheilijat


Vaikka varmoja Olympiavalintoja on vasta kourallinen niin moni suomalainen urheilija on jo rikkonut Olympiapaikkaan oikeuttavan kisarajan. Lisäksi jo rajat rikkoneiden atleettien lisäksi moni suomalainen on pääsemässä mukaan kisakarkeloihin ranking-paikkojen kautta. Alta löydät kaikki kisojen tulosrajat rikkoneet sekä Suomelle vähintään maapaikan ansainneet urheilijat.

Urheilija
Laji
Monika Mikkola
Purjehdus
Tuula Tenkanen
Purjehdus
Lari Pesonen
Ammunta
Ida Hulkko
Uinti
Antti Ruuskanen
Yleisurheilu
Oliver Helander
Yleisurheilu
Reetta Hurske
Yleisurheilu
Annimari Korte
Yleisurheilu
Henri Ruoste
RatsastusSuomen Olympiamitalit Tokiossa


Suomi on voittanut kesäolympialaisten historian aikana 101 kultamitalia, 84 hopeaa sekä 118 pronssia eli yhteensä varsin mukavat 303 olympiamitalia. Suomen parhaat mitalivuodet ovat kuitenkin lähes sadan vuoden päässä ja mitalit ovat olleet 2000-luvulla enemmän poikkeus kuin sääntö. Suomi on voittanut tällä vuosituhannella vain 13 mitalia joista kultaisia on kolme kappaletta. Edellisissä Rio de Janeiron kesäkisoissa vuonna 2016 Suomen olympiajoukkueen saldona oli vain yksi pronssi mikäli on Suomen huonoin saavutus koskaan. Mikä on ensi kesän Olympialaisten mitalisaldo? Kerro oma mielipiteesi Facebookissa ja anna äänesi alla olevaan gallupiin!