Syksyllä ratkaistaan Huuhkajien MM-paikan kohtalo

Syksyllä ratkaistaan Huuhkajien MM-paikan kohtalo
Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelu Ukrainaa vastaan on ehkä karsintojen tärkein. Suomella on edelleen erinomaiset mahdollisuudet MM-kisoihin, mutta nyt olisi saatava voittoja.
Suomen maajoukkue, eli Huuhkajat, jatkaa jalkapallon MM-karsintoja lauantaina 9.10. Ukrainaa vastaan. Tilanne Euroopan karsintalohkossa D on se, että Ranska on karkaamassa lohkokärjessä, mutta seuraavasta paikasta on tiukka kisa.

Suomi on hyvissä asemissa. Tällä hetkellä Ukraina on kakkosena, mutta sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Suomella. Ukrainan saldo on merkillinen. Se on pelannut jokaisen viisi otteluaan tasan. Pisteitä Ukrainalla ja Suomella on yhtä paljon. Nelosena on Bosnia neljällä ottelulla ja kolmella pisteellä, Kazakstan on jumbona viidellä ottelulla ja kolmella pisteellä.

Lokakuussa Suomi pelaa kaksi karsintaottelua ja marraskuussa viimeiset kaksi. Ukrainan Suomi kohtaa Helsingin Olympiastadionilla. Kolme päivää tämän jälkeen Suomi pelaa Kazakstania vastaan Nur-Sultanissa. Marraskuussa Suomi pelaa vieraissa Bosniaa vastaan ja karsintojen viimeisen matsin kotona Ranskaa vastaan.Ukraina olisi voitettava


Ukrainan voittaminen Olympiastadionilla on Suomelle se tärkein karsintamatsi. Jos spekuloidaan seuraavasti: Suomi voittaa Ukrainan, ottaa pisteen Kazakstanin ja Bosnian reissuilta sekä häviää kotonaan päätösmatsin Ranskalle, niin Suomella olisi 10 pistettä. Ukraina häviää vieraissa Suomelle, mutta voittaa kotonaan Bosnian ja pelaa sitten Bosniassa tasurin, niin sille tulisi yhdeksän pistettä. Bosnia taas voisi voittaa Kazakstanissa, mutta hävitä Ukrainassa, sekä vielä pelata Ukrainan kanssa päätöskierroksella tasan, niin se jäisi seitsemään pisteeseen.
Pyörittelee tätä miten päin vain, niin Suomen ottelu Ukrainaa vastaan on se kaikkein tärkein, lähes pakkovoiton paikka.Avainpelaajat ovat pelikunnossa


Päävalmentaja Markku Kanervan valinnat lokakuun maaotteluihin eivät ole yllättäviä. Jokunen pelaaja jää loukkaantumisen vuoksi sivuun, ja tilalle on löydetty hyvät korvaajat. Daniel O’Shaughnessy sekä Jere Uronen ovat loukkaantuneina, ja Tim Sparv sen verran keskenkuntoinen, että hän ei ole mukana. Juhani Ojala, Albin Granlund sekä Ilmari Niskanen ovat tulleet nyt mukaan.

Suomen avainpelaajien kunnosta voi sanoa sen, että ainakin veskari Lukas Hradecky on iskussa. Hän on pelannut jatkuvasti Bayer Leverkusenin maalilla, ja hiljattain Bundesliigan ottelussa Mainzia vastaan Hradecky piti nollat.
Teemu Pukin meno Norwichin kanssa Valioliigassa on ollut hieman vaisumpaa. Norwich on jälleen liigan heittopussi, ja se näkyy myös Pukin pelaamisessa. Saldo tältä kaudelta on kuitenkin jo kaksi maalia. Joel Pohjanpalo on pelannut Turkin liigaa Rizesporissa kolmen matsin verran, mutta maalisaldo on vielä avaamatta.
Glen Kamara on pelannut jatkuvasti täysiä minuutteja Glasgow Rangersin joukkueessa, joten hän on varmasti kunnossa.Ukraina-ottelu kiinnostaa suomalaisia. Palloliiton uutisen mukaan 29.9. matsiin oltiin myyty jo yli 20 000 lippua.

Niille, jotka eivät ole ostaneet lippua Olympiastadionille, Suomi - Ukraina -matsi näkyy Viaplayn kanavilla. Lähetys alkaa kello 18:00.