Superikaudet käynnistyvät 1. kesäkuuta - Veikkaa mestarijoukkueita!

Superikaudet käynnistyvät 1. kesäkuuta - Veikkaa mestarijoukkueita!
Miesten ja naisten Superpesiskaudet starttaavat 1. kesäkuuuta. Nyt voit lyödä sisään mestaruusvedot molempiin sarjoihin. Luotatko suosikkeihin vai lähdetkö yllättäjien kelkkaan?
Suomen kansallispelin pesäpallon pääsarjakaudet ovat alkamassa! Miesten superpesiskausi starttaa tiistaina 1. kesäkuuta Manse PP – Hyvinkään Tahko ottelulla. Naisten superpesiksen puolella pelataan niin ikään vain yksi ottelu, kun Lappeenrannan Pesä Ysit emännöivät Hyvinkään Tahkon naistenedustusta. Miesten puolella pelataan 28 ottelun runkosarja ennen pudotuspelejä, naisten superissa runkosarja on neljä ottelua lyhkäisempi. Molempien sarjojen mestarit ovat selvillä syyskuussa 2021.

Miesten superpesis 2021 - Nouseeko uudistunut Manse PP mestariksi?


Miesten superpesiskauden neljä suurinta ennakkosuosikkia ovat Vimpelin Veto, Manse PP, Sotkamon Jymy sekä Joensuun Maila. Kärkikahinoissa useamman viime vuoden mukana ollut Kouvola on valahtanut ennakkoarvioissa vasta sijalle viisi.

Vimpelin Veto oli viime kauden pronssijoukkue. Vimpeli sijoittui lopulta jopa paremmin kuin odotettiin sillä joukkue nuorentui kaudelle 2020 huomattavasti. Joukkueen ehdoton tähti ja MVP-pelaaja oli Perttu Ruuska. Ruuska oli loistava Vimpelin lukkarin tontilla ja sisäpelissä mies voitti kärkilyöntitilaston. Kipparoiko Ruuska Vimpelin kolmanteen mestaruuteen kuuden vuoden sisällä?

Manse PP tulee olemaan tämän kauden ehdottomasti seuratuin pesäpallojoukkue. Tampereella avattiin viime kauden päätteeksi kukkaron nyörejä todella reippaasti ja joukkueen kokoonpano on paperilla tähdistöjoukkueen tasoa. Manse PP:n pelipaidan alkavalla kaudella pukee päälleen ensi kerran muun muassa Juha Puhtimäki, Tuomas Jussila, Henri Puputti ja Simo Vainikainen. Miten kokeneiden pelaajien yhteispeli lähtee toiminaan ja ennen kaikkea kestääkö keski-iältään yli 30-vuotiaan kokoonpanon paikat koko kauden?

Superpesiksen legendaarisin seura Sotkamon Jymy voitti viime kauden päätteeksi suomenmestaruuden vasta 17-vuotiaan lukkarin Aapo Komulaisen johdolla. Tällä kaudella onkin syytä seurata miten Komulaisen otteet kehittyvät vai oliko viime kauden loppu vain tähdenlento? Sotkamo teki jo viime kaudella nuorennusleikkauksensa ja viime kauden runko on hyvin pitkälti sama myös alkavalla kaudella. Seuralta onkin luonnollista odottaa hyvää kautta myös kaudella 2021.

Alta löydät Miesten Superpesiskauden mestaruuskertoimet.Naisten superpesis 2021 - Jyväskylän Kirittäret ylivoimainen ennakkosuosikki


Naisten Superpesiksessä ero kärjen ja muiden joukkueiden välillä on kasvanut vuosi vuodelta ja Suplan Kansallispeli podcastissa heitettiin ilmoille, että sarjan neljässä parhaassa joukkueessa on suomalaisen naispesiksen viisi parasta joukkueellista pelaajia. Kärkijoukkueiden vaihtopenkiltä mentäisiinkin heittämällä muiden joukkueiden avauksiin. Sarjan neljä vahvinta joukkuetta, Jyväskylän Kirittäret, Manse PP, Lapuan Virkiä ja Porin Pesäkarhut ovatkin kaikki asettaneet omiksi minimitavoitteikseen Suomenmestaruuden.

Kärkinelikosta Jyväskylän Kirittäret lähtee tulevaan kauteen ylivoimaisena ennakkosuosikkina eikä minkään joukkueen odoteta pystyvän kampeamaan Kirittäriä valtaistuimeltaan. Joukkueen kokoonpano Emma Körkkön johdolla on sarjan paras ja ainoastaan loukkaantumiset voivat ennakkoon pilata keskisuomalaisten mestaruusjuhlat. Kirittärien juoksukeskiarvot oli viime kaudella hurjat 13,2 – 3,6 eikä ole ihme, että joukkue on mestarikandidaatti numero 1.

Viime kauden kakkonen Manse PP on tälläkin kaudella Jyväskylän Kirittärien suurin haastaja yhdessä Porin Pesäkarhujen kanssa. Manse PP:n pelinjohtaja Markus Wirzenius oli viime kaudella ensimmäistä kautta naisten superpesiksessä pelinjohtaja. Tälle kaudelle pelinjohto on varmasti viisaampi ja kokeneempi mikä voi näkyä myös kasvaneena pelirohkeutena tiukoissa paikoissa. Mansen suurimmat huolet ovat Virpi Hukan ja Senni Sallisen tervehtyminen parhaaseen pelikuntoon.

Alta löydät Naisten Superpesiskauden 2021 mestaruuskertoimet.