Kesällä useampikin jalkapallon supertähti tulee vaihtamaan seuraa

Kesällä useampikin jalkapallon supertähti tulee vaihtamaan seuraa
Mbappe, Håland, Ronaldo ja Kane. Kuka vaihtaa seuraa, ja kuka jää? Vetomarkkinoilla on hajua tilanteesta.
Kauden jälkeen tullaan jalkapallomaailmassa näkemään jättisiirtoja. Vetomarkkinoiden kerroinasettelu ennakoi useammankin maailmantähden vaihtavan seuraa.
Seuraavassa kootut arviot siirroista, joista tullaan repimään isot otsikot.

Kylian Mbappe

PSG:n Kylian Mbappen siirto pois Pariisista on ollut jo useamman kauden spekulaatioiden kohteena. Ensi kesänä se tapahtuu, mikäli vetomarkkinoita on uskominen. William Hillin listalla Mbappen siirto La Ligan Real Madridiin saa kertoimeksi vain 1.10. Jääminen PSG:n joukkueeseen saa kertoimeksi 5.50, ja siirto Valioliigaan joko Manchester Unitediin tai Liverpooliin saa kertoimeksi 16.00.
Mbappen hinta tulee olemaan huimaava. Hän on ollut tällä kaudella PSG:n vaarallisin pelaaja, vaikka joukkueessa pelaavat myös Neymar sekä Leo Messi.
Transfermarkt-sivuston mukaan Mbappen arvo on huimat 160 miljoonaa euroa. Suuri syy kovaan hintaan on se, että Mbappe on edelleen vain 23-vuotias. Mbappe on ehtinyt jo voittaa maailmanmestaruuden, ja eiköhän Ranska ole yksi suosikeista myös loppuvuoden jalkapallon 2022 MM-kisoissa.
Mbappen siirto tuskin kuitenkaan tulee tekemään maailmanennätystä. Neymarin hinta oli huimat 222 miljoonaa euroa, kun PSG osti hänet Barcelonasta.Erling Braut Håland

Toinen nuori tähtihyökkäjä, Dortmundin norjalainen Erling Braut Håland myös jättänee seuransa. Hålandin siirrosta maanosan jättiseuroihin on jo huhuiltu oikeastaan siitä asti, kun hän tuli Dortmundiin Itävallan Red Bull Salzburgista. Melko pian siirron jälkeen kaikille tuli selväksi, että Hålandista tulee yksi maailman parhaista, eikä supertähden paikka ole suurjoukkueiden kakkosketjun Dortmundissa.
Håland on vasta 21-vuotias, ja hänen arvokseen Transfermarkt on listannut 150 miljoonaa euroa. Tällä kaudella Håland on ollut pitkät tovit loukkaantuneena, mutta viime kaudella hän teki 28 Bundesliigan ottelussa 27 maalia.
William Hillin mukaan Håland on luultavimmin siirtymässä Valioliigan Manchester Cityyn. Tälle annetaan kertoimeksi 1.95. Real Madrid -siirron kerroin on 3.50. Seuraavina listalla ovat PSG kertoimells 4.25, Barcelona kertoimella 6.50 ja Manchester United kertoimella 7.00. Jos Håland kuitenkin jäisi Dortmundiin, niin tälle William Hill antaa kertoimeksi 10.00.Cristiano Ronaldo

Englantilainen vetofirma Skybet on laskenut kertoimia useammallekin pelaajasiirrolle. Jos Ronaldon huhuttu tyytymättömyys Manchester Unitediin realisoituu seurasiirtona, niin Skybetin mukaan suurin suosikki Ronaldon uudeksi seuraksi olisi portugalilainen Sporting Lissabon.
Se olisi ympyrän sulkeutumista. Sportingista Ronaldo aloitti aikuisten pelinsä ennen siirtoa Manchester Unitediin. Sportingin kerroin Ronaldon uudeksi seuraksi on 4.50.
PSG:n kerroin Ronaldo-listalla on 5.00, Real Madridin 15.00 ja siirto Unitedin paikallisvastus Manchester Cityyn maksaisi Skybetilla kertoimen 17.00.
Manchester United on tällä kaudella ollut melkoinen sirkus, ja lähes jokaisen kiistan yksi osapuoli on uutisten mukaan ollut Ronaldo. Ronaldo on kiistellyt Harry Maguiren kanssa kapteenin roolista, uutiset kertoivat. Ronaldo ei ole tyytyväinen manageri Rangnickin taitoihin, myös kerrottiin. Ronaldon hattutemppu Old Traffordilla Tottenhamia vastaan viime viikonloppuna kertoo kyllä hieman toista Unitedin ja Ronaldon tilanteesta.
Tramsfermarktin arvion mukaan 37-vuotiaan Ronaldon arvo on enää 35 miljoonaa. Tästä arviosta Ronaldo on ilmeisesti suutahtanut.Harry Kane

Viime kesänä Harry Kanen lähtöä muualle Tottenhamista pidettiin jo aivan varmana. Ilmeisesti kuitenkin Spursin seuran puheenjohtaja Daniel Levy laittoi niin tiukasti vastaan, että siirrosta ei tullut mitään. Alkukaudesta Kane pelasi niin huonosti, että siirron torppaaminen alkoi näyttää idioottimaiselta. Kane oli joulukuun puoliväliin mennessä tehnyt vain yhden Valioliiga-maalin. Sittemmin vauhti parani, ja nyt Kanella on kasassa 26 ottelussa 11 maalia.
Jos siirto kuitenkin taas nousee Kanen kohdalla esille, niin ykkössuosikki hänen uudeksi seurakseen on viime kesän tavoin Manchester City. Cityllä ei ole ryhmässä varsinaisia kärkiä kuin yksi, Gabriel Jesus. Toinen maailmanluokan kärkimies sopisi ryhmään mainiosti.
Skybet antaa Kanen siirrolle Man Cityyn kertoimeksi 6.00, ja siirto Manchester Unitediin saa kertoimen 7.00. PSG on listalla kolmosena kertoimella 11.00 ja nelosena on Lontoo Chelsea kertoimella 13.00. Chelsean pelaajahankinnat saattavat kyllä olla lähitulevaisuudessa niin ja näin omistaja Roman Abramovichin brittiomaisuuden jäädyttämisen vuoksi.
Transfermarktin mukaan Kanen markkina-arvo on 100 miljoonaa euroa.