Tähdet taas kaupan, mutta kuka ostaa?

Tähdet taas kaupan, mutta kuka ostaa?
Orange Pics BV / Alamy Stock Photo

Mac Allister, Fernandez, Gvardiol, Bellingham, missä MM-kisojen uudet tähdet pelaavat loppukauden?

MM-kisojen tähdet haluttuja siirtomarkkinoilla


Jalkapallon siirtoikkuna on auki aina tammikuun viimeisen päivän iltaan saakka. Hiljattain pelattiin MM-kisat, ja niin kuin aina ennenkin, turnaus nosti esille uusia tähtipelaajia. Aina aikaisemmin MM-kisojen uudet tähdet ovat olleet kesän siirtoikkunan aikana haluttuja pelaajia. Kuinka nyt, kun siirrot tehdään kesken kauden?

Argentiina oli uutena maailmanmestarina tietenkin MM-turnauksen suurin sankaritarina. Samalla kun Leo Messi lopullisesti kirjasi nimensä lajin valtiaiden joukkoon, Argentiinan ryhmästä nousi uusia tähtipelaajia.

Brightonin mies maailmanmestariksi


Brightonin Alexis Mac Allister oli ennen MM-pelejä vain hyvätasoinen Valioliigan pelaaja Brightonista. Mac Allister oli vakiomies Argentiinan keskikentällä, ja sellainen tietenkin huomataan. Mac Allisteriin on jo yhdistetty ainakin Chelsea, Arsenal, Spurs, tietenkin aina pelaajahuhuissa mukana oleva Manchester United, sekä vielä Juventus ja Atletico Madrid.
Brightonin mies Mac Allister sanoi tammikuun alussa BBC:n radiohaastattelussa, että ”olen onnellinen täällä eikä minulla ole mikään kiire lähteä. Olen vain keskittynyt tämän joukkueen kanssa seuraavaan matsiin”.

Vetomarkkinakin uskoo, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä Mac Allister jatkaa Brightonissa kauden loppuun. William Hillin kertoimien mukaan tämä vaihtoehto saa kertoimen 1.25. Jos Mac Allister kuitenkin päättää jo tammikuussa lähteä muualle, niin William Hillin mukaan todennäköisin vaihtoehto on Juventus, tälle annetaan kertoimeksi 4.50.Fernandezin maali nosti miehen huipulle


Enzo Fernandez on toinen argentiinalainen, joka nousi MM-kisoissa esille. Tarkemmin sanottuna Benficassa pelaava, 21-vuotias Fernandez tuli kaikille tutuksi Meksiko-ottelun 87. minuutilla. Argentiina oli aloittanut turnauksen surkeasti häviämällä Saudi-Arabialla. Fernandez oli ollut aluksi penkkimies, mutta Meksiko-matsin lopussa hän teki komean ja vapauttavan 2-0 -maalin. Tämän jälkeen Fernandez sitten olikin joka matsissa avauksessa.
Suurseurat himoitsevat nuoria ja taitavia tulevaisuuden staroja. Fernandez on yhdistetty vahvimmin Chelseaan. Huhujen mukaan Fernandez olisi jo ilmoittanut Benficalle, että hän haluaa Lontoon sinisiin. Vetomarkkina ei ole vielä vakuuttunut. William Hillin kerroin Fernandezin Benfica-jatkolle on vain 1.20. Chelsea-siirrosta saisi kertoimeksi 4.00, ja Liverpool-siirrosta 8.00.Kroatian uusi tähti


Kroatian 20-vuotias puolustaja Josko Gvardiol pomppasi MM-peleissä maan seuraavaksi tähtipelaajaksi. Se lienee varmaa, että Gvardiol ei kesken kauden jätä RB Leipzigia. William Hillin kerroin tälle on vain 1.05. Se lienee yhtä varmaa, että pikapuolin Gvardiol siirtyy isompiin ympyröihin. Tällä hetkellä vetomarkkina on sitä mieltä, että miehen uusi seura voisi olla Chelsea, PSG tai Real Madrid.Palaako Bellingham Englantiin?


Englannin keskikentän Jude Bellingham myös nousi MM-peleissä viimeistään tähtiluokkaan, vaikka Englanti ei sitten taaskaan saanut tuotua jalkapalloa kotiin. Bellinghamin potentiaali on toki tiedetty jo pitkään, mutta nyt se on alkanut näkyä kentällä viimeisen päälle.
Bellingham lähti Birminghamista Dortmundiin vain 17-vuotiaana, ja varmaan kaikki Englannin suurseurat ovat potkineet itseään takapuoleen, että miksi eivät olleet aikoinaan hereillä. Bellingham tulee jättämään Dortmundin lähiaikoina, aivan kuten Erling Hålandkin jätti viime kesänä.
Vetomarkkina on sitä mieltä, että Bellingham ei lähde nyt tammikuussa, mutta jos lähtisi, niin suosikit miehen uudeksi seuraksi olisivat Liverpool, Manchester joukkueet ja Real Madrid.