Anthony Joshuan ja Tyson Furyn kohtaaminen raskaassa sarjassa on fanien toivelistojen kärjessä!

Anthony Joshuan ja Tyson Furyn kohtaaminen raskaassa sarjassa on fanien toivelistojen kärjessä!
Nyrkkeilymaailma odottaa vesi kielellä herrojen kohtaamista.

Raskaansarjan suurin ja odotetuin ottelu


Anthony Joshua ja Tyson Fury. Jos nyrkkeilyä on seurannut edes vähän, tietää varmasti ketkä ovat kyseessä. Iso-Britannian lahjat raskaansarja nyrkkeilylle ovat lyöneet painoluokan huipulla jo vuosia, mutta vielä keskinäistä kohtaamista ei olla saatu järjestettyä. Nykytilanteessa ottelun tapahtuminen alkaa olla jo erittäin lähellä, kun katsotaan keitä kummankin checklistiltä yhä löytyy. Molemmat herrat haluavat lopettaa uransa kiistattomana raskaansarjan kuninkaana, ja niin kauan kuin keskinäistä ottelua ei olla nähty, ei statusta ole lunastamassa kumpikaan ilman suuria puheita ja jossitteluja.Joshua nousi nolon tappion jälkeen, Fury kaatoi mörön uusinnassa


Anthony Joshua on kokenut viime vuosina mielenkiintoisiakin käänteitä. Mies oli pitkään ns. ykkösnimi isojen poikien painoluokassa, mutta viime kesänä kaikki muuttui. AJ oli ottanut aiemmin uran suurimman voittonsa Wladimir Klitschkoa vastaan tyrmäyksellä Lontoon Wembleyllä, ja jatkanut voittokulkuaan kaataen Carlos Takamin, Joseph Parkerin sekä Aleksander Povetkinin, eli todella kovan rivin vastustajia. Puolitoista vuotta sitten oli määrä otella Jarrell Milleriä vastaan, mutta vastustajan kärähdettyä dopingista laitettiin vastaan Andy Ruiz, jonka ulkoinen olemus huvitti monia. Ottelun jälkeen ei paljoa naurattanut, kun Joshuan tappiosarakkeen nolla muuttui ykköseksi "Destroyerin" kaadettua britin teknisellä tyrmäyksellä.

Imagotappio oli valtava, ja Joshuaa ei pidetty enää voittamattomana jättinä. AJ kuitenkin kuittasi loppuvuodesta tappion uusinnassa, ja sai Ruizin näyttämään todella huonolta 12 erän pistevoitossa. Joshua otteli joulukuun 12. päivä veteraani Kubrat Pulevia vastaan, ja otti voiton taskuunsa melko yksipuolisen esityksen jälkeen tyrmäten bulgarialaisen.

Tyson Furyn ura ei myöskään ole ollut helppo, ja ongelmat ovat olleet suurempia ongelmia kuin vastustajansa. Voittamaton 32-vuotias on tehnyt itsestään valtavan nimen, ja hän onkin Joshuaa taitavampana pidetty nyrkkeilijä. Joshuan tapaan Fury kaatoi Wladimir Klitschkon valtavassa ottelussa Saksan maaperällä, mutta voitto toi mukanaan isot miinuspuolet. Mies juhli voiton jälkeen railakkaasti, ja tilanne venyi siihen pisteeseen, että herra lihoi valtavasti ja kokaiiniriippuvuuden ja urheilutyhjiön myötä hän sairastui vakavaan masennukseen.

Jopa itsemurhaa harkinnut pugilisti nousi kuitenkin onglemista, ja parin helpomman ottelun jälkeen vastaan asettui pelätty tyrmäyskone Deontay Wilder. Ensimmäinen ottelu oli Furyltä teknistä hallintaa, mutta Wilderin ladattua hänet mattoon kahdesti, tuomariäänillä ottelu tuomittiin tasapeliksi. Fury ei enää vaipunut surkeuteen, vaan nopeasti palattiin häkkiin, ja Tom Schwartzin sekä Otto Wallinin voitettuaan oli Wilder-uusinnan aika. Tällä kertaa voittajasta ei jäänyt epäilystäkään. "Gypsy King" dominoi jenkkiä alusta loppuun, ja turpasaunan myöt Wilderin kulmaus heitti pyyhkeen kehään. Sen jälkeen on kovasti huudeltu Joshuan perään, eikä todellakaan ystävälliseen sävyyn.Koronatilanne voi hidastaa matsin toteutumista


Tämä ottelu on molemmille ehdottomasti järkeenkäyvin ottelu, jonka voisi järjestää. Deontay Wilder on tätä nykyä poissa kirkkaimman kärjen otteluista, ja britit ovat raskaansarjan kovimmat tekijät, sekä suurimmat nimet.

Sama kotimaa on täydellinen syy järjestää ottelu Iso-Britanniassa, ja olisi hullutta, mikäli koronarajoitusten takia ottelu pidettäisiin vajaille tai tyhjille katsomoille. 90.000 paikkainen Wembley saataisiin taatusti myytyä täyteen otteluun, joka olisi suurin raskaassa sarjassa erittäin pitkään aikaan. Yleisön läsnäolo tuo otteluun myös aivan eri tason jännitteen, ja mikäli koronatilanne Britanniassa hellittää ensi vuoden edetessä, ottelun tapahtuminen on erittäin todennäköistä. Molemmilta voi kuitenkin odottaa sitä ennen väliottelua, ja suunpieksentä somessa ja medioissa tulee varmasti olemaan suurta siihen päivään asti, kun kehä vihdoin jaetaan.