Missä Teemu Pukki pelaa ensi kauden?

Missä Teemu Pukki pelaa ensi kauden?
Englannin Championship tuskin enää innostaa uransa viime vuosia pelaavaa Teemu Pukkia.
Teemu Pukki on vielä Norwichin pelaaja, mutta onko kauan? Englannin Valioliigan siirtoikkuna umpeutuu 1.9., ja paljon tulee vielä tapahtumaan siirtomarkkinoilla ennen sitä. Pukki on nyt 32-vuotias, ja jos hän haluaa vielä pelata aivan huipputasolla, niin siirto pitäisi tehdä nyt.

Pukki on osoittanut olevansa Valioliigan tasoinen pelaaja. Kahdella Norwichin pikavisiitillä liigaan Pukki teki kummallakin kaudella 11 maalia. Se on hyvä lukema joukkueessa, joka oli aivan liian huono pääsarjaan. Paikkoja Norwichin kärkipelaajille ei juurikaan tullut.

Maalilaukausten onnistumisprosentissa Pukki oli viime kaudella Valioliigan huippua. Hän osui 16.2 prosenttisest verkon perille, ja huonompia olivat muun muassa West Hamin Jarrod Bowen, Man Cityssä pelannut brassitähti Gabriel Jesus sekä Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen kippari Harry Kane.Pukki oli myös hyökkääjänä monipuolinen. Hänelle kirjattiin 373 vastustajan prässäämistä hyökkäyspäässä. Toiseksi paras tässä liigahyökkääjistä oli Aston Villan Ollie Watkins, mutta hänenkin lukemansa oli vain 284. Eli Pukista liigajoukkueet saisivat kovan työnjuhdan ja tarkan maalin tekijän.

Pukin pelaaja-agentti Teemu Turunen kertoi hiljattain MTV:lle, että Pukki olisi halukas siirtymään Valioliiga-seuraan. Englantilaisissa lehdissä Brightonin nimi on nostettu esiin Pukin mahdollisena uutena seurana. Listataan niitä Valioliigan vaihtoehtoja, joilla voisi olla tarvetta suomalaiskärjelle.

Brighton

Brighton pelasi viime kaudella hyvin. Se oli lopulta sarjataulukossa yhdeksäntenä, mutta kävi selväksi, että jos joukkue meinaa parantaa, niin hyökkäys on yksi kehittämiskohde.
Joukkueen ykköskärki on Neal Maupay, eikä hän ole häävi pelaaja. Viime kaudella Maupay teki kahdeksan liigamaalia selvästi paremmassa joukkueessa kuin Norwich, joten Pukki olisi tässä Brigtonille parannus.
Maupayn takana Brightoni hyökkäys on hyvinkin ohkainen. Danny Welbeck ei ole enää 31-vuotiaana häävi pelimies ja lainareissulta joukkueeseen palannut Deniz Undav on iso kysymysmerkki. Julio Encisosta Brighton maksoi kesällä yli 11 miljoonaa euroa, mutta 18-vuotias Enciso on tulevaisuuden pelaajia.

Wolverhampton

Wolves oli viime kaudella sarjataulukossa kymmentenä, mutta sen hyökkäys oli vielä kehnompi kuin Brightonin. Joukkue teki 38 matsissa 38 maalia, ja maalintekotilastossa se oli liigan neljänneksi huonoin.
Wolvesilla on kyllä ryhmässään keskushyökkääjiä, mutta nämä eivät viime kaudella onnistuneet. Raul Jimenez ei ole enää ollut vakavan päävammansa jälkeen sama pelaaja. Kahdella ensimmäisellä Valioliigan kaudella hän teki 13 ja 17 maalia, mutta viime kaudella enää kuusi. Kakkosmies, korealainen Hee-chan Hwang teki viime kaudella viisi liigamaalia.
Wolvesin keskikenttä ja laiturit ovat takuulla kovempia kuin viime kauden Norwichilla. Luulisi, että Pukki tässä ryhmässä ylittäisi 11 maalin rajan.

Newcastle

Newcastle rikastui kesken viime kauden oikein kunnolla. Sauditaustaisilla omistajille on rahaa rakentaa voittajajoukkue, mutta ei uusien pelaajien hankkiminen pohjoisen joukkueeseen ole helppoa. Europelejä ei tällä kaudella ole Newcastlelle tarjolla.
Teemu Pukki on ilmeisesti kesällä ollut Newcastlen kiikarissa, kun Reimsin Hugo Ekitike päättikin jäädä Ranskaan.
Newcastle ei pysty ainakaan vielä tällä kaudella hankkimaan joukkueeseen laatua, joten ehkä rahoilla sitten ostetaan määrää. Joukkueen keskushyökkääjät ovat tällä hetkellä Callum Wilson sekä Chris Wood, eikä Pukki ainakaan heikompi näitä kahta ole.Leeds

Leeds menetti viime kauden parhaan maalintekijänsä Raphinhan Barcelonaan. Joukkueen ykköskeskushyökkääjä Patrick Bamford oli suurimman osan viime kaudesta loukkaantuneena. Yhdeksässä matsissa Bamford teki vain kaksi maalia. Jos Bamford ei ole ensi kaudella pelikunnossa, niin Leedsin hyökkäys on kovin ohkainen. Pukin kaltaiselle takuuvarmalle maalintekijälle olisi joukkueessa tarvetta.
Leeds on hankkinut kesällä uusia pelaajia, mutta ainuttakaan keskushyökkääjää joukkueeseen ei ole vielä tullut. Luulisi, että tällainen on hakusessa, ja kyllä Pukin nimi silloin on papereissa.

Arsenal

Arsenal on edelleen selvästi perässä liigan kärkijoukkueita. Viime kaudella se jäi kahden pisteen erolla ulos Mestarien liigasta. Hyökkäyspää oli selvästi viime kaudella ongelma. Pierre-Emerick Aubameyang lähti kesken kauden Barcelonaan, ja nyt Alexander Lacazettekin on jättänyt Lontoon.
Man Citystä hankittu Gabriel Jesus oli Arsenalille kova hankinta, mutta hänen takanaan keskushyökkääjien osasto on ohkainen. Vaihtoehtona on oikeastaan vain Eddie Nketiah.
Arsenal pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa, eli pelejä tulee paljon. Teemu Pukki Gabriel Jesuksen kakkosmiehenä olisi hyvä vaihtoehto.

Tai voihan se tietenkin olla niinkin, että Pukki nousee Norwichin kanssa vielä kerran Valioliigaan.Kesä on jalkapallon siirtospekulaatioden aikaa. Seuraavassa VB.comin siirtomarkkina-artikkelit kesän ajalta:
Siirtoikkuna on pian taas auki! Kuumimmat huhut! - osa 1
Siirtomarkkinoiden kovimmat huhut! - osa 2
Siirtomarkkinoiden kovimmat huhut! - osa 3
Siirtomarkkinoiden kovimmat huhut! - osa 4
Siirtomarkkinoiden kovimmat huhut! - osa 5