Tenniskausi 2020 huipentuu - Kuka vie voiton ATP:n finaaliturnauksessa?

Tenniskausi 2020 huipentuu - Kuka vie voiton ATP:n finaaliturnauksessa?
ATP:n finaaliturnaus pelataan Lontoossa 15-22. marraskuuta 2020, jossa kohtaavat tämän vuoden kahdeksan parasta pelaajaa. Katso kertoimet ja lyö vetoa turnauksen voittajasta!
Tenniskausi huipentuu ATP:n finaaliturnaukseen, joka järjestetään Lontoon O2-areenalla. Yleisöä ei valitettavasti sallita paikalle uusien koronarajoitusten takia. ATP-finaalit on pelattu Lontoossa vuodesta 2009 alkaen ja tämän vuoden turnaus jää toistaiseksi viimeiseksi. Seuraavat viisi finaaliturnausta tullaan pelamaan Italian Torinossa.

Viime vuoden mestaruutta puolustaa Kreikan Stefanos Tsitipas, joka on pelannut suhteellisen hyvän kauden myös tänä vuonna. Suurena ennakkosuosikkina finaaliin lähtee jälleen kerran Novak Djokovic, joka nappasi tällä kaudella yhden Grand Slamin voitettuaan Australian avoimet. Serbialaisen kausi on ollut hieman kaksijakoinen, koska mies on joutunut kohun keskellen pariin kertaa kauden aikana. Ensin serbialainen järjesti hieman kysenalaisen tennisturnauksen keskellä pahinta korona-aikaa ja turnaus jouduttiinkin keskeuttämään. Lisäksi Djokovic diskattiin US Openissa, kun mies vahingossa huitaisi pallon linjatuomaria päin.

Rafael Nadal on selvittänyt tiensä ATP-finaalin lopputurnaukseen 16 vuotena peräkkäin, mutta kertaakaan mies ei ole turnausta voittanut. Vuosina 2010 ja 2013 espanjalainen selvisi finaaliin, mutta molemmilla kerroilla tuli tappio. Nadal on varmasti tyytyväinen kauteensa sillä mies nappasi jälleen kerran Ranskan avointen voiton ja mies saavutti neljäntenä pelaajana (J. Connors, R. Federer, Ivan Lendl) tuhannen ATP-otteluvoiton. Tämä kertoo siitä kuinka pitkän ja komean uran espanjalainen on pelannut.

Turnauksen pääsee kalenterivuoden kahdeksan parasta pelaajaa rankingin perusteella. Pelaajat jaetaan kahteen eri lohkoon, jossa kukin pelaaja kohtaa oman lohkon kaikki vastustajat kertaalleen. Molempien lohkojen kaksi parasta etenee jatkokierroksille.

Otteluohjelma Nitton ATP-finaaleissa


Turnauksen tarkka otteluohjelma ei ole vielä selvinnyt, mutta päivitetään sitä mukaan, kun se selviää. Turnaus pelataan 15-22. marraskuuta 2020.

Tokio-ryhmä:
- Djokovic
- Medvedev
- Zverev
- Schwartzman

Lontoo-ryhmä:
- Nadal
- Thiem
- Tsitipas
- Rublev

Su 15.11
16:00 Thiem - Tsitsipas / Tulos: 2-1
22:00 Nadal - Rublev / Tulos: 2-0
Ma 16.11
16:00 Djokovic - Schwartzman / Tulos: 2-0
22:00 Medvedev - Zverev / Tulos: 2-0
Ti 17.11
16:00 Nadal - Thiem / Tulos: 0-2
22:00 Tsitsipas - Rublev / Tulos: 2-1
Ke 18.11
16:00 Zverev - Schwartzman / Tulos: 2-1
22:00 Djokovic - Medvedev / Tulos: 0-2
To 19.11
16:00 Thiem - Rublev / Tulos: 0-2
22:00 Nadal - Tsitsipas / Tulos:
Pe 20.11
16:00 Djokovic - Zverev / Tulos:
22:00 Medvedev - Schwartzman / Tulos:
La 21.11
16:00 Medvedev
22:00 Thiem
Su 22.11
20:00

Nappaako Djokovic uran kuudennen ATP-finaaliturnauksen voiton?


Mielestäni Djokovic lähtee ansaitusti ennakkosuosikkina tulevaan finaaliin. Serbialainen varmisti jälleen kerran, että mies on maailmanlistan ykkönen kauden päätyttyä. Tämä on jo uudes kerta urallaan, kun serbialainen on maailmanlistan ykkönen kauden päätyttyä. Samalla mies nousi tasoihin Pete Samprasin kanssa, joka piti tähän mennessä ennätystä yksin hallussaan. Djokovicista tuli myös samalla vanhin (33v) pelaaja, joka on yltänyt tähän saavutukseen. Serbi tavoittelee Lontoossa uran kuudetta ATP-finaaliturnauksen voittoa.

Jos tekee mieli kokeilla pienellä turnauksen voittajavetoa, niin mielestäni maistuvimmat kertoimet ovat Daniil Medvedev (6,50), Alexander Zverevin (8,00) ja Andrei Rublevin (12,00). Kaikki kolme kyseistä ovat olleet viime viikkoina hyvässä vireessä ja lisäksi kaikille sopii erittäin hyvin kova sisäkenttä.

Nadal ei ole jostain syystä koskaan pärjännyt kauden finaaliturnauksessa. Tämä johtuu varmaan osittain siitä, että raskas kausi on usein imenyt espanjalaisen voimat, eikä espanjalainen ole päässyt parhaassa tikissä finaaliturnaukseen. Lisäksi Nadal ei ole parhaimillaan kovilla sisäkentillä. Tänä vuona rasitus on ollut tavallista pienempi, joten nähtäväksi jää, pärjääkö Nadal paremmin tänä vuonna.

Dominic Thiemin, Stefanos Tsitipaksen ja Diego Schwartzmanin menestymismahdollisuuksiin en tässä finaaliturnauksessa usko, mutta tämän tapaisessa turnauksessa kaikki on tosin mahdollista, mikäli kaikki pelaavat sopivasti ristiin. Monen pelaajan motivaatio voi olla myös hieman kadoksissa, joten yllätyksiä tullaan varmasti näkemään.