Tilastot kertovat: vedot muille kuin eurooppalaisille!

Tilastot kertovat: vedot muille kuin eurooppalaisille!
Sergey Nivens / Alamy Stock Photo

MM-turnausten tilastot kertovat, että nyt kannattaa suosia muita kuin eurooppalaisia joukkueita.

Kun ei pelata Euroopassa, eurooppalaisilla on hankalaa


Voisiko aikaisempien MM-kisojen tilastoja tutkimalla betsata kisat läpi voitokkaasti? Se jääköön jokaisen omaan harkintaan, mutta tässä muutamia tilastoja, joiden varaan vedonlyöntiä voisi rakentaa. Jutun esimerkkikertoimet ovat Mr Greeniltä 14.11.

MM-turnauksen isäntämaalla on väliä. Kolmessa viime turnauksessa, jotka on pelattu Eurooopassa, eurooppalaiset joukkueet ovat dominoineet. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on 16 joukkuetta, ja näissä kolmessa turnauksessa kymmenen joukkueista on tullut Euroopassa. Kun kisat pelataan muualla kuin Euroopassa, niin pudotuspeleihin selvinneiden eurooppalaisten luku putoaa seitsemään.

Suurin hyötyjä eurooppalaisten alamäestä on ollut Etelä-Amerikka, mutta Aasiakin pärjää paremmin. Aasialaisten joukkueiden lukumäärä play offseissa on tuplaantunut, kun ei pelata Euroopassa.

Kuka yllättää eurooppalaisen?


Miten tätä voisi hyödyntää vetomarkkinoilla? Katsotaan MM-turnauksen alkulohkoja ja haetaan tilanteista, joissa eurooppalainen suosikki saattaisi jäädä rannalle jatkopeleistä.

B-lohkon joukkueet ovat Englanti, Wales, USA ja Iran. Englantia tuskin tästä voi syrjäyttää, mutta Wales saattaisi pudota. USA:n jatkopaikasta saa kertoimeksi 7.00 ja Iranin jättiyllätyksestä 19.00.

C-lohkossa Argentiina on ykkönen. Puola on kolmossuosikki Meksikon jälkeen, mutta jos Puolan voisi laskea pois, niin Meksikon jatkokerroin 5.50 olisi jo erinomainen.

F-lohkossa Belgia on ykkönen ja Kroatia kakkonen. Marokon kerroin on 10.00 ja Kanadan 13.00. Jos Kroatia kompastelee, niin takaa löytyisi kova kerroin.

G-lohkon ykkönen on Brasilia, ja kerroinpuolella kakkospaikasta kisaavat eurooppalaiset Serbia sekä Sveitsi. Kamerun olisi sitten 21.00-kertoimella se suuryllättäjä.Karsintojen pudotuspeleistä menestykseen?


Tilastoista löytyy sellainen kummallisuus, että eurooppalaisista joukkueista ne, jotka ovat tulleet kisoihin karsintojen pudotuspelien kautta, pärjäävät paremmin kuin ne, jotka ovat tulleet suoraan karsintalohkosta. 67 prosenttia Euroopan joukkueista, jotka ovat pelanneet karsintojen play offsit, ovat selvinneet pudotuspeleihin, kun suoraan kisoihin päässeistä prosentti on vain 57.

Kaksi eurooppalaista karsintojen pudotuspelien kautta kisoihin tullutta joukkuetta on päässyt aina finaaliin asti. Nämä olivat Saksa vuonna 2002, kun Brasilia oli mestari sekä viime kisojen Kroatia Ranskan voitettua mestaruuden. Lisäksi vielä karsintojen kautta tulleista Kroatia pääsi vuonna 1998 semifinaaleihin, ja saman teki Turkki vuonna 2002.
Qatarin kisoihin Euroopan karsintojen play offseista selvisivät Portugali, Puola ja Wales.

Portugalin mestaruuskerroin on 16.00, finaalipaikan kerroin 14.00 ja semifinaalissa putoamisesta se saa kertoimeksi 7.50.
Puolan vastaavat kertoimet ovat 201.00, 151.00 ja 16.00. Walesilla taas lukemat ovat 251.00, 151.00 sekä 16.00.Ranska pulassa?


Sekin on tilastofakta, että edellisten kisojen mestarilla on hankalaa seuraavissa kisoissa. 1990-luvun jälkeen hallitseva mestari on voittanut vain yhden pudotuspelin, ja se oli vuonna 2006, kun Brasilia voitti Ghanan.
Venäjän kisoissa 2018 hallitsevan mestari Saksa putosi tyystin polvilleen jäätyään alkulohkoon. Saksa ei ole ainoa, jolle on näin käynyt. Kaiken kaikkiaan neljä viidestä viime mestarista ei ole päässyt alkulohkoa pidemmälle.
Jos Venäjällä mestaruuden vienyt Ranska nyt jää alkulohkoon, niin siitä saa kertoimeksi 9.00.

MM-voitto on uusittu viimeksi vuonna 1962, kun Brasilia voitti toisen kerran peräkkäin. Tämän jälkeen hallitseva mestari on vain kahdesti päässyt semifinaaliin.Australia yllättää mestarit?


Hallitsevat mestarit ovat usein pulassa jo avausottelussaan. Vuonna 1970 edellisten kisojen mestari Englanti voitti ensimmäisessä ottelussaan Romanian, mutta sen jälkeen vain kolme mestaria on avannut kisat voitolla.

Ranskan avausottelu on Australiaa vastaan, ja kertoimet matsiin ovat 1.24 – 6.40 – 13.50.

Artikkelit MM-turnauksesta:
Jalkapallon MM 2022 on ovella – Nämä ovat kisojen erikoisimmat vetomarkkinat!
Erling Håland: Nämä 5 MM-pelaajaa ovat minua parempia!
Mamma Mia! MM-Qatarin viisi ovelle kolkuttajaa.
Kovan onnen futarit: Katso nimekkäimmät pelaajat, jotka ovat missaamassa jalkapallon MM-kisat!
Yllätyksiä MM-kisoissa? Tässä neljä mustaa hevosta!
Tilastot kertovat: vedot muille kuin eurooppalaisille!