Tour de France 2019 Vedonlyönti - Kuka vie kokonaiskilpailun voiton?

Tour de France 2019 Vedonlyönti - Kuka vie kokonaiskilpailun voiton?
Legendaarinen Tour de France eli Ranskan ympäriajo ajetaan 6.7.-28.7.2019. Katso alta vedonlyöntikohteet ja kertoimet!

Tour de France 2019 - Vedonlyönti


Pyöräilymaailman suurin ja kaunein, legendaarinen Ranskan ympäriajo Tour de France, starttasi Belgian puolelta Brysselistä lauantaina 6. heinäkuuta. Maali häämöttää Pariisin Champs-Élysées'n kupeessa reilut kolme viikkoa myöhemmin 28. heinäkuuta. Kyseessä on jo 106. kerta tämän hienon kilpailun historiassa.

Heti kilpailun alussa nähtiin draamaa ja rytinää. Massakiriin päättynyt ensimmäinen etappi päättyi dramaattisiin tunnelmiin, kun lopussa tapahtui useampikin kolari. Näissä siipeensä sai myös viime vuoden Tourin voittaja ja yksi tämän vuoden suosikeista Geraint Thomas.

Jo selvästi aiemmin kaatui toinen suosikeista, kun Tanskan Jakob Fuglsang menetti pyöränsä hallinnan. Onni onnettomuudessa molempien kohdalla oli, että haavereista selvittiin lähes säikähdyksellä. Tourin arvaamattoman ja rajun luonteen tärskyt nostivat kuitenkin jälleen esiin heti kilpailun alussa.
Tour de France 2019 Vedonlyönti - Kuka vie kokonaiskilpailun voiton?


"Touri" on tänä vuonna historiallisen raskas kilpailu, koskaan ennen ei ole ajettu näin paljon näin korkealla. Vuoristopätkistä saadaan esimakua torstaina 11. heinäkuuta etapilla Mulhouse – La Planche des Belles Filles. Varsinaisesti vuoristo-osuus alkaa torstaina 18. heinäkuuta pitkällä vuoristoetapilla Toulouse – Bagnères de Bigorre.

Touri on vahvasti mukana jälleen myös vedonlyönnissä. Vetoa voi lyödä niin yksittäisistä etapeista, yleiskilpailun voitosta, vuoristo-osuuden voitosta, tallimenestyksestä sekä useista muista erikoiskohteista. Ohessa katsaus yleiskilpailun lähtökohtiin ja kertoimiin.

Tour de France vedonlyönti - Yleiskilpailu


Tämän vuoden tourille lähdettiin poissaolojen sävyttämänä. Vuosien 2013 ja 2015-2017 mestari Chris Froome joutui jättämään kisan väliin loukkaantumisen vuoksi. Myös viime vuoden kokonaiskilpailun kakkonen Tom Dumoulin ei polvivammaltaan kyennyt lähtöviivalle. Froomen ja Dumoulinin poissaollessa ykkössuosikiksi on noussut nuori kolumbialainen Egan Bernal.

Viime vuoden voittaja Thomas on kertoimissa selvä kakkossuosikki, mutta paha kolari Tour de Suissessa sekä Bernalin selvästi parempi valmius vuoristo-osuuksiin on nostanut 22-vuotiaan kolumbialaisen suosikiksi.King of the Mountains - vedonlyönti


Oman mielenkiintoisen lisänsä jokavuotiseen Touriin tuo vuoristo-osuuksista ajettava King of the Mountains -kilpailu. Kilpailu on Tourin toiseksi merkittävin, voittajan punavalkoista paitaa pitää se ajaja joka kerää eniten pisteitä vuoristoetapeilla.

Hieman yllättäen hyvä yleisajaja Julian Alaphilippe dominoi tätä kisaa viime vuonna. Toinen selkeä suosikki raskaille vuoristo-osuuksille on Ranskan Warren Barquil, joka oli "Vuorten Kuningas" vuonna 2017. Viime vuonna tallinvaihdon jälkeen Barquil oli kakkonen, mutta varsin raskaasti Alaphilippeä perässä. Tänä vuonna Arkea-Samsicin ajaja taistelee selkeänä tallin ykkösenä jälleen täysillä tittelistä.