Rakenna Leijonien Dream Team MM-kisoihin!

Rakenna Leijonien Dream Team MM-kisoihin!
Jääkiekon MM-kisat lähestyvät ja spekulaatiot Suomen joukkueen kokoonpanosta käyvät kuumina. Me kannamme kortemme kekoon ja annamme lukijoiden äänestää omat suosikkinsa kisakoneeseen. (Kuva ylh. Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Jääkiekon maailmanmestaruudesta taistellaan touko-kesäkuussa Latvian Riiassa. Viime vuonna MM-turnaus jäi koronapandemian vuoksi väliin mutta nyt mennään! Suomi lähtee kisoihin hallitsevana maailmanmestarina, mutta tämän vuoden joukkue on vielä täysin auki. Kisat alkavat perjantaina 21. toukokuuta, joten aikaa ei ole hukattavaksi.

Lähtökohdat ovat muutenkin varsin erilaiset verrattuna aiempiin vuosiin. Leijonien vahvuus on perinteisesti ollut hyvä valmistautuminen kisoihin, mutta nyt aikataulu on todella tiukka. Ensimmäinen leiriryhmä julkistettiin huhtikuun lopulla ja Vierumäen leirille kokoonnuttiin 4. toukokuuta.

Juuri ennen MM-kisoja pelataan myös Tshekin EHT-turnaus (12.-.15.5.2021), jonne valittava miehistö muodostaa luonnollisesti myös kisajoukkueen rungon. Harjoituspelit sen sijaan jäävät hyvin vähiin tai kokonaan väliin, joten näyttöpaikkoja on rajallisesti.

Haluatko kaikki MM-ottelut omaan kalenteriisi?
Leijonien runko Euroopasta


Päävalmentaja Jukka Jalonen joutunee tänä vuonna tulemaan toimeen ilman kovin merkittäviä apuja rapakon takaa. NHL:n runkosarja päättyy pari viikkoa ennen kisojen alkua ja karanteenien jälkeen Pohjois-Amerikasta tuleville pelaajille jäisi melko lyhyt valmistautumisaika. Toki yksittäisiä täsmävahvistuksia sieltäkin saataneen.

Jo hyvissä ajoin pudotuspelisaumansa menettäneen Buffalon riveistä Arttu Ruotsalainen ilmoitti ensimmäisenä NHL-pelaajana liittyvänsä mukaan Leijonien matkaan. Nähtäväksi jää, saadaanko ison lammen takaa muita apuja.

KHL-pelaajia kisoissa nähdään sen sijaan runsaasti. Myös kotoinen Liiga sekä Ruotsin pääsarja SHL lienevät jälleen suuressa roolissa Leijonien kokoonpanoa valitessa. Tämän vuotisen joukkueen runko tullee siis vahvasti Euroopasta.

Äänestä omat suosikkisi kisoihin!


Veikkausbonukset.com kantaa kortensa kekoon ja haluaa tehdä Jalosen urakan hieman helpommaksi, joten listasimme kenttäpelaajista potentiaalisia kisapelaajia sarjoittain. Ketkä ovat sinun jääkiekon MM 2022 valintasi Leijoniin?

KHL


KHL-pelaajia tämän vuoden joukkueessa nähdään varmasti paljon. Tavoittelevatko tuoreet KHL-mestarit Oliwer Kaski ja Ville Pokka kevään toista kultaa MM-kisoista? Lyökö Marko ”Mörkö” Anttila jälleen sisään? Paljon muitakin potentiaalisia kisapelaajia idän rahaliigasta löytyy.


Liiga


Edellisissä Leijonien voittoon päättyneissä MM-kisoissa 2019 nähtiin mukana poikkeuksellisen paljon pelaajia myös kotoisesta Liigasta. Luottaako Jalonen tälläkin kertaa ”kotimaisiin voimiin”?


Muut


Perinteisesti kisajoukkueessa on nähty muutamia pelaajia myös muista sarjoja. Tänä vuonna varsinkin Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä on ollut melko vahva sinivalkoinen edustus. Myös Sveitsin NLA on laadukas sarja, josta kisoihin saatetaan tulla. Ruotsissa kiekkoilevista pelaajista ainakin Luulajan Juhani Tyrväinen ja Linköpingin Niko Ojamäki ovat varmasti Jalosen tutkassa. Sveitsistä puolestaan Davosin Teemu Turunen ja Bielin Petteri Lindbohm ovat mielenkiintoisia nimiä.