Veikkausliigan nuoret lupaukset ja kaiken kokeneet konkarit

Veikkausliigan nuoret lupaukset ja kaiken kokeneet konkarit
Veikkausliiga. Nuorten tulevien tähtien kasvualusta, paluumuuttajien jäähdyttelyareena ja vanhojen konkareiden pelikenttä.
Veikkausliiga – tulevien tähtien ja kokeneiden liigajyrien futissarja. Seuraavassa listassa on esiteltynä Veikkausliiga-kauden 2022 nousevat tähdet ja Suomen kentillä kaiken nähneet liigajyrät ja paluumuuttajat.

Tulevat tähdet


Miska Ylitolva

Ylitolva nousi raketin lailla futisväen tietoisuuteen, kun Markku Kanerva valitsi vasta 17-vuotiaan nuorukaisen maajoukkueen matkaan maaliskuun treenimatseihin. Islantia vastaan Ylitolva jo pelasi yli 70 minuuttia. Ylitolva ei ole vielä pelannut minuuttiakaan varsinaista Veikkausliigaa, joten hän on todellinen nouseva tähti HJK:ssa. Viime kaudella Ylitolva pelasi Rovaniemellä Ykköstä.
Harvoin Suomesta löytyy alaikäistä pelaajaa, josta jo varhain tiedetään, että hänestä on tulossa maajoukkueen runkopelaajia. Ylitolva taitaa olla tällainen.Samuel Pasanen

FC Lahden keskikentällä pelaa Samuel Pasanen, maajoukkueen entisen vakiopelaajan Petri Pasasen poika. Petri Pasanen on tällä kaudella myös Lahden valmennusringissä, mutta olisi poika-Pasanen ilman tätäkin joukkueen matkassa.
Samuel Pasanen on vasta 16-vuotias. Helmikuussa hän rikkoi isänsä ennätyksen olemalla kaikkien aikojen nuorin FC Lahden pelaaja, joka on pelannut virallisessa ottelussa. Liigacupissa FC Honkaa vastaan Pasanen pelasi täydet minuutit.
Pasanen aloitti futiksen Saksan Werder Bremenin juniorijoukkueissa isänsä pelatessa seurassa Bundesliigaa. Samuel Pasanen on ikäluokkansa maajoukkuepelaajia.Pyry Hannola

HJK vetää niin tulevaisuuden lupauksia kuin kokeneita paluumuuttajiakin. Onko se sitten Veikkausliiga rikkaimman seuran palkkapussi, parhaimmat mahdollisuudet eurokentille vai Helsingin kirkkaat valot, jotka vetävät puoleensa niin vanhoja kuin nuoria?
Pyry Hannola pelasi viime kauden SJK:ssa lainalla, ja nyt oli aika palata emoseuraan. Viime kaudella Hannola valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi.
Hannola on 20-vuotias, syntynyt Rovaniemellä ja keskikenttäpelaaja. Junnufutista hän on pelannut myös Tanskan Midtjyllandissa. Hannola on pelannut kuusi nuorten maaottelua ja 36 poikien maaottelua. Hän on ollut myös maajoukkueissa kapteenina.

Luka Kuittinen

19-vuotias Kuittinen on 190 cm pitkä Turun Interin toppari. Viime kaudella Kuittinen pelasi Rovaniemellä ja oli yksi joukkueen avainpelaajista, kun RoPS selvisi aina liigakarsintoihin asti.
Kuittisella olisi kaikki ominaisuudet kasvaa kovan luokan ammattilaiseksi. Toppariksi hän on hyvän mittainen, hyvä kaksinkamppailuissa ja pääpelissä Kuittinen on myös pallovarma ja hyvä avaamaan peliä. Kaikki nämä ominaisuudet pystyi aikoinaan yhdistämään myös Sami Hyypiään.

Konkarit ja paluumuuttajat


Jukka Raitala

Raitala palaa maailmalta HJK:n puolustukseen. HJK:ssa miesten pelit aloittanut Raitala aloitti maailman kierroksensa Saksasta, kun hän lähti kesällä 2009 Bundesliigan Hoffenheimiin. Hoffenheimissa ura ei vielä lähtenyt liitoon ja parin lainapestin jälkeen Raitala lähti seuraavaksi Hollannin Heerenveeniin. Tämän jälkeen reissumies kävi Vestsjällandissa, AaB:ssa ja Sogndalissa ennen kuin lentokone vei Atlantin yli, ensin Columbukseen, sitten Montrealiin ja viimeksi Minnesotaan.
33-vuotias Raitala on edelleen maajoukkuemies. Viimeksi hän on pelannut maaottelun MM-karsinnoissa Bosniaa vastaan. Se matsi kyllä loppui reilun puolen tunnin jälkeen punaiseen korttiin.Joona Toivio

HJK:ssa pelaa toinenkin paluumuuttaja. Joona Toivio tulee Helsinkiin Ruotsin Häckenistä, jossa hän on pelannut viimeiset kolme kautta. Toivio lopetti maajoukkuepelit viime MM-karsintoihin.
Toiviokin on kiertänyt useammassa seurassa, listassa ovat muun muassa AZ, Djurgården sekä Molde. Toivio on tehnyt toppariksi hyvin maaleja, ja varsinkin hänen vaparinsa ovat komeita. Näitä soisi nähtävän myös Veikkausliigassa. Maajoukkueessa Toivio teki 78 ottelussa kolme maalia.

Petteri Forsell

Turun Interin Forsell on pelaaja, joka olisi taitojen puolesta voinut päästä kuinka pitkälle vain. Forsell ei oikein ole nykyjalkapallon pelaajatyyppi, vaan enemmänkin Paul Gascoignen oloinen kaveri, ja tarkemmin sanottuna Gazza sen kuuluisan kebabreissun jälkeen. Nykyfutiksen tähdet ovat ajokoiran näköisiä atleetteja, joiden motivaatiota ei tarvitse kyseenalaistaa yhdessäkään matsissa. Forsell ei ole aivan tällainen pelaaja.
Forsell pelasi jo viime kaudella Interissä yhden matsin. Hänen ulkomaanreissunsa alkoi Turkin Bursasporista. Forsellin viimeinen seura ennen Turkin matkaa oli Maarianhaminan IFK. Puolassa Forsell pelasi kakkosliigaa Miedz Legnican joukkueessa ja pääsarjaa Cracovian joukkueessa. Ruotsissakin Forsell kävi Örebron joukkueessa.
Maajoukkueessa 31-vuotias Forsell on pelannut lopulta vain kymmenen matsia.Mosa Yaghoubi

Yaghoubi ei ole vielä konkari-iässä, mutta kaipa hänetkin voi tähän listaan lisätä, jos ei muuten niin hukatun lahjakkuuden vuoksi ainakin. Yaghoubillakin olisi ollut mahdollisuudet vaikka kuinka pitkälle, mutta hankala asenne on jumittanut miehen pelaamaan Veikkausliigaa.
Kabulissa syntynyt 27-vuotias Yaghoubi on hieman kokeillut ulkomaan pelejä Jurmalassa ja Kazakstanin Karagandassa.
HJK:ssa Yaghoubi pelasi kausina 2017-2018, ja silloin vielä hetken näytti siltä, että Yaghoubista voisi tulla kunnon tähtipelaaja. Lopulta kaikki meni pieleen, ja HJK ja Yaghoubi purkivat sopimuksen.
Maajoukkueessakin Mosa on käynyt. Seitsemässä ottelussa hän on tehnyt yhden maalin. Enemmänkin maaotteluita olisi varmasti tullut, mutta se asennepuoli ei oikein sovi maajoukkueympyröihin.