Venäjä ja Valko-Venäjä pelaavat MM-varjokisoissa?

Venäjä ja Valko-Venäjä pelaavat MM-varjokisoissa?
Venäjä laitettiin oikeutetusti pihalle kansainvälisestä jääkiekkoilusta ja väliin jäävät ainakin Suomen Jääkiekon MM-kisat 2022. Tuoko tämä tuhon koko Venäjän kiekkoilulle, varataanko pelaajia enää NHL:ään? Miten käy Putinin oman KHL:n, jota ovat pitkälti rahoittaneen venäläiset oligarkit. No ainakin Valko-Venäjää vastaan on kiva pelata ystavyysotteluita, se on varmaa että joku Venäjä voittaa. Muuten tässä ollaankin reilusti tappiolla.
Venäjä ja sen pikkuinen nukketeatterikainalovaltio Valko-Venäjä ulostettiin nopeasti Jääkiekon MM-kisoista. Eihän tätä voitu Venäjällä ymmärtää, miksei nämä joukkueet voisi taistella maailmanmestaruudesta, kun muutenkin taistellaan Ukrainaa vastaan ihan oikeilla aseilla. Niin, miksiköhän näin. Valoja nyt päälle, jos sellaisia ehjiä vielä Venäjältä löytyy.

Jääkiekon EHT-kiertueelta Venäjä potkittiin myös pois, tilalle Ruotsin ja Tsekin turnauksiin värvättiin pikaisesti Sveitsi ja Itävalta. Valko-Venäjän ja Venäjän kiekkojoukkueet kohtaavat eri lähteiden mukaan kuitenkin toisensa toukokuun 1. ja 2. päivä, elätelläänkö siellä vielä toiveita päästä kisoihin? Not a chance. Lisäksi on ilmoitettu että Pietarissa pelataan myös "jonkunmoinen" turnaus jossain vaiheessa kevättä. Tuleeko tästä varjoturnaus Suomen Jääkiekon MM-kisoille? Vai pelataanko vaan ihan ystävyysotteluita, saatetaanpa nähdä myös näytösottelu jossa Putin ja Lukashenko pelaavat samaan pussiin?Tämän lisäksi venäläisten juniorijoukkueet ottavat osaa Black Sea Cupiin toukokuun lopussa, siellä vastaan tulee alle 18-vuotiaiden joukkue ja Valko-Venäjän juniorijoukkue. Ehkä sinne voisi värvätä Venäjälle ystävälliset Syyrian ja Intian lätkämaajoukkueet? Näissä karkeloissa voisi Kiinankin lätkäjengi pärjätä? Ja onhan se Putinkin kunnostautunut lätkäkaukalon kinginä, omasta käskystä.

Nuorille lätkänpelaajille tämä on varmasti shokki, paluu menneisyyteen voi tietää sitä että NHL on kohta yhtä kaukainen haave kuin silloin joskus.

Harmaalla alueella ollaan


On toki hieman kaksinaamaista, että NHL:ssä kaikki venäläispelaajat jatkavat pelejään, siinä missä esimerkiksi venäläiset hiihtäjät ja ampumahiihtäjät suljettiin kansainvälisten kisojen ulkopuolelle. Toki hiihtokisoissa edustettiin jo aiemminkin ”venäläisiä urheilijoita” kun maailman suurimmat kusetukset paljastuivat Venäjällä dopingin osalta. Mitenköhän tätä on tavallisille kansalaisille selitetty paikallisessa mediassa?

Jääkiekossa Putin-liigan eli KHL:n suomalaiset pelaajat pakittelivat pikaisesti Venäjän rajojen ulkopuolelle. Poikkeuksena ainakin olympialeijonat Leo Komarov ja Mikko Lehtonen, jotka edelleen pelaavat Pietarin SKA:ssa. Onko siellä passit laitettu pelien ajaksi kassakaappiin, sitä tuskin tulemme koskaan kuulemaan. Onko tästä kaksikosta osallistumaan edes MM-kisoihin?

Venäjän kiekkoilua(kin) uhkaa romahdus?


Mitä mahtaa käydä Venäjän edustuskiekolle? Tuskin maata ihan heti otetaan mukaan mihinkään kisoihin, mielenkiintoista on myös nähdä NHL:n kanta nuorten pelaajien varaustilaisuudessa. Uskaltaako mikään joukkue varata näitä aivopestyjä pelureita maailman parhaaseen liigaan? Saavatko nämä pelaajat edes poistumislupaa Venäjän alueelta?

NHL:n venäläisten NHL-pelaajien käytös ihmetyttää. Ei pahaa sanaa tästä tyrannista. Toki tässäkin voi taustalla olla pelko siitä mitä tapahtuu perheelle, omaisuudelle, asemalle tai vaikkapa naapurin lehmälle jos vääriä sanoja sanotaan rapakon takana. Puun ja kuoren välissähän tässä moni pelaaja on, mutta esimerkiksi Alexander Ovechkinin instagramin profiilikuva Putinin kanssa on hieman liikaa. Mutta jonkunhan tässä olisi vastarintaan lähdettävä, nyt annetaan hiljainen hyväksyntä kaikelle tapahtuneelle ja tapahtuvalle.

Venäjän maajoukkueen GM Ilya Kovalchuk on myös kuuleman mukaan ollut pettynyt siihen, että Venäjää ei päästetä pelaamaan Suomen Jääkiekon MM-kisoihin. Samaan hengenvetoon Cola-Ilya oli todennut, että Venäjä voi kyllä aivan mainiosti järjestää vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat Venäjällä. Veikkaanpa että ei tule tapahtumaan, ei ainakaan jos herra Putin on vielä vallankahvassa ja sotatilat Ukrainan kanssa ovat edelleen päällä. Vuoden 2023 nuorten kisat vietiin jo Venäjältä ihan oikeutetusti ja niin tullaan viemään aikuisten MM-kisatkin. Ei tässä pahemmin auta IIHF:lle tehty valitus syrjinnästä, kun maa on sodassa Ukrainan kanssa.Politiikkaa ei saa sekoittaa urheiluun? Väärin!


Venäjän konflikti Ukrainan kanssa, tai siis kun puhutaan ihan oikeilla termeillä, niin täysimittainen maahantunkeutuminen ja sota Ukrainaa ja Eurooppaa vastaan toi ja tuo edelleen Venäjälle raskaita pakotteita. Jo aikaisemmilla pakotteilla ei pahemmin ole ollut vaikutuksia Venäjän eliittiin, mutta nyt asetetuilla pakotteilla pyritään vaikuttamaan koko kansaan ja sodan lopettamiseen. Siitäkin huolimatta, että Venäjällä on tehty kaikki sen eteen, että pakotteiden kanssa tullaan jatkossa pärjäämään. Urheilua ja politiikkaa ei tulisi koskaan sekoittaa toisiinsa, mutta eihän tässä nyt oikein muuta vaihtoehtoa ole.

"Voittokulku" päättyy Putinilla samaan tapaan kuin tässäkin videossa? Putin turvalleen! (38sek.)Venäjällä tehdyn viimeisimmän mittauksen mukaan jopa 85 % venäläisistä sanoo, että Venäjän ”konflikti” Ukrainan kanssa on ihan oikein ja näin sen pitääkin mennä. Systemaattinen palturinpuhuminen on luonnollisesti jatkunut jo vuosikymmeniä, eipä siinä länsimainen hapatus pahemmin tuota kelkkaa käännä.

Länsimaat ovat pistäneet Venäjälle pakotteita ja ruplan kurssi on syöksynyt kuilun pohjille. Putin on tavallaan saavuttanut sen mitä on hakenutkin, Neuvostoliiton kultaiset ajat, ainakin tulevan köyhyyden ja kurjuuden osalta. Pakotteet venäläisiä oligarkkeja vastaan saattavat vielä tuoda ratkaisun tähän tilanteeseen, paine Putinia vastaan kasvaa koko ajan.