Venäläiset ja valkovenäläiset ovat mukana US Openissa

Venäläiset ja valkovenäläiset ovat mukana US Openissa
kuva: Roberto Zanettin/LPS/ZUMA Wire/Alamy Live News

Wimbledon jätti sodan aloittaneen maan pelaajat ulos turnauksesta, mutta US Openiin heidät otettiin mukaan.
Venäläiset ja valkovenäläiset tennispelaajat ovat mukana US Openissa. Tämä on herättänyt vastarintaa. Wimbledonin turnauksesta Venäjän ja Valko-Venäjän pelaajat jätettiin sodan vuoksi sivuun. Sen verran kuitenkin US Open on ottanut sodan huomioon, että näiden kahden hyökkääjämaan pelaajat joutuvat pelaamaan neutraalin lipun alla. USA:n tennisjärjestö USTA on myös julistanut tuomitsevansa epäreilun ja provosoimattoman hyökkäyksen Ukrainaan.

Muutakin vastustusta venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat ovat saaneet osalleen. Ukrainalainen tennispelaaja Mart Kostyuk on kritisoinut US Openin järjestäjiä siitä, kun Valko-Venäjän Victoria Azarenka oli otettu mukaan US Openin alla pelattavaan hyväntekeväisyystapahtumaan. Hieman ironisesti tapahtuma oli järjestetty Ukrainan tukemiseksi, ja järjestettiin Ukrainan itsenäisyyspäivänä 24.8. Kostyuk itse perui osallistumisensa vastalauseena Azarenkan mukanaoloon. Lopulta Azarenkakin jätettiin sivuun tapahtumasta. Mukana hyvää tekemässä olivat ainakin Coco Gauff, Iga Swiatek ja Rafael Nadal.Venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia on mukana US Openissa lukuisia. Pelkästään kaksinpeleihin ennen karsintakierroksia mukaan on päässyt reilusti toistakymmentä pelaajaa sodan aloittaneista maista.
Suoraan ilman karsintoja US Openissa ovat mukana venäläisistä pelaajista miesten puolella Daniil Medvedev, Karen Khachanov, Andrei Rublev ja Aslan Karatsev.
Valkovenäläisistä miesten kaksipeliä pelaa ainakin Ilya Ivashka.

Naisten puolella Venäjältä suoraan ilman karsintoja mukana ovat Ekaterina Alexandrova, Anastasia Potapova, Varvara Gracheva, Anna Kalinskaya, Veronika Kudermetova, Daria Kasatkina, Liudmila Samsonova ja Evgeniya Rodina.
Valkovenäläisiä mukana ovat naisten puolella ainakin Aliaksandra Sasnovich, Victoria Azarenka ja Aryna Sabalenka.

US Openista puuttuu myös Serbian maailman ykkönen Novak Djokovic. Hän ei vieläkään ole ottanut koronarokotusta, eikä siksi pääsee maahan.Kärkipään venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien vedonlyöntikertoimet