Ouch! Viisi lätkän arvokisojen kirvelevää tappiota!

Ouch! Viisi lätkän arvokisojen kirvelevää tappiota!
Onko se Leijonien vuoro pupeltaa alkusarjassa vai missä ottelussa nähdään Jääkiekon MM-kisojen 2021 isoin yllätys? No näitä muistelemalla voidaan todeta että ihan kaikki taitaa olla mahdollista!
(Kuva GINTS IVUSKANS/AFP via Getty Images)Jääkiekon arvokisoissa
"Jääkiekon MM-kisojen alkusarjaottelut ovat tarjonneet tukuittain yllätyksiä" ja se on kaikin puolin hienoa"(Jussi Paasi, YLE

Tässä suhteessa Riigan MM-kisat ovat jo kisojen alkupäivinä lyönet kaikki edelliset turnaukset laudalta! Yllätyksiä on tietenkin tapahtunut aikaisemminkin. Historiankirjat muistavat nämä tänäkin päivänä ja tässä artikkelissa kirjaamme lukijoillemme viisi kenties suurinta yllätystä. Valitettavasti näitä kupruja on mahtunut myös Suomelle ja toki Suomi ja Leijonat ovat näitä olleet aiheuttamassa. Lähdetään tarkastelemaan meidän listaamme!

Ja tietenkin saamme tähän listaan uusia yllätystuloksia, kun Jääkiekon MM-kisat 2021 ovat käynnissä.

Yllätystulokset Jääkiekon MM-kisoissa 2021


Jääkiekon MM-kisojen alkupäivät ovat olleet melkoista shokkihoitoa perinteille ja pitkävetokertoimille. Muutamana päivänä olemme nähneet jo nämä jymypaukut. Shokkihoitoa tarjolla myös jatkossa?

21.5.2021 Kanada - Latvia 0-2
22.5.2021 Tanska - Ruotsi 4-3
23.5.2021 Ruotsi - Valko-Venäjä 0-1
23.5.2021 Kazakstan - Suomi 2-1 RL
TOP 5 yllätystappiota!


  1. 7.5.2017 MM-kisat Ranska – Suomi 5-1.
  2. 20.2.1998 Olympialaiset välierä Kanada – Tsekki 1-2 (rankkarit)
  3. 11.2.1936 Olympialaiset lohkopeli Iso-Britannia – Kanada 2-1
  4. 9.5.2013 MM-kisat Ranska – Venäjä 2-1
  5. 30.4.2011 MM-kisat Norja – Ruotsi 5-4 (rankkarit)


7.5.2017 MM-kisat Ranska – Suomi 5-1


Se oli historiallinen farssi. Iltapäivälehdet rummuttivat 2017 Ranskan kotikisoista kummallista rytmiä, Suomi hävisi isännille lukemin 5-1. Katastrofaalinen tappio Ranskalle ja kaikkien aikojen ensimmäinen sellainen. Suomen maalilla tuossa ottelussa oli Joonas Korpisalo ja varalla tämän vuoden MM-kisoihin valittu Harri Säteri. Hyökkäysketjuissa luisteli sellaisia pelaajia kuten Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Jesse Puljujärvi. Suomi oli lopulta kisojen B-lohkon neljäs niukasti pisteen edellä juuri nimenomaan Ranskaa. Kotiinlähtö tuli Kölnissä pelatussa välierässä Ruotsia vastaan lukemilla 4-1. Ruotsi voitti lopulta koko turnauksen.
20.2.1998 Olympialaiset välierä Kanada – Tsekki 1-2 (rankkarit)

Kanadalaisten mielestä tässä on yksi nöyryyttävimmistä tappioista koskaan. Kanada oli liikkeellä hurjalla rosterilla, jossa mm. nimet Ray Bourque, Martin Brodeur, Eric Lindros, Wayne Gretzky, Steve Yzerman, Joe Sakic, Al MacInnis ja Patrik Roy. Kulta kiilteli jo silmissä, mutta miten kävikään sitten välierissä? Tsekki oli voittanut jo neljännesvälierissä USA:n 4-1, mutta kanadalaiset lähtivät takki auki peliin – tuloksena lopulta tappio rankkareilla Naganon illassa. Tsekin maalilla kukapa muukaan kuin Dominik Hasek.11.2.1936 Olympialaiset lohkopeli Iso-Britannia – Kanada 2-1


Tätä peliä on tuskin kukaan meistä ihan livenä päässyt edes radion äärellä seuraamaan, mutta tässä on kieltämättä yksi jääkiekon kummallisuuksista. Iso-Britannia voitti vuonna 1936 olympialaisissa itsensä Kanadan. Kyseessä oli olympialaisten lohkopeli, mutta kun jatkosarjaan otettiin alkusarjan keskinäiset ottelut mukaan ja Iso-Britannia voitti loppusarjassa Tsekkoslovakian 5-0 ja pelasi USA:n kanssa 0-0 tasapelin, se voitti historiallisen Olympiakullan jääkiekossa. Tämä on mainio triviaalikysymys, sillä mm. Suomellahan ei olympiakultaa jääkiekosta ole!9.5.2013 MM-kisat Ranska – Venäjä 2-1


Suomen ja Ruotsin jaetut MM-kisat ja yksi kaikkien aikojen yllätyksistä. Ranska venyi yhteen hienoimmista yllätyksistä kun se kairasi kautta aikojen ensimmäisen voiton Venäjästä, kiitos erinomaisesti pelanneet maalivahdin, Florian Hardyn. Alla kuusi ottelua Venäjää vastaan, näistä ei aikaisempia voittoja. Seuraavana vuonna 2014 Ranska ylsi toiseen melkoiseen urotekoon kun Cristobal Huet maalillaan johdatti lopulta Ranskan voittoon 3-2 rankkareilla itse Kanadasta! Ranska ei pääse yrittämään kuitenkaan yllätystä vuoden 2021 kisoissa, sillä joukkue pelaa yhtä pykälää alempana. B-ryhmän vuoden 2021 kisat Ljubljanassa ovat kuitenkin Covid-pandemian takia peruttu jo toista vuotta putkeen.30.4.2011 MM-kisat Norja – Ruotsi 5-4 (rankkarit)


Sen piti olla jälleen yksi helppo voitto Ruotsille rakkaasta naapurimaasta. Siitä tuli kuitenkin ensimmäinen voitto Norjalle lähes 50 vuoteen Ruotsista, joten voidaan puhua melkoisesta shokkitappiosta. Kaikki putket ovat tehty kuitenkin päättyväksi ja tässä päättyi pitkä ruotsalaisten voittoputki. Ruotsalaiset johtivat jo ottelua lukemin 3-1 ensimmäisen erän jälkeen, mutta ilmeisesti hyvä olo oli jo puserossa ja keskittyminen seuraavaan peliin oli menossa. Lopulta jouduttiin hakemaan ratkaisua rankkareilta ja loppu onkin historiaa. Tappiosta huolimatta Ruotsi voitti oman lohkonsa ja eteni aina finaaliin saakka. Ja finaalissahan Suomi antoi sitten oikein isän kädestä ja voitti jääkiekon maailmanmestaruuden lukemin 6-1!Jääkiekon MM-kisat 2021 – nähdäänkö yllätyksiä?


Näiden otteluiden lisäksi löytyy paljon melkoisen yllättäviä tuloksia jääkiekon arvokisojen historiasta. Suomella on vuoden 2021 MM-kisoissa vastustajina alkusarjassa USA, Kazakstan, Norja, Italia, Saksa, Latvia ja Kanada. Toivottavasti näissä matseissa ei saada tämän listan jatkoksi yllättäviä Suomi-tappioita. A-lohkossa pelaa Iso-Britannia, nähtäisiinkö tuolta joukkueelta yllätyksiä? Mahdollisesti. Osaatko sinä haistella nämä jättiyllätykset omalle kupongillesi?

Haluatko kaikki MM-ottelut omaan kalenteriisi?