Vuoden urheilija 2018 - Kuka voittaa?

Julkaistu: 08.01.2019 08:53


Vuoden urheilija 2018 - Kuka voittaa?
Urheilugaala 2019 pidetään Hartwall Areenalla 17. tammikuuta 2019. Katso lista ehdokkaista ja heidän vedonlyöntikertoimistaan!
Urheilugaala on järjestetty vuodesta 2008 lähtien ja sitä vietetään taas tammikuun 17. päivä Hartwall Areenalla. Pääjärjestäjinä tapahtumalla on Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea, Yleisradio, Starsquad Event Oy sekä Veikkaus. Urheilugaalassa jaetaan palkintoja useassa eri kategoriassa eri tahojen puolesta. Urheilugaala huipentuu vuoden urheilija-palkinnon jakamiseen.

Urheilugaala 2019: Palkintoluokat


Eri palkintoluokkia on urheilugaalassa erilaisia. Suuri raati on äänestänyt ja jakaa palkinnon kuudelle eri henkilölle tai taholle seuraavissa kategorioissa: Vuoden läpimurto, taustavoima, esikuva, urheilukulttuuri, vuoden urheiluseura sekä suomen liikkuvin kunta.

Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati palkitsee gaalassa Suomen aktiivisimman työpaikan. Suomen Urheilugaalan erityispalkintoina jaetaan elämänura sekä urheilun hyväntekijä-palkinnot. Myös yleisöäänestyksellä valitaan Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki, sekä Suomen Urheilumuseo -säätiön Hall of Fame -toimikunta valitsee uuden jäsenen Suomen urheilun Hall of Fameen.

Illan niinsanotut pääpalkinnot jakaa ja päättää urheilutoimittajien liitto, joka valitsee voittajat neljään kategoriaan äänestyksellä.

  • Vuoden nuori urheilija
  • Vuoden joukkue
  • Vuoden valmentaja
  • Vuoden urheilija

Urheilugaala: kertoimet


Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia vuoden joukkue, vuoden valmentaja ja vuoden urheilija palkinnoista. Alla on listattuna jokaisesta kategoriasta suosikit ja heidän paras kertoimensa, mitä markkinoilta löytyy. Huom! Listoissa ei ole kategorioiden kaikkia ehdokkaita.

Vuoden urheilija 2018


Ennakkosuosikkina vuoden urheilijaksi on jälleen hiihtäjä Iivo Niskanen. Iivo voitti viime vuonna käydyissä talviolympialaisissa kultaa 50km hiihdossa, joka on suomalaisille hyvin merkittävä saavutus. Myös Petra Ollin nimi on kuitenkin nostettu mukaan suosikkien joukkoon, kun Petra Olli voitti painin maailmanmestaruuden lokakuussa 2018.
Onko Petra Olli vuoden urheilija 2018?


UrheilijaLajiKerroinSiirry pelaamaan
Iivo NiskanenHiihto1,08Kertoimen tarjoaa Coolbet >>
Petra OlliPaini12,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Kaisa MäkäräinenAmpumahiihto20,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Lauri MarkkanenKoripallo25,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Teemu PukkiJalkapallo50,00Kertoimen tarjoaa Coolbet >>
Joona SotalaE-urheilu101,00Kertoimen tarjoaa Rizk >>


Vuoden joukkue 2018


Suomen miesten salibandymaajoukkue on suurin suosikki Vuoden joukkue- kategoriassa. Salibandymiehet voittivat maailmanmestaruuden Tshekissä käydyissä mm-kisoissa joulukuussa 2018. Myös Huuhkajat, eli Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on nostettu mukaan spekulaatioihin pelattuaan loistovuoden mm. Uefa Nations Leaguessa voittaen lohkonsa.
Onko Suomen miesten salibandymaajoukkue 2018 vuoden joukkue?


JoukkueLajiKerroinSiirry pelaamaan
Miesten salibandyjoukkueSalibandy1,33Kertoimen tarjoaa Unibet >>
HuuhkajatJalkapallo5,00Kertoimen tarjoaa NordicBet >
Naisten jääkiekkomaajoukkueJääkiekko15,00Kertoimen tarjoaa Coolbet >>
Oulun KärpätJääkiekko30,00Kertoimen tarjoaa Coolbet >>


Vuoden valmentaja 2018


Vuoden valmentaja-palkinnon saajaksi on jälleen yksi nimi ylitse muiden vedonlyöntisivustojen kertoimissa. Olli Ohtonen on suuri ennakkosuosikki. Ohtonen valittiin myös viime vuonna Urheilugalassa vuoden valmentajaksi. Ohtonen on Suomen hiihtomaajoukkueessa sprinttihiihtäjien vastuuvalmentaja ja mm. Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja.
Voittaako Olli Ohtonen toisen kerran peräkkäinen vuoden valmentaja-palkinnon?


ValmentajaLajiKerroinSiirry pelaamaan
Olli OhtonenHiihto1,50Kertoimen tarjoaa Rizk >>
Tapio KangasniemiLentopallo7,00Kertoimen tarjoaa NordicBet >>
Petteri NykkySalibandy7,50Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Ahto RaskaPaini10,00Kertoimen tarjoaa NordicBet >>
Markku KanervaJalkapallo10,00Kertoimen tarjoaa Coolbet >>


Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki


Mikä oli vuoden sykähdyttävin urheiluhetki 2018? Urheiluvuosi piti jälleen sisällään huikeita tarinoita ja kokemuksia. Tänä vuonna ennakkosuosikkina tässä kategoriassa on ylivoimaisesti Iivo Niskasen 50km hiihto olympialaisissa. Myös salbandyn maailmanmestaruuden ratkeaminen Suomeen ja Kaisa Mäkäräisen huima kiri ampumahiihdon maailmancupin voittoon on noussut kertoimissa suosikkien joukkoon.

TapahtumaKerroinSiirry pelaamaan
Iivo Niskasen 50km olympiakulta1,50Kertoimen tarjoaa Rizk >>
Kaisa Mäkäräisen MC-voitto5,00Kertoimen tarjoaa NordicBet >>
Salibandyn MM-kulta5,00Kertoimen tarjoaa Rizk >>
Joona Sotala Starcraft MM-kulta7,50Kertoimen tarjoaa Rizk >>
Petra Ollin MM-kulta20,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Vuoden läpimurto


Kuka on vuoden läpimurto-palkinnon voittaja? E-urheilu on yhä suositumpaa ja suomalaiset ovat keränneet menestystä elektronisen urheilun maailmassa viime vuosina. Topias Taavitsainen on yksi vuoden suurimman läpimurron tehnyt e-pelaaja. Taavitsainen voitti erittäin suositussa Dota 2-pelissä maailmanmestaruuden. Muita ehdokkaita ovat mm. keihäänheittäjä Oliver Helander, Eeli Tolvanen sekä karateka Titta Keinänen.

UrheilijaLajiKerroinSiirry pelaamaan
Topias TaavitsainenE-urheilu2,25Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Eeli TolvanenJääkiekko3,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Oliver HelanderKeihäänheitto3,50Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Titta KeinänenKarate4,00Kertoimen tarjoaa Unibet >>
Vuoden urheilija palkinnot & voittajat


Urheilugaala järjestettiin ensimmäinen kerran vuonna 2008. Ensimmäisenä vuonna Vuoden urheilija-titteliä ei jaettu. 2009 jaettiin ensimmäisen kerran vuoden urheilija, vuoden naisurheilija, vuoden nuori urheilija, vuoden joukkue ja vuoden valmentaja palkinnot. Vuoden urheilija palkinnon on voittanut urheilugaalassa tähän mennessä yhdeksän urheilijaa. Palkinnot koskivat urheiluvuotta 2008.

VuosiKukaLaji
2008Satu Mäkelä-NummelaAmmunta
2009Aino-Kaisa SaarinenHiihto
2010Minna KauppiSuunnistus
2011Kaisa MäkäräinenAmpumahiihto
2012Tuuli Petäjä-SirenPurjelautailu
2013Tero PitkämäkiKeihäänheitto
2014Iivo Niskanen/Sami JauhojärviHiihto
2015Tero PitkämäkiKeihäänheitto
2016Leo-Pekka TähtiRatakelaus
2017Iivo NiskanenHiihto