Vuoden urheilija 2019 - Kuka voittaa?

Julkaistu: 04.11.2019 08:53


Vuoden urheilija 2019 - Kuka voittaa?
Urheilugaala 2020 pidetään Hartwall Areenalla 16. tammikuuta 2020. Katso lista ehdokkaista ja heidän vedonlyöntikertoimistaan!
Urheilugaala on järjestetty vuodesta 2008 lähtien ja sitä vietetään taas tammikuun 16. päivä Hartwall Areenalla. Pääjärjestäjinä tapahtumalla on Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea, Yleisradio, Starsquad Event Oy sekä Veikkaus. Urheilugaalassa jaetaan palkintoja useassa eri kategoriassa eri tahojen puolesta. Urheilugaala huipentuu vuoden urheilija-palkinnon jakamiseen.

Urheilugaala 2020: Palkintoluokat


Eri palkintoluokkia on urheilugaalassa erilaisia. Suuri raati on äänestänyt ja jakaa palkinnon kuudelle eri henkilölle tai taholle seuraavissa kategorioissa: Vuoden läpimurto, taustavoima, esikuva, urheilukulttuuri, vuoden urheiluseura sekä suomen liikkuvin kunta.

Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati palkitsee gaalassa Suomen aktiivisimman työpaikan. Suomen Urheilugaalan erityispalkintoina jaetaan elämänura sekä urheilun hyväntekijä-palkinnot. Myös yleisöäänestyksellä valitaan Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki, sekä Suomen Urheilumuseo -säätiön Hall of Fame -toimikunta valitsee uuden jäsenen Suomen urheilun Hall of Fameen.

Illan niinsanotut pääpalkinnot jakaa ja päättää urheilutoimittajien liitto, joka valitsee voittajat neljään kategoriaan äänestyksellä.

  • Vuoden nuori urheilija
  • Vuoden joukkue
  • Vuoden valmentaja
  • Vuoden urheilija

Urheilugaala: kertoimet


Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat vuosittain kertoimia vuoden joukkue, vuoden valmentaja ja vuoden urheilija palkinnoista. Juuri nyt kertoimia ei ole tarjolla muuta kuin yhden spesiaalivedon muodossa mutta me julkaisemme voittajakertoimet kokonaisuudessaan heti kun ne ovat saatavilla gaalan lähestyessä!


Vuoden urheilija 2019


Ennakkosuosikki vuoden urheilijaksi on tällä kertaa joku muu kuin keihäänheittäjä tai hiihtäjä kun jalkapalloilija Teemu Pukki on nostettu tämän Uuno-patsaan suurimmaksi voittajasuosikiksi. Pukki on loistanut vuonna 2019 niin Valioliigajoukkue Norwich Cityn kuin Suomen jalkapallomaajoukkueenkin paidassa tavalla, jota ei ole nähty sitten Jari Litmasen kulta-aikojen. Myös Marko "Mörkö" Anttilan nimi on nostettu yhdeksi ennakkosuosikiksi. Anttila johdatti Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijonat MM-kultaan viime keväänä Slovakiassa.
Onko Teemu Pukki ensin vuoden urheilija 2019 ja sitten Ballon D`or voittaja 2020?


Vuoden joukkue 2019


Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on suurin suosikki Vuoden joukkue- kategoriassa. Leijonat voittivat maailmanmestaruuden Slovakiassa käydyissä jääkiekon mm-kisoissa toukokuussa 2019.

Tilanne saatta kuitenkin vielä muuttua radikaalisti. Huuhkajat, eli Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on tällä hetkellä toiseksi suurin suosikki vuoden joukkueeksi mutta kun Huuhkajat nappasivat loppuvuodesta 2019 historiallisen arvokisapaikan niin marssijärjestys voi hyvin vaihtua.
Onko Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue 2019 vuoden joukkue?


Vuoden valmentaja 2019


Vuoden valmentajapalkinnon saajaksi on tällä kertaa ykkössuosikkina kunniamaininnan jo kahdesti aiemmin voittanut Jukka Jalonen. Jalonen on voittanut vuoden valmentaja palkinnon johdatettuaan jääkiekon miesten maajoukkueen sekä nuorten maajoukkueen maailmanmestaruuksiin.

Valmentajakisassa on kuitenkin sama tilanne kuin vuoden joukkueen kohdalla. Markku Kanerva luotsasi kuitenkin Huuhkajat jalkapallon EM-kisoihin niin miehet osakkeet nousivat raketin lailla ennen raadin valintaa.
Huuhkajat ovat pelanneet loistavasti Markku Kanervan alaisuudessa, palkitaanko työ vuoden valmentaja palkinnolla?


Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki


Mikä oli vuoden sykähdyttävin urheiluhetki 2019 Urheiluvuosi piti jälleen sisällään huikeita tarinoita ja kokemuksia. Ennakkoon voisi kuvitella että Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruus on vahvoilla tässä äänestyksessä. Vedonlyöntisivustot eivät kuitenkaan ole vielä tuoneet kertoimia julki tämän äännestyksen voittajan osalta. Päivitämme kertoimet artikkeliin kun niitä on saatavilla. Siihen asti voimme ihastella Leijonien suoritusta Slovakiassa!Vuoden läpimurto


Kuka on vuoden läpimurto-palkinnon voittaja? E-urheilu on yhä suositumpaa ja suomalaiset ovat keränneet menestystä elektronisen urheilun maailmassa viime vuosina. Topias Taavitsainen oli viime vuonna yksi läpimurron tehneistä e-pelaajista jota veikattiin jopa läpimurtopalkinnon voittajaksi. Aika ei ilmeisesti kuitenkaan ollut vielä kypsä e-pelaajan voitolle. Miten käy tämän vuoden gaalassa? Kertoimia vuoden läpimurto palkintoon ei ole vielä saatavilla mutta päivitämme niitä heti kun mahdollista.

Vuoden urheilija palkinnot & voittajat


Urheilugaala järjestettiin ensimmäinen kerran vuonna 2008. Ensimmäisenä vuonna Vuoden urheilija-titteliä ei jaettu. 2009 jaettiin ensimmäisen kerran vuoden urheilija, vuoden naisurheilija, vuoden nuori urheilija, vuoden joukkue ja vuoden valmentaja palkinnot. Vuoden urheilija palkinnon on voittanut urheilugaalassa tähän mennessä yhdeksän urheilijaa. Palkinnot koskivat urheiluvuotta 2008.

VuosiKukaLaji
2008Satu Mäkelä-NummelaAmmunta
2009Aino-Kaisa SaarinenHiihto
2010Minna KauppiSuunnistus
2011Kaisa MäkäräinenAmpumahiihto
2012Tuuli Petäjä-SirenPurjelautailu
2013Tero PitkämäkiKeihäänheitto
2014Iivo Niskanen/Sami JauhojärviHiihto
2015Tero PitkämäkiKeihäänheitto
2016Leo-Pekka TähtiRatakelaus
2017Iivo NiskanenHiihto
2018Iivo NiskanenHiihto