Baseballin vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

Baseballia veikataan Suomessa enemmän kuin muissa pohjoismaissa yhteensä. Suurin osa vedonlyöjistä valikoi pelikohteensa lähinnä syöttäjien mukaan. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, mitä faktoja kannattaa ottaa ottelusta selville, ottelun voittajaa mietittäessä.

MLB: Major League Baseball


Major League Baseball (MLB) on maailman kovin baseball-sarja. Baseball on Yhdysvaltojen kansallispeli ja MLB-liigassa liikkuvat tähtitieteelliset rahasummat. MLB koostuu kahdesta eri liigasta: National Leaguesta ja American Leaguesta. Molemmissa liigoissa on kolme erillistä divisioonaa eli divisioonia on yhteensä kuusi. Joukkueita on yhteensä 30 ja jokainen joukkue pelaa 162 runkosarjaottelua. Katsottavaa siis riittää.

Kevät saapuu ja se tarkoittaa MLB-kauden alkua. MLB on kasvattanut suosiotaan usean vuoden ajan, ennen kaikkea vedonlyöjien keskuudessa. Lajissa kiehtoo sen tilastollisuus; käytännössä kaikki pelin tapahtumat kirjataan erilaisin lyhentein, jotka kertovat pelaajista kaiken. Baseballissa ei tunneta tasapelejä, joten sekin antaa vedonlyöjille pienen edun. Vedot lyödään aloittavan syöttäjän päälle, ja jos syöttäjä vaihtuu, vetolaput kumotaan.

Näin kauden alussa on hyvä hieman tutustua Major League Baseball -sarjaan. Sivustoltamme löytyy myös vetovihje jokaiseen kohteeseen, minkä uskomme toimivan. Kaikki vedonlyöntivihjeet löydät myös samasta paikasta.

Lyhenteitä ja pelaajien roolit


Pitcherillä eli syöttäjällä on baseballissa hyvin tärkeä rooli. Jos syöttäjä sulaa, niin mukana menee koko joukkue. Aloittavan syöttäjän apuna ovat Relief-Pitcherit, jotka tulevat kentälle jos aloittavalla syöttäjällä on huono päivä tai hoitavat esimerkiksi pelin lopussa jonkin tietyn syöttäjän ulos. Aloittavan syöttäjän on tarkoitus syöttää 6–8 vuoroparia.

Syöttäjien tilastoja


 • Wins (W) & Losses (L): Voitot & Tappiot
 • Complete Games (CG): Kokonaan syötetyt ottelut
 • Earned Run Average (ERA): Klassisin syöttäjätilasto. Kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä päästää yhdeksää vuoroparia kohden. ERAsta on myös erilaisia variaatioita, jotka kertovat tarkemmin syöttäjästä ulkokentästä riippumatta. Esimerkiksi FIP ottaa huomioon vain strike outit, vapaataipaleet ja kunnarit.
 • Walks Plus Hits per Inning Pitched (WHIP): Kertoo minkä verran syöttäjä antaa hittejä ja vapaataipalia yhtä vuoroa kohti.
 • Walks (BB): Vapaataipalien määrä
 • Innings Pitched (IP): Syötetyt vuorot
 • Strike out (K): Kuinka usein syöttäjä polttaa lyöjän kotipesään. K% kertoo, kuinka monta prosenttia lyöjistä on joutunut strikeoutin uhriksi syöttäjän ollessa syöttökummulla.

Tämän hetken yksi kovimmista syöttäjistä on kiistatta Jacob deGrom, jonka kahden viime kauden tilastot ovat hyvät: 15W, 10L, ERA 2.40, WHIP 0.96. New York Metsin pelaaja taistelee jälleen ensi kaudella "Ace of New York" tittelistä yhdessä Yankeesin syöttäjän Gerrit Colen kanssa. deGrom aloitti viime kauden loistavasti heittämällä kolmeen ensimmäiseen otteluun 22 strikeoutia. deGrom viskaa palloa keskimäärin 160km/h nopeudella joka on jo itsessään vakuuttava fakta.Sisäkentän pelaajat eli lyöjät ovat pelaajia, jotka yrittävät osua syöttäjän heittämään palloon. Lyöntivuorossa on yhdeksän pelaajaa ja lyöntijärjestyksen muuttaminen ei ole sallittua kesken pelin.

Lyöjien tilastoja


 • Runs Batted in (RBI): Lyödyt juoksut
 • Runs Scored (R): Tuodut juoksut
 • Home Runs (HR): Kunnarien määrä
 • Hit (H): Osumat syötettyyn palloon niin, että kukaan koppareista ei saa palloa kiinni tai ehdi heittämään palloa ykköspesälle ennen lyöjän sinne saapumista.
 • Batting Average (BA tai Avg): Kuinka usein lyöjä osuu syöttöön.
 • On-Base Percentage (OBP): Kuin Batting Average, mutta parempi, sillä se ottaa huomioon myös vapaataipaleet. Toistuvat vapaataipaleet kertovat myös lyöjän hyvyydestä, ei vain hitit.
 • Slugging Average (SLG): Kertoo kyvystä lyödä voimalla.
 • On-base Plus Slugging (OPS): OBP + SLG, kokonaisvaltainen lyöjätilasto. Nämä alkavat olla jo niitä niin sanottuja HC-tilastoja, mutta mielenkiintoisia seurata. OPS+ ottaa huomioon stadionolosuhteet. Se on skaalattu keskiarvon mukaan eli esimerkiksi jos OPS+ on 114, on pelaaja 14 % parempi kuin liigan keskiarvolyöjä.
 • True Average (TAv): Skaalattu samalla tavalla kuin Batting Average, mutta on parempi mittari lyöjän kyvyistä.

Ulkokentän pelaajilla eli heillä, jotka ottavat lyöntejä kentällä kiinni ja heittävät palloa pesille tarkoituksenaan polttaa etenevä lyöjä, on myös monia tilastoja. Tässä niistä pari yksinkertaisinta:

 • Error (E): Ulkopelivirheiden määrä
 • Fielding Percentage (FPCT): Onnistuneiden ulkopelisuoritusten määrä kaikista ulkopelisuorituksista. Niin kutsuttu kenttäpeliprosentti.

Ulkokentän pelaajien sijoittuminen kentällä


1. Syöttäjä (Pitcher; P)
2. Sieppari (Catcher; C)
3. Ykkönen (1B)
4. Kakkonen (2B)
5. Kolmonen (3B)
6. Etukenttämies (Shortstop; SS)
7. Vasen koppari (LF)
8. Keskikoppari (CF)
9. Oikea koppari (RF)
baseball kenttä


Syöttäjät / Pitcherit


MLB:ssä pelataan runkosarjan aikana 162 kierrosta, joten pelattavaa riittää.

ERA (Earned Runs Average): Pelikohteiden valintaan kannattaa nähdä hieman vaivaa, sillä aloittavien syöttäjien ERA ei yleensä kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. ERA kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä antaa yhdeksää vuoroparia kohden ja on tilastoista se seuratuin. ERA:an kuitenkin vaikuttaa paljon ulkokentän pelaaminen, joka vääristää syöttäjien voimasuhteita, tämän takia ERA ei ole se paras mittari.

WHIP: Syöttäjän, eli pitcherin tilastoista kannattaa katsoa myös WHIP, joka kertoo sen, montako osumaa ja vapaataivalta syöttäjä antaa vuoroparia kohden.

Koko kauden tilastoja ei kannata liikaa tuijotella, sillä pitchereiden vire vaihtelee kauden aikana, joten suosittelen kiinnittämään huomion kolmeen edelliseen otteluun ja siihen kuinka syöttäjät ovat pelanneet kotistadionilla ja vieraissa. Näistä voi löytyä hyvinkin suuria eroja.

Run support: Yksi vähälle huomiolle jäänyt seikka on run support. Run support kertoo sen, kuinka paljon oma joukkue tekee juoksuja kyseisen syöttäjän ollessa kummulla. Esimerkiksi Chicago White Soxin Jose Quintana ei jostain kumman syystä saa omalta joukkueeltaan juoksutukea juuri yhtään, joten pitcherin alhainen ERA ei välttämättä auta joukkuetta voittoon. Vastakohtana Quintanalle on Toronton Hutchison, jonka ERA on korkea, mutta Blue Jays antaa kaverille juoksutukea noin seitsemän runin verran per ottelu.Hyökkäys / Offense


Tulivoimaisia joukkueita kannattaa suosia. Hyvä offense pelastaa usein pitcherin epäonnistumisen, kuten kuluvalla kaudella Texas Rangers ja Toronto Blue Jays sen ovat osoittaneet jo useaan otteeseen. Helpoin tapa on selvittää, kuinka joukkueiden lyöjät ovat aiemmin osuneet vastustajan pitcherin syöttöihin. Aiemmin hyvin osuneet osuvat suurella todennäköisyydellä myös jatkossa. Tämän lisäksi hieman pimentoon jäänyt pointti on se, kuinka pitcherin kätisyys vaikuttaa vastustajan lyöntipeliin. Esimerkiksi Oakland Athleticsilla oli varsinkin kauden alussa suuria vaikeuksia osua vasenkätisten syöttäjien heittoihin.

Itse annan joukkueiden hyökkäykselle ehkä enemmän painoarvoa, kuin suurin osa vedonlyöjistä. Käyn läpi kärkilyöjien SLG:n (edetyt pesät lyöntivuoroa kohden), RBI:n (lyödyt juoksut), sekä BA:n (osumakeskiarvo). Tärkeimmät tilastot ovat helposti saatavilla mlb.comin tarjoamissa matchupeissa.

Joukkueiden lyöntivireessä on myös suuria heilahteluita kauden aikana, joten tarkastakaa tehdyt juoksut edellisissä viidessä ottelussa ja onko koti- ja vieraspelien juoksumäärissä suuria eroja.

Ottelut, joissa syöttäjä aloittaa ensimmäistä kertaa kauden aikana, kannattaa suosiolla passata. Minor-sarjojen tilastot eivät juurikaan kerro siitä, kuinka syöttäjä pärjää MLB:ssä. Myös rookieiden ensimmäiset ottelut kannattaa seurata sivusta, sillä kavereista ei ole tarvittavia tilastoja saatavilla.

Kotietu


Toisin kuin muissa lajeissa, baseballissa kotiedun merkitys on huomattavan pieni. Tilastollisesti vain noin 53% otteluista päättyy kotivoittoon! Tätä on yritetty perustella muun muassa sillä, että helposti tuomaroitavassa lajissa kotiyleisö ei vaikuta yhtä paljon tuomaritoimintaan. Lisäksi matkarasituksille on turha laskea minkäänlaista painoarvoa, kun joukkueet pelaavat parhaillaan kaksikin ottelua päivässä.

Nice to know: Huomio myös!


Lopuksi vielä erittäin tärkeä fakta, minkä jälkeen et voi enää manata itsellesi, että: ”miksi en pelannut tuota?”.

Älä tuijota kertoimia! Lue ensin tilastot ja matchupit ja muodosta niiden perusteella voittajasuosikkisi. Jos haluat veikata useampia kohteita, kannattaa otteluista tehdä muistiinpanoja vaikka paperille. Tämän jälkeen menet bookerin sivuille ja saatat hämmästyä, kun suosikillesi annetaan kertoimeksi 2.60. Tässä kohtaa hyvä nyrkkisääntö on, että älä epäröi vaan lyö! MLB on todella pitkä sarja, jossa yllätyksiä tapahtuu erittäin paljon. Sarjan jumbo voi hyvinkin sweepata kärkipään joukkueen.

MLB Live Stream


Kannattaa tuntea laji, mitä betsaa. Paras tapa oppia baseballin hienoudet on tietenkin katsoa pelit itse! Eri vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat satoja otteluita livenä kauden aikana, joita pystyt katselemaan mikäli olet rekisteröitynyt sivustolle ja pelitililläsi on vähintään 0,10€ rahaa. Pelien näkeminen vaatii siis talletuksen, mutta ei rahapelaamista. Voit lukea lisää baseballin suorista lähetyksistä alla olevasta linkistä.


MLB näkyy suorana NordicBetiltä koko kauden!

Hyviä vedonlyöntisivustoja baseballin vedonlyöntiin


Monet sivustot tarjoavat hyviä kohteita baseball vedonlyöntiin ja varsinkin MLB:hen. Alta näet Top 10-listan sivustoja, mitä suosittelemme. Katsasta ehdottomasti myös listausta kokonaisuudessaan, mistä löydät kaikki vedonlyöntibonukset 2021.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Betive100% bonus 100€ astix4Pelaa nyt
STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ riskitön vetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet200%/50€ tai 100%/150€5x (T+B)Pelaa nyt
Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


MLB otteluohjelma 2021


Torstai 01.04.2021
New York Yankees - Toronto Blue Jays
Milwaukee Brewers - Minnesota Twins
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves
Los Angeles Angels - Chicago White Sox
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks
Seattle Mariners - San Francisco Giants
Boston Red Sox- Baltimore Orioles
Kansas City Royals - Texas Rangers
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals
Oakland Athletics - Houston Astros
Detroit Tigers - Cleveland Indians
Washington Nationals - New York Mets
Colorado Rockies- Los Angeles Dodgers
Miami Marlins - Tampa Bay Rays

Perjantai 02.04.2021
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks
Seattle Mariners - San Francisco Giants
Miami Marlins - Tampa Bay Rays
Oakland Athletics - Houston Astros
Los Angeles Angels - Chicago White Sox

Lauantai 03.04.2021
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers
Oakland Athletics - Houston Astros
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals
Los Angeles Angels - Chicago White Sox
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates
Seattle Mariners - San Francisco Giants
New York Yankees - Toronto Blue Jays
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks
Kansas City Royals - Texas Rangers
Miami Marlins - Tampa Bay Rays
Boston Red Sox - Baltimore Orioles
Detroit Tigers - Cleveland Indians
Washington Nationals - New York Mets
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves

Sunnuntai 04.04.2021
Milwaukee Brewers - Minnesota Twins
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves
Milwaukee Brewers - Minnesota Twins
Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers
New York Yankees - Toronto Blue Jays
Oakland Athletics - Houston Astros
Los Angeles Angels - Chicago White Sox
Boston Red Sox - Baltimore Orioles
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates
Detroit Tigers - Cleveland Indians
Kansas City Royals - Texas Rangers
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals
Washington Nationals - New York Mets

Maanantai 05.04.2021
Oakland Athletics - Los Angeles Dodgers
Texas Rangers - Toronto Blue Jays
Cleveland Indians - Kansas City Royals
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays
San Diego Padres - San Francisco Giants
Washington Nationals - Atlanta Braves
Seattle Mariners - Chicago White Sox
Detroit Tigers - Minnesota Twins
Miami Marlins - St. Louis Cardinals
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers
Los Angeles Angels - Houston Astros
Cincinnati Reds - Pittsburgh Pirates

Tiistai 06.04.2021
New York Yankees - Baltimore Orioles
Philadelphia Phillies - New York Mets
Oakland Athletics - Los Angeles Dodgers
Washington Nationals - Atlanta Braves
Seattle Mariners - Chicago White Sox
Miami Marlins - St. Louis Cardinals
Detroit Tigers - Minnesota Twins
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays
Los Angeles Angels - Houston Astros
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers
Cincinnati Reds - Pittsburgh Pirates
San Diego Padres - San Francisco Giants
Texas Rangers - Toronto Blue Jays

Keskiviikko 07.04.2021
New York Yankees - Baltimore Orioles
Philadelphia Phillies - New York Mets
Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks
Texas Rangers - Toronto Blue Jays
Seattle Mariners - Chicago White Sox
Detroit Tigers - Minnesota Twins
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays
Cleveland Indians - Kansas City Royals
Miami Marlins - St. Louis Cardinals
Oakland Athletics - Los Angeles Dodgers
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers
Washington Nationals - Atlanta Braves
San Diego Padres - San Francisco Giants
Cincinnati Reds - Pittsburgh Pirates
Philadelphia Phillies - New York Mets

Torstai 08.04.2021
New York Yankees – Baltimore Orioles
Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs
Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks
Chicago White Sox - Kansas City Royals
Houston Astros - Oakland Athletics
New York Mets - Miami Marlins
Baltimore Orioles - Boston Red Sox
Toronto Blue Jays - Los Angeles Angels
St. Louis Cardinals - Milwaukee Brewers
Minnesota Twins - Seattle Mariners

Perjantai 09.04.2021
Toronto Blue Jays - Los Angeles Angels
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals
Texas Rangers - San Diego Padres
Arizona Diamondbacks - Cincinnati Reds
Houston Astros - Oakland Athletics
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies
Cleveland Indians - Detroit Tigers
Tampa Bay Rays - New York Yankees
San Francisco Giants - Colorado Rockies

Lauantai 10.04.2021
Minnesota Twins - Seattle Mariners
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals
San Francisco Giants - Colorado Rockies
Toronto Blue Jays - Los Angeles Angels
Chicago White Sox - Kansas City Royals
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies
Baltimore Orioles - Boston Red Sox
Arizona Diamondbacks - Cincinnati Reds
St. Louis Cardinals - Milwaukee Brewers
Cleveland Indians - Detroit Tigers
Tampa Bay Rays - New York Yankees
Houston Astros - Oakland Athletics
New York Mets - Miami Marlins
Texas Rangers - San Diego Padres

Sunnuntai 11.04.2021
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs
Texas Rangers - San Diego Padres
Toronto Blue Jays - Los Angeles Angels
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs
Tampa Bay Rays - New York Yankees
Chicago White Sox - Kansas City Royals
San Francisco Giants - Colorado Rockies
New York Mets - Miami Marlins
St. Louis Cardinals - Milwaukee Brewers
Baltimore Orioles - Boston Red Sox
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies
Cleveland Indians - Detroit Tigers
Arizona Diamondbacks - Cincinnati Reds
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals
Minnesota Twins - Seattle Mariners

Maanantai 12.04.2021
Kansas City Royals - Los Angeles Angels
Toronto Blue Jays - New York Yankees
Minnesota Twins - Boston Red Sox
Arizona Diamondbacks - Oakland Athletics
Pittsburgh Pirates - San Diego Padres
Tampa Bay Rays - Texas Rangers
Chicago White Sox - Cleveland Indians
Atlanta Braves - Miami Marlins
San Francisco Giants - Cincinnati Reds
Houston Astros - Detroit Tigers
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs
Baltimore Orioles - Seattle Mariners
New York Mets - Philadelphia Phillies
St. Louis Cardinals - Washington Nationals

Tiistai 13.04.2021
New York Mets - Philadelphia Phillies
Toronto Blue Jays - New York Yankees
Pittsburgh Pirates - San Diego Padres
Minnesota Twins - Boston Red Sox
San Francisco Giants - Cincinnati Reds
St. Louis Cardinals - Washington Nationals
Tampa Bay Rays - Texas Rangers
Houston Astros - Detroit Tigers
Baltimore Orioles - Seattle Mariners
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies
Kansas City Royals - Los Angeles Angels
Arizona Diamondbacks Oakland Athletics
Chicago White Sox - Cleveland Indians
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs
Atlanta Braves - Miami Marlins

Keskiviikko 14.04.2021
Toronto Blue Jays - New York Yankees
Chicago White Sox - Cleveland Indians
Baltimore Orioles - Seattle Mariners
Kansas City Royals - Los Angeles Angels
Tampa Bay Rays - Texas Rangers
Houston Astros - Detroit Tigers
Pittsburgh Pirates - San Diego Padres
New York Mets - Philadelphia Phillies
St. Louis Cardinals - Washington Nationals
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs
Minnesota Twins - Boston Red Sox
Atlanta Braves - Miami Marlins
San Francisco Giants - Cincinnati Reds
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies

Torstai 15.04.2021
Chicago White Sox - Cleveland Indians
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks
Kansas City Royals - Toronto Blue Jays
New York Mets - Philadelphia Phillies
Tampa Bay Rays - Texas Rangers
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies
Minnesota Twins - Boston Red Sox
Baltimore Orioles - Seattle Mariners
Atlanta Braves - Miami Marlins
Pittsburgh Pirates - San Diego Padres
Oakland Athletics - Detroit Tigers

Perjantai 16.04.2021
Boston Red Sox - Chicago White Sox
Seattle Mariners - Houston Astros
Kansas City Royals - Toronto Blue Jays
Miami Marlins - San Francisco Giants
New York Yankees - Tampa Bay Rays
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks
Philadelphia Phillies - St. Louis Cardinals
Cincinnati Reds - Cleveland Indians
Milwaukee Brewers- -Pittsburgh Pirates
Texas Rangers - Baltimore Orioles
Los Angeles Angels - Minnesota Twins
Oakland Athletics - Detroit Tigers