Anaheim Ducks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Anaheim Ducks NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Ducksin organisaatiossa odotukset viime kauteen lähdettäessä olivat korkealla, sillä Ryan Kesler oli liittynyt joukkueen rosteriin ja toi omalla pelillään juuri mitä häneltä odotettiin. Ilman hänen otteitaan Ducksin lento ei olisi kestänyt niin kauan, kuin oli mahdollista hänen avustuksellaan.

Ducksin runkosarja oli todella hyvä ja joukkue sijoittuikin koko liigan kolmanneksi, kun edellä olivat vain idän konferenssin Montreal Canadiens ja New York Rangers.

Joukkueen saldo 82 pelin jälkeen näytti vakuuttavaa lukemaa 51-24-7, joka on nykyisessä NHL:ssä todella kova suoritus. Anaheim voitti siis samalla läntisen konferenssin parhaalle joukkueelle myönnettävän Clarence S. Campbell- palkinnon ja joukkue suuntasi pudotuspeleihin varma kotietu taskussaan.
Ducks raivasi tiensä jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta kaadettuaan Winnipeg Jetsin puhtaasti otteluvoitoin 4-0 ja kohtasi toisella kierroksella Calgary Flamesin. Flames oli tehnyt suuren yllätyksen runkosarjassa, kun joukkue oli raivannut tiensä pudotuspeleihin, mutta Vancouver-sarjan jälkeen Flames sai lopulta ryöstettyä Ducksilta vain yhden pelin ja kausi oli ohi. Karri Rämön edustaman seuran taival päättyi katkeraan maaliin, kun Ducksin Corey Perry survoi väkisin voittomaalin viidennen ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

Ducksin pudotuspeli tie vei siis aina konferenssifinaaleihin ja joukkue näytti olevansa valmis Chicagoa Blackshawksia vastaan käytyyn sarjaan. Urakka päättyi kuitenkin Hawksin käsittelyssä kirvelevään 4-3 tappioon sarjasta, joka oli yksi viihdyttävimmistä pudotuspelitaistoista vähään aikaan. Ducks johti sarjaa jo kolmesti, mutta kotiedusta huolimatta hävisivät sarjan seitsemännessä pelissä.

Seitsemännen pelin ratkaisi Chicagon kapteeni Jonathan Toews jo ensimmäisessä erässä, kun hän siirsi Hawksin 2-0 johtoon ja tästä Ducks ei enää toipunut, vaan Chicago jatkoi matkaansa aina päätyyn asti voittaen Stanley Cupin.

Tulevaan kauteen Ducks lähtee yhden kauden kokeneempana ja varmasti näytönhaluisena joukkueena, joka haluaa huuhtoa edellisvuoden karvaan pettymyksen maun pois. Siihen joukkueella on kaikki edellytykset, sillä joukkuetta on jälleen vahvistettu juuri sitä silmällä pitäen.

Maalivahdit:


Frederik Andersen pelasi hyvän viime sesongin pelaten peräti 54 ottelua ja päästi näissä otteluissa vain 2.38 maalia per peli. Andersenin asema ykkösmiehenä sementoitui John Gibsonin loukkaantumisen myötä, joka ei jättänyt valmennusjohdolle vaihtoehtoja. Andersen oli toki kantanut hyvin vastuunsa jo tuohon asti, mutta ei lopulta yltänyt kuitenkaan maagiselle tasolle.

Ducksin maalivahtitilanne on erittäin mielenkiintoinen, sillä seura hankki kesällä Anton Khudobinin Carolina Hurricanesista. Andersenin ja Gibsonin takana on siis yksi kirittäjä, joka ei varmasti anna kummallekkaan siimaa harjotusleirin aikana. Khudobinin cap hitin ollessa vielä 2.2 miljoonan luokkaa on miestä vaikea kuvitella farmin puolelle. John Gibson vielä kirjoitti kolme vuotisen jatkopahvin, joka tulee voimaan alkavan kauden jälkeen, joten Ducksin maalivahtiosastoa katsotaan isolla suurennuslasilla ja kauppojakin on varmasti luvassa jossain vaiheessa.Puolustus:

Ankat vahvisti kesällä puolustustaan, kun se hankki Vancouver Canucksista puolustaja Kevin Bieksan vaihdossa toisen kierroksen varausvuoroon. Bieksa hankinta tuo tarvittavaa kokemusta joukkueen puolustukseen ja miestä voidaan käyttää myös ylivoimalla. Ducksin puolustuksessa löytyy muutenkin tulivoimaisia yksilöitä ja Bieksa on tässä hyvänä lisänä. Tuleva kausi on vedenjakaja joukkueen nuorille puolustajille, sillä Sami Vatasen, Hampus Lindholmin sopimukset päättyvät alkavaan kauteen ja jatkosopimusten laatuun tulee vaikuttamaan pitkälti se miten herrat suoriutuvat.

Joukkueen puolustus ei ollut viime kaudellakaan se kaikista tiivein, vaan joukkue voitti pelejä pitkälti takomalla maaleja enemmän kuin vastustaja teki heidän päähänsä. Anaheimin ns. "pelikirjaan" kuului viime kaudellakin se, että toisen erän aikana päästettiin vastustaja edelle ja kolmannessa erässä järjestettiin 2-3 maalin ilotulitus.

Tätä ei voi toki laittaa puolustajien piikkiin, mutta esimerkiksi Simon Despres oli välillä niin tuuliajolla, että jos vastustaja ei tehnyt hänen antamistaan paikoista maalia, niin hän istui jäähyaitioon. Tämä koski myös muitakin joukkueessa, mutta eteenpäin mennäkseen asioiden pitää vielä terävöityä huomattavasti oman pään osalta.Hyökkäys:


Ducksilla ei ole edelleenkään ongelmia maalinteossa, vaan Ryan Getzlaf ja Corey Perry jatkoivat tuttua menoaan. Kaksikon puolustuspeliä on usein kritisoitu, mutta kaksikko on tehnyt selvän parannuksen viime kausina. Ryan Keslerin liittyminen joukkueeseen toi myös vahvan lisän kahdensuunnan pelaamiseen ja vaikka hänen tehotilastonsa painuikin niukasti pakkaselle, niin oli hän korvaamaton mies Ducksille. Ankkojen sentteriosasto vahveni kesällä lisää, kun Shawn Horcoff teki vuoden sopimuksen joukkueen kanssa. Horcoffin ura on jo ehtoo puolella, mutta hän tuo kaivattua syvyyttä ja kokemusta. Getzlaf, Kesler, Richard Rakell, Nate Thompson ja Horcoff muodostavat todella kovan sentteriosaston.

Laituripuolella tehtiin vaihdoksia jo edellisen kauden aikana, kun Devante Smith-Pelly lähetettiin Montreal Canadiensiin, josta vaihdossa saatiin Jiri Sekac. Kesällä joukkue on hankkinut tuulennopean Carl Hagelinin New York Rangersista ja Minnesota Wildissa kautensa päättäneen Chris Stewartin, jotka tuovat varmasti hyvän mausteen joukkueen peliin. Hagelin varsinkin tulee aiheuttamaan ongelmia terrierimäisellä pelillään, johon kuuluu vahvaa kahdensuunnan pelaaminen.

Ennuste:


Ducks tulee jälleen taistelemaan divisioonansa kärkisijoista. Joukkueen nuoremmat pelaajat ovat jälleen vuoden kokeneempia ja kirvelevä playoff-tappio on varmasti lisännyt menestyshaluja joukkuuessa. Paperilla joukkue kuuluu jälleen konferenssinsa ja liigan kärkipäähän, joten odotusarvona voidaan naulata jo varma pudotuspelipaikka. Joukkueen viisikkopelin kehittyminen tulee ratkaisemaan pitkälti, kuinka pitkälle joukkueen ratkeet riittävät siitä eteenpäin.

Valmentaja Bruce Boudreau on myös tarkkailun alla, sillä mieheltä on nähty välillä todella outoja siirtoja. Käytännössä voidaan sanoa, että ellei tämä herra sekoita Ducksin peliä täydellisesti omilla kokoonpano säädöillään, niin Stanley Cup on ainoa tavoite.