Arizona Coyotes 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Arizona Coyotes NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Coyotesin viime kaudesta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa, kun joukkue sijoittui koko liigan toiseksi viimeiseksi kahden pisteen erolla Buffalo Sabresiin. Coyotesin maaliero oli myös karmaiseva, sillä joukkueen tehotilasto näytti kauden päätteeksi lukemaa -102.

Suunta voi olla vain ylöspäin Arizonassa, mutta joukkueen ympärillä on ollut runsaasti kysymysmerkkejä koko aika. Coyotesin ongelmat Glendalen kaupungin kanssa, ovat vahvistaneet huhuja organisaation siirtämisestä pois Arizonasta.

Gila River Arenan vuokrasopimus on nyt kuitenkin pidetty voimassa ja Coyotes pääsee aloittamaan kauden kyseisessä hallissa.Maalivahdit:


Mike Smith on ollut joukkueen tukipilari jo neljän kauden ajan ja tulee olemaan sitä jatkossakin. Seurakseen Smith saa ensi kaudelle Anders Lindbäckin, joka hieman yllättäen sai vielä mahdollisuuden NHL:ssä. Smith tulee jälleen pelaamaan ylivoimaisesti suurimman osan joukkueen peleistä, mutta Lindbäckin otteet ratkaisevat Smithin harteille tulevan kuorman.

NHL:n otteluohjelma on niin raadollinen, että kakkosveskarin täytyy pystyä pelaamaan vähintään 20 ottelua.Louis Domingue kävi viime kaudella pelaamassa seitsemän ottelua Coyotesin maalilla, mutta hänestä tuskin on hirveästi apua, jos Smith esimerkiksi loukkaantuisi.

Joukkueen maalivahtiosasto on siis täysin Smithin varassa ja nähtäväksi jää pystyykö Lindbäck antamaan hänelle minkäänlaista helpotusta. Edelliset kaudet eivät ole kovin lupaavia olleet ja hänen täytyykin nostaa selvästi tasoaan jos haluaa vielä taalajäillä pelata.Puolustajat:


Joukkueen puolustuksesta poistunut Keith Yandle oli pitkään parhaimpia pelaajia Coyotes-puolustuksessa, mutta nyt kaikki katseet siirtyvät Oliver Ekman-Larssoniin. Mies on takonut jo kahdella edellisellä kaudella 40 tehopistettä ja on edelleen joukkueen tulevaisuuden kannalta todella tärkeä palanen. Kysymykset liittyvätkin siihen, kuinka hän saa tukea muilta puolustajilta. Zbynek Michalekin paluu on tärkeä siirto Coyotesille, sillä hän tuo 700 pelin edestä kokemusta joukkueen peräpäähän.

Nuorien Connor Murphyn ja Brandon Gormleyn peli on ollut vielä hakemista, eikä Coyotesin sekava tilanne ole ainakaan yhtään edesauttanut herrojen kehittymistä. Murphyn kausi varsinkin oli vaikea, sillä vastuu oli toistaiseksi liian suuri, kun katsoo miehen tehotilastoa joka painui -27 osumaa pakkaselle. Molemmilla pelaajilla päättyy sopimus tähän kauteen ja se on omiaan nostamaan odotuksia.

Muuten Coyotes-pakisto on keskinkertainen ja vaikka kesällä hankittu Nicklas Grossmann tuo kovuutta ja peruspeliä Coyotesin maalin eteen, niin siihen se sitten jääkin.

Ilman Michalekin saapumista Coyotesin alakerta olisi näyttänyt todella ohuelta. Nyt kuitenkin Kojootit saavat rakennettua jokseenkin siedettävän puolustuskaluston ja mikäli Murphy ja Gormley onnistuvat nousemaan uudelle tasolle, niin tilanne näyttää hieman lupaavammalta aikaisempiin kausiin nähden.Hyökkääjät:


Tuleva kausi tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä joukkueessa on monta lupaavaa hyökkääjää tulevalla kaudella. Max Domilta ja Dylan Stromelta odotetaan varmasti näyttöjä jo tulevalla kaudella. Nämä herrat ovat organisaation tulevaisuus ja paljon riippuu heidän otteistaan, kuinka seura pääsee nousemaan suosta. Jos nämä herrat pystyvät nousemaan jo ensimmäisellä kaudellaan vastuunkantajiksi, niin seura voi parantaa huomattavasti otteitaan tulevalla kaudella.

Coyotesin korjausliike tarvitsee myös Mikkel Bödkerin ja Martin Hanzalin kaltaisten pelaajien kunnossa pysymistä. Molemmat pelaajat olivat melkein puolet kaudesta sivussa ja se oli omiaan pahentamaan Coyotesin alamäkeä. Nuoren Tobias Riederin pirteät otteet ovat myös tarpeen alkavalla kaudella, sillä tehoja vaaditaan huomattavasti lisää. Peruspuurtajia joukkueesta löytyy jo aivan tarpeeksi, joten edellämainittujen herrojen on pakko marssia esiin.

Antoine Vermette palaa Chicagon visiitiltä Stanley Cup-mestarina ja tuo kapteeni Shane Doanille vastuunkanto apua. Doanin tulevaisuus Coyotesissa tosin on epävarmaa, sillä 38-vuotias hyökkääjä on ollut perättäisinä vuosina siirtohuhujen kohteena ja varsinkin tulevan kauden siirtorajalla on mahdollista, että hänet treidataan varausvuoroihin tai tulevaisuuden lupauksiin. Hänen sopimus päättyy alkavaan kauteen ja Don Maloneyn täytyy tehdä kipeä päätös jatkon suhteen. Doan on ollut organisaation kasvot todella pitkään, mutta mies varmasti haluaisi mahdollisuuden pelata Stanley Cupista ja se on Coyotesille tällä hetkellä kaukainen haave.

Ennuste:


Coyotesin jälleenrakennus on vielä pahasti kesken ja joukkueessa on liikaa keskinkertaisia pelaajia. Nuorten esiinmarssia on kuitenkin mielenkiintoista seurata ja parhaimmillaan Coyotes voi parantaa sijoitustaan rutkastikkin. Playoffeihin pääsy on kuitenkin jälleen todella vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Selvä parannus täytyy kuitenkin tehdä, sillä joukkueen tulevaisuus lepää seuraavassa kaudessa vahvasti.

Valoa on tunnelin päässä, mutta kestääkö joukkueen kilpailukyvyn kehittyminen liian kauan. Joukkue lähtee tulevaan kauteen selvänä altavastaajana, mutta parhaimmillaan saattaa yltää playoff-viivan lähelle.