Boston Bruins 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Boston Bruinsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Bruinsin kausi päättyi lyhyeen, kun joukkue tippui pudotuspeleistä kolmen pisteen erolla Ottawa Senatorsiin. Joukkueen peli yski ajoittain todella pahasti, eikä edes Tuukka Rask pystynyt yksin hilaamaan joukkuetta pudotuspeliviivan päälle. Claude Julienin potkuilla spekuloitiin kauden jälkeen, mutta hän saa jatkaa valmentajan pestissään ainakin toistaiseksi.

Bostonin pelaaminen kulki ajoittain hyvin, mutta huonona päivänä joukkue ei saanut mitään aikaan. Tästä parhaana esimerkkinä oli Floridaa vastaan käyty kamppailu, jossa joukkue sekoili ylimääräisen kenttäpelaajan ja maalivahdin pois ottamisen kanssa. Tästä aiheutuneeseen jäähyyn haudattiin loputkin toiveet kauden tärkeimmän pelin voittamisesta.


Maalivahdit:


Tuukka Rask on sementoinut paikkansa Bruinsin maalinsuulla, eikä Niklas Svedbergistä ollut haastamaan Raskia tosissaan. Martin Jones vain käväisi joukkueen palkkalistoilla ja joukkue otti ennen harjoitusleiriä Jonas Gustarvssonin try-out sopimukselle, joka lopulta johti yksivuotiseen sopimukseen.

Organisaatiosta löytyy Malcom Subban, joka kävi jo viime kaudella aistimassa tunnelmaa ylhäällä. Subban pelasi pääasiassa AHL:ssä, jossa hän edusti Providence Bruinsin riveissä 35 ottelussa, joissa hän päästi vain 2.44 maalia ottelua kohden. Lukema on AHL-tasolla hyvä, sillä farmin puolella maalijuhlia on paljon isoa NHL-tasoa enemmän.

Rask tulee pelaamaan jälleen isoja minuutteja joukkueen maalilla. Gustavsson tulee jakamaan Raskin isoa taakkaa ja nyt joukkueella on toinenkin maalivahti, jonka voi huoletta lyödä tolppien väliin. Subbanin sisäänajoa luultavasti jatketaan tulevalla kaudella.


Puolustajat:


Puolustusosastossa on vaihtuvuutta ollut jonkin verran. Tulleina pelaajina puolustukseen saapui San Josesta Matt Irwin, joka ajautui hienoiseen umpikujaan Sharksissa. Matt Bartkowskille ei tehty jatkosopimusta ja hän päätyikin Vancouverin haaviin. Torey Krugille ja Adam McQuaidille kirjoitettiin jatkosopimukset, joista Krugin sopimus on yksivuotinen ja McQuaidin neljä vuotinen. Krug ansaitsee 3.4 miljoonaa dollaria ja McQuaid 2.75 miljoonaa per kausi.

Iso lähtijä oli kuitenkin Dougie Hamilton, jonka GM Don Sweeney treidasi idioottimaiselta näyttävässä kaupassa Calgary Flamesiin. Boston sai vastineeksi yhden ensimmäisen kierroksen varauksen ja kaksi toisen kierroksen varausta. Hamiltonin treidaaminen vaikuttaa ajatustasollakin jo niin järjettömältä, että olisin halunnut olla kärpäsenä katossa, kun asiasta on päätetty.

Puolustuksen palkkakuninkaana jatkaa edelleen Zdeno Chara, jonka viime kausi oli yhtä vaikea kuin koko joukkueella. Miehen tehopisteet putosivat puolella verrattuna edelliseen kauteen ja muutenkin miehen liike oli todella kankean näköistä. Chara on jo 38-vuotias ja hänellä on vielä kolme kautta jäljellä sopimustaan Bruinsin kanssa. Tuleva kausi näyttää, että onko Charasta vielä kantamaan Bruinsia kohti pudotuspelejä vai joko jätin luistin painaa niin paljon, että ne jäävät haaveeksi.

Bruinsissa on tapahtumassa sukupolven vaihdos puolustuksessa, sillä seura varasi kesällä ison kohun saattelemana kolme kertaa ensimmäisellä kierroksella ja yksi näistä oli Jakub Zboril. Zboril on kahdensuunnan puolustaja, jonka pitäisi aikanaan omalla pelillään murtautua Bruinsin kokoonpanoon Charan tilalle.


Hyökkääjät:


Bruinsin drafti oli siis todella erikoislaatuinen ja allekirjottanut on moneen otteeseen miettinyt, että mikä Don Sweeneyn idea oli näissä kaikissa siirroissa. Joukkue sai Jake DeBruskin ja Zachary Senyshynin kaltaisia talentteja, mutta hinta joka maksettiin oli aivan järjetön. Kaiken lisäksi yksikään näistä varauksista ei läpäissyt seuran kuntotestiä, jolla pelaajia arvioidaan. Eli voi olla että Sweeney kauhaisi paskaa 3/3, mutta aika näyttää päätösten lopputuloksen.

Seura teki tämän draftin aikana muitakin siirtoja, kuten treidi Florida Panthersin kanssa, jossa hyökkääjät Reilly Smith ja Marc Savardin siirtyivät Panthersille vastineena hyökkääjä Jimmy Hayesiin. Savard ei tule pelaamaan hyvin todennäköisesti enää peliäkään, joten hänet voidaan nähdä Panthersin palkkakattoa auttavana kylkiäisenä. Smith sen sijaan oli kova lähtijä, sillä hän on tulossa vasta parhaaseen ikään ja kehitys on vielä kesken. Hayes on toki vastineena kelpoluokkaa, mutta näkisin Bruinsin hienoisena häviäjänä tässä kaupassa.

Bruins teki sopimuksen myös laitatahyökkääjä Matt Beleskeyn kanssa, joka joutui lähtemään Anaheim Ducksista liian ison palkkapyynnön takia. Beleskeyn palkka on vuotuisella tasolla 3.8 miljoonaa dollaria, joka on aavistuksen liikaa siihen nähden, että mies on pelannut yhden hyvän kauden. Beleskey kyllä sopii Bruinsiin, mutta on eri asia onko hinta kohdallaan. Joukkue teki myös sopimuksen Philadelphia Flyersista siirtyneen Zac Rinaldon kanssa, joten rouhijoista ei Bruinsilla ole pulaa.

Joukkueeseen liittyy mielenkiintoinen suomalaisnimi, kun Joonas Kemppainen lähtee jahtaamaan paikkaa Bruinsin sentteriosastolta. Kemppaisella on takanaan huippukausi Oulun Kärpissä, jossa mies lopulta voitti mestaruuden. Hän teki pudotuspeleissä 19 otteluun 24 pistettä ja voitti pudotuspelien pistepörssin. Kemppainen pelasi myös MM-kisoissa keväällä todella hyvin ja keräsi tehot 3+6. Kemppaisella on todella kova työ edessään, jos aikoo vallata pelipaikan itselleen. Selvästi hänen edellään ovat tietenkin Patrice Bergeron ja David Krejci.

Kilpailu käydään Chris Kellyn, Ryan Spoonerin ja Kemppaisen välillä. Lisäksi Maxime Talbot on myös kykenevä pelaamaan sentterinä. Kemppaisen mahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät, eikä paikka kokoonpanossa ole mahdottomuus kaiken mennessä nappiin. Sentteri tilannetta mutkistaa myös fakta, että Bruinsilla on farmin puolella Alexander Khoklachev, joka on hyvistä tehoista huolimatta jäänyt ilman näytön paikkaa ja on pyytänyt Bruinsia tekemään valinnan kauppaamisen tai aidon mahdollisuuden saamisen välillä.

Ennuste:


Bruins varmasti haluaa kiillottaa kilpensä tällä kaudella, mutta valitettavasti GM Sweeneyn toiminta ei ole herättänyt tippaakaan luottamusta. Joukkueella on edelleen vahvan sentteriosaston sekä Claude Julienin pelitavan ansiosta mahdollisuus taistella voitosta joka ilta. Mielenkiintoista olisi tietää Julienin osuus tuossa kuuluisassa Hamilton-kaupassa. Oliko hän kenties sidottuna toimistossaan, kun Sweeney pamautti kaupat tulille. En haluaisi olla Julienin jakkaralla tällä hetkellä. Sen verran hyvin kiikkuu.