Buffalo Sabres 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Buffalo Sabres NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Buffalo Sabres oli koko NHL:n viimeinen joukkue menneellä sesongilla. Joukkueen tehotilasto näytti kauden päätteeksi karmeaa pakkaslukemaa -113. Sabresilla ei ollut minkäänlaista toivoa viime kaudella: maalivahtitilanne oli kamala ja vaikka mitä yritettiin niin kaikki näytti turhalta. Tähän väliin on kuitenkin pakko todeta, että joukkue on vahvassa uudelleen rakennusvaiheessa, joten tuloksien katsominen ei paljoa auta.

Sabresin kesään mahtui vielä se uskomaton fakta, että draftin lottokone arpoi heidät valitsemaan vasta toisella varausvuorolla, joten Connor McDavid jäi saamatta. Joukkue sai toki varattua Jack Eichelin, joka on todella lupaava pelaaja hänkin. Jälkeenpäin mietittynä Eichel saattaa olla sopivampi vaihtoehto Sabresiin, kuin McDavid. Ai miksi? No siksi, että Eichelin pelin painopisteet ovat paljon enemmän Sabresin näköisiä, kuin McDavidilla.


Maalivahdit:


Maalivahdit olivat joukkueen heikoin lenkki, mutta puolustuksestakaan ei juuri ollut apua. Anders Lindbäck tuli loppukaudesta tehdyssä kaupassa, mutta tulos oli sama. Verkko soi koko ajan, eikä loppua näkynyt. Tulevaan kauteen lähdetään jälleen uusilla miehillä, kun Robin Lehner saapui Ottawa Senatorsista varausvuoroa vastaan. Lehner on lupaava maalivahti ja hänen täytyykin olla Sabresin kantava voima tulevalla kaudella.

Varavahdin roolia kantaa Chad Johnson, joka tulee luultavasti pelaamaan alle 20 ottelua runkosarjan aikana. Marssijärjestys on aikalailla selvillä, mutta Lehner määrittelee omilla suorituksillaan oman peliaikansa. Ainoa uhkakuva on, että Lehner floppaisi totaalisesti ja Johnson ei pystyisi vastaamaan haasteeseen.


Puolustajat:


Edellisellä kaudella hankittu Zach Bogosian ja vapaana agenttina hankittu Cody Franson ovat selkeät ykkösmiehet Sabres-puolustuksessa. Josh Gorges kantaa myös suurta vastuuta joukkueen takalinjoilla. Viime kaudella Sabresin puolustus oli painajaismainen paikka pelata jääkiekkoa, sillä teholukemat painuivat pakkaselle rajusti. Koko joukkueen peli oli niin sekaisin, että teholukemia on erikseen turhaa tuijotella. Tuleva kausi tulee varmasti näyttäytymään positiivisempana tälläkin osastolla.

Rasmus Ristolainen pelasi tehopisteiden puolesta hyvän kauden, mutta kärsi joukkueen huonosta tasosta todella paljon. Ristolainen esiintyi 78 ottelussa ja teki tehot 8+12. Kehityskaaressa on vielä ulosmitattavaa ja täytyy toivoa, että mies saa paljon vastuuta myös uudelta valmentajalta Dan Bylsmalta.

Toinen nuori puolustaja Mark Pysyk on tällä hetkellä tilanteessa, jossa hänen täytyy lunastaa paikkansa Sabresin takalinjoilta. Fransonin saapuminen tekee hänen hommansa vaikeammaksi ja hänen täytyy ohittaa järjestyksessä Mark Weberin ja Carlo Colaiacovon kaltaiset herrat. Kilpailu pelipaikoista tekee kuitenkin hyvää, sillä tasonnosto vaatii myös tämän aspektin löytymistä.


Hyökkääjät:


Evander Kane ja Jack Eichel liittyivät Sabresin hyökkäykseen ja nostavat joukkueen tasoa monta pykälää. Molemmilla herroilla riittää vauhtia pelissään ja kun otetaan vielä Ryan O'Reilly mukaan, niin Buffalossa voidaan lähteä hyvillä mielin tulevaan kauteen. Tyler Ennisillä ja Matt Moulsonilla ei ole enää niin suurta vastuutaakkaa pisteiden suhteen, joka varmasti vapauttaa heidänkin peliä.

Zemgus Girgensonsin otteita kannattaa seurata, sillä vasta 21-vuotias hyökkääjä aloittaa jo kolmannen kautensa Sabresissa ja nykyvalossa menneen kauden 30 pistettä pitäisi olla paperia. Girgensons on väläytellyt osaamistaan paljon siihen nähden, että joukkue on pelillisesti ollut täyttä kuraa.

Joukkueella on myös toinen huipputalentti, Sam Reinhart. 20 vuotta syksyllä täyttävä Reinhart pelasi viime kaudella yhdeksän ottelua tehoilla 0+1, jonka jälkeen seura näki parhaaksi lähettää miehen juniorijoukkue Kootenay Icen riveihin. Pitkässä juoksussa oli varmasti oikea ratkaisu ja seuran etuna voidaan nähdä sekin, että Reinhartin sopimuksesta ei palanut turhaan tulokas-sopimuksen ensimmäistä vuotta.

Ennuste:


Sabres tulee varmasti parantamaan peliään tällä kaudella. Seura voi maksimisuorituksella olla lähellä pudotuspeliviivaa, mutta otteet tulevat vielä heittelemään liikaa. Idän puolella on tällä hetkellä monta joukkuetta, jotka ovat tason puolesta Sabresia edellä. Pudotuspelit jäänevät siis haaveeksi. Dan Bylsman valmennus takaa varmasti oivan kasvuympäristön Eichelin ja Reinhartin kaltaisille lupauksille ja odotettavissa on, että Sabres tulee nostamaan profiiliaan roimasti.