Carolina Hurricanes 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Carolina Hurricanesin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Hurricanes sijoittui menneellä kaudella itäisen konferenssin 14. ja keräsi 71 pistettä. Maalinteossa joukkue onnistui NHL:n neljänneksi huonoiten ja maalinteko-ongelmat näyttelevät osaansa myös alkavalla kaudella.Maalivahdit


Suomalaisittain hyviä uutisia kaikui keväällä, kun Rasmus Tirronen allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen Carolinan kanssa. Viimeiset neljä vuotta yhdysvaltalaisessa Merrimackin yliopistossa torjunut Rissanen pääsee antamaan näyttöjä Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkerssissä.
Hurricanesin ykkösveskarina toiminut Cam Ward torjui 51 ottelussa 22 voittoa torjuntaprosentilla 91,0. Ensi talvena ykkösveskarin paikasta on taistelemassa myös Vancouver Canucksista hankittu Eddie Läck. Läck torjui Canucksissa 41 ottelussa torjuntaprosentilla 92,1. Ward ei ole enää yhtä varma ykkösveskari kuin ennen, sillä ruotsalaisvahti Läck on varteenotettava haastaja hänen tontilleen.
Anton Khudobinin pelit jatkuvat Anaheim Ducksissa.Puolustus


Anton Khudobinin kaupassa Hurricanesiin siirtyi puolustaja James Wisniewski. Puolustus on heikentynyt viime kaudesta, kun keväällä kaksi hyvää puolustajaa vaihtoivat seuraa. Andrej Sekera siirtyi Los Angeles Kingsiin ja Tim Gleason matkasi Washington Capitalsiin. Puolustuksen aukkoja ei kesän aikana saatu paikattua, joten jokaisen vanhan puolustajan on yritettävä petrata suuresti.
Carolina teki kesällä kolmivuotisen tulokassopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Noah Hanifin kanssa. Nuori 18-vuotias puolustajalupaus on isokokoinen ja hyvä kiekon käsittelijä, ja varmasti suuri tulevaisuuden nimi.
Suomalaispuolustaja Rasmus Rissanen solmi vuoden mittaisen jatkopahvin Hurricanesin kanssa. Rissasen viime kausi meni suurimmaksi osaksi AHL:ssä.

Hyökkääjät


Hyökkäyspäähän Chicago Blackhawksista saapui Kris Versteeg ja Joakim Nordström. Versteeg tehtaili Blackhawksissa 61 ottelussa tehot 14+20=34.
Hurricanesin hyökkäyspään tulivoiman puutteesta kertoo se, että vain yksi pelaaja, Eric Staal, pääsi yli 40 tehopisteen. Hyökkäyksen runko on pysynyt samana kuin menneellä kaudella. Suuria ihmeitä ei siis ole odotettavissa.

Ennuste


Kauaksi on tultu kaudesta 2005-06, jolloin Hurricanes juhli Stanley Cupia. Huonon edelliskauden jälkeen on huonoa jälleen luvassa. Joukkueesta puuttuvat ratkaisijat ja suuret pistelingot. Hyvä ei riitä ja päävalmentaja Bill Petersin ja GM Ron Francisin olisi tehtävä isompia ratkaisuja tulevaisuudessa.