Chicago Blackhawks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Chicago Blackhawksin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Viime vuoden mestari lähtee kauteen todella erilaisella kokoonpanolla, kuin vuosi sitten. Tämä toki odotettavissa Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen megasopimusten myötä. Palkkakatossa ei yksinkertaisesti vain ollut tilaa samalle rosterille. Lisäksi Kanen raiskaustapauksen käsittely näyttää tällä hetkellä pahasti siltä, ettei Kane ole kokoonpanossa kauden alussa. Bowman on kuitenkin tehnyt loistavaa työtä kesällä ja ei olisi ihme, jos Chicago nähtäisiin pelaamassa vielä kesäkuussa.Maalivahdit:


Antti Raanta sai väistyä tieltä, kun Scott Darlingille sorvattiin jatkosopimus. Raanta suuntasi New Yorkiin ja jatkaa kakkosmaalivahdin roolissa. Torjuntavastuun tällä kaudella kantaa viime vuoden tapaan Corey Crawford ja Scott Darling. Crawford nauttii naurettavaa kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Naurettavaa sen takia, että Crawford on kaukana tasaisesti suorittavasta NHL-tason ykkösmaalivahdista. Ei olisi siis ihme, että Darling pelaisi yli neljäkymmentä ottelua tulevalla kaudella runkosarjassa.


Puolustajat:


Viime vuoden pakistosta ovat poistuneet Kimmo Timonen ja Johnny Oduya. Tilalle hankittiin loistokauden viime vuonna Dallasissa pelannut Trevor Daley, sekä Lubomir Visnovsky Islandersista, joka tuli tryoutille. Chicagon ollessa solmussa palkkakattonsa kanssa, tryoutilla oli myös Jan Hejda, sekä Kyle Cumiskey. Tästä kaksikosta Cumiskey on enää jäljellä taistelussa Chicagon paidasta ensi kaudeksi.

Stan Bowmanin tavotteita voi kyseenalaistaa suurella kädellä siinä vaiheessa, kun Rozsival sai sopimuspahvin. Sen verran hukassa kaveri oli viime kaudella Chicagon puolustuspäässä. Toki pahville hintaa tuli vain 600,000 dollaria, joten miehen istuttaminen popcorn-osastolle ei aiheuta sydämentykytyksiä toimistolla.

Viimevuotisia puolustajia löytyy kokoonpanosta reippaasti ja Duncan Keithin ja Brent Seabrookin johtama puolustus nojaa pitkälti näihin kahteen. Daley on loistava lisä Chicagon pakistoon kohtuullisella 3,3 miljoonan vuosipalkallaan. Lisäksi Niklas Hjalmarssonista tai David Runbladista ei pahemmin pahaa sanottavaa ole. Molemmat oli plus-miinustilastossa viime kaudella reippaasti yli 20 plussan.

Trevor van Riemsdyk ei viime kaudella peliajalla juhlinut, mutta on halpa ratkaisu Chicagon puolustukseen ja hän tulee pelaamaan tällä kaudella reilusti enemmän kuin viime vuonna. Unohtamatta tietenkin sitä faktaa, että Ville Pokka tulee myös tällä kaudella nousemaan jossain vaiheessa pelaavaan kokoonpanoon. Sen verran Chicagon media miehen perään kuolaa.


Hyökkääjät:


Saad, Richards, Vermette, Sharp, Versteeg, Nordström ja Carcillo ovat poissa. Puhumattakaan case Kanesta. Tämän porukan lähteminen jättää sen verran suuren aukon Chicagon hyökkäykseen, että sitä ei helposti paikata, mutta Bowman on tehnyt loistavaa työtä kesän aikana.

Bowman sai Jarmo Kekäläisen haukkaamaan totaalisesti paskaa, kun hän sai Saadista, Paliottasta, sekä Broadhurstista vaihdossa Artyomin Anisimovin, sekä Marko Danon. Kaupassa Morin ja Tropp edustavat osastoa ämpärillinen kiekkoja. Maksyuckin kanssa trade-spekuloinnissa nostimme Marko Danon esiin ja hän lunasti välittömästi paikkansa NHL:ssä, kun sai siihen mahdollisuuden. Slovaki on tulevaisuuden supertähti, joka tulee 2017 kesällä kirjoittamaan järkyttävän kokoisen pahvin.

Anisimov taas nauttii hieman yli kolmen miljoonan vuosiliksaa, mutta on jo Columbuksessa osoittanut olevansa sen arvoinen. Näiden kahden lisäksi sisäänpäin liikkuivat Tomas Kopecky Floridasta, Daniel Paille Bostonista, joka on yksi liigan parhaita av-pelaajia, Ryan Garbutt Dallasista, sekä venäläiskaksikon SKA:sta, eli Viktor Tikhonovin ja Artemi Panarinin.

Varsinkin jälkimmäinen kaksikko tulee yksinkertaisesti tuhoamaan ilman Kanen apua NHL:n ja viemään Chicagon kaksin ainakin konferenssifinaaleihin, jos vain venäläiseen tapaan eivät käytä yhtä kautta totutellessaan kapeaan kaukaloon. Tähän kun lisätään leirillä nähty Teräväinen, niin pakisto, kuin toinenkin on hukassa.

Ennuste:


Kesäkuu. Chicago pelaa kesäkuussa. Vaikka Kane kaupattaisiin sekoiluiden takia pois, on sisäänpäin tullut sellainen nippu pelaajia, että oksat pois. Teräväinen, Hossa, sekä Toews saavat suuren avun viisikosta Anisimov, Dano, Panarin, Tikhonov. Lisäksi kun Kruger ja Paille pelaavat alivoimat, niin ei luulisi vastustajan ylivoimaprosentinkaan olevan kovin korkealla.