Colorado Avalanche 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Colorado Avalanchen NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Coloradon viime kausi päättyi lopulta pettymykseen, kun joukkue jäi Central-divisioonan viimeiseksi. Toki Central on kivikova divisioona ja Coloradon keräämä 90 pistettä oli kunnioitettava saavutus. Vaikka Daniel Briere lopetti uransa ja Ryan O’Reilly siirtyi Buffaloon, voidaan Patrick Royn valmentamalta Coloradolta odottaa tällä kaudella enemmän, sillä kesän siirrot ovat vahvistaneet joukkuetta.



Maalivahdit:


Coloradon maalivahtitilanne jatkuu painajaismaisena, kun kaikki torjuntavastuu lepää Semyon Varlamovin harteilla. Vaikka Varlamov pystyy pelaamaan vaikka joka ottelun, hän on kärsinyt loukkaantumisista viime vuosina kuormituksen ansiosta. Venäläinen on yksi liigan parhaista ja tasaisimmista torjujoista, mutta paremmalle kakkosmaalivahdille olisi tarvetta.

Reto Berra nimittäin ei ole millään mittarilla NHL-tason maalivahti. Coloradon onneksi sveitsiläisen sopimus loppuu tähän kauteen ja organisaatiosta löytyy kaksi NHL-kelpoista maalivahtia korvaamaan Berran. Calvin Pickard nousi koko NHL-maailman tietoisuuteen viime kaudella. Berra ja Varlamovin loukkaannuttua Pickard sai torjuntavastuun ja oli maalilla lyhyen ajan NHL:n paras maalivahti.

Lisäksi Colorado päätti jatkaa Sami Aittokallion sopimusta, joka pelaa tällä kaudella lainalla Oulun Kärpissä. Kumpi tahansa olisi parempi vaihtoehto Berran tilalle. Toisaalta molempien kehityksen kannalta on tärkeää pelata, eikä availla NHL:ssä luukkua.


Puolustajat:


Viime vuoden O’Reilly-diilistä puolustukseen saatiin Nikita Zadorov. Kaksikymppinen venäläinen on Buffalon 2013 ensimmäisen kierroksen varaus. Lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen pakki pelasi Buffalossa viime kaudella 60 ottelua ja tuo kokoa Coloradon puolustukseen.

Anaheimista joukkueeseen siirtyi Francois Beauchemin, jonka lisäksi tutut pakit Tyson Barrie, Nick Holden, Erik Johnson, Nate Guenin, Zach Redmond ja Brad Struart jatkavat joukkueessa.

Johnsonin viime kausi jäi vajaaksi loukkaantumisen takia, mutta hän on joukkueen puolustuksen selkeä johtohahmo. 193-senttinen jenkki on tehnyt viimeiseen kahteen kauteen 62 pistettä reiluun 120 otteluun. Varsinkin Johnsonin loukkaantuminen oli suuri kolaus Coloradon viime kauden playoff-haaveille.
Syyskuun puolivälin jälkeen Andrej Meszaros siirtyi joukkueen vahvuuten, tosin tryoutin kautta.


Hyökkääjät:


Daniel Briere löi luistimet naulaan ja Buffaloon suuntasivat Ryan O’Reilly, sekä Jamie McGinn jättidiilissä. O’Reilly vaati 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa ja vaikka viimeiseen kahteen kauteen O’Reilly on nakuttanut noin 60 pisteen kaudet, oli tuo raha liikaa Coloradolle. Vaihdossa Colorado hyökkääjät Mikhail Grigorenkon ja J.T. Compherin.

Moni piti Buffaloa diilin voittajana ja vaikka O’Reilly toimii selkeästi paremmin Buffalon kokoonpanossa, ei Colorado tässä diilissä ottanut pahemmin kuokkaan. Grigorenko pelasi Royn valmennuksen alaisena Quebec Remprantsissa juniorina ja sai aikaan kiitettävän määrän pisteitä. Myös rightilta laukova Compherin potentiaali on täysin mittaamatta, sillä hän pelaa vielä ensi kauden Michganin NCAA-joukkueessa.

O’Reillyn korvaajaksi saatiin pari miljoonaa halvemmalla Carl Söderberg Bostonista ja Söderbergin kaveriksi hankittiin myös Blake Comeau Pittsburghista. Kun tähän yhtälöön lisätään viime kaudella joukkueessa nähdyt MacKinnon, Landeskog, Iginla, Duchene ja Tanguay, voidaan puhua pitkästä aikaa Coloradon omaavan kolmatta, ellei neljättä kentällistä jo NHL-kelpoista hyökkäystä. Tämä kyseinen viisikko kun kaikki tekivät yli viisikymmentä pistettä viime kaudella.

Ennuste:


Patrick Royn porukka on NHL:n kovimmassa divisioonassa, mutta ei olisi yllätys, vaikka joukkue kairaisi itsensä ohi Wildin ja Jetsin, nousten villikortti-kierroksen kautta playoffeihin. Joukkue on tasapainoinen ja Roy on osoittanut olevansa NHL-tason valmentaja. Maalivahtipeli jää kysymysmerkiksi, sillä Varlamovin loukkaantuminen voi romuttaa kauden täysin.

Palkkajakaumalta Colorado omaa ehkä yhden tasaisimmista joukkueista. Ehkä juuri tästä syystä kuusi pelaajaa teki viime kaudella yli 50 pistettä. Kova suoritus seuralta, joka ei päässyt edes playoffeihin, sillä miltään muulta seuralta ei kuutta viidenkymmenen pisteen pelaajaa viime kaudelta löytynyt.