Columbus Blue Jackets 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Columbus Blue Jacketsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Blue Jackets kärsi viime kaudella isoista loukkaantumisista, eivätkä Kekäläisen suojatit saaneet kiinni kunnon pelirytmistä. Joukkueen runko oli päällisin puolin kunnossa, mutta avainpelaajien ollessa sairastuvalla vaikeutui pelaaminen huomattavasti. Terveellä jengillä Blue Jackets olisi mahdollisesti nähty jopa pudotuspeleissä. Mennyt kausi tarjosi ajoittain myös hienoja hetkiä, toisen polven kiekkoilija Nick Folignon nakuttaessa 73 tehopistettä. Foligno oli huimalla kaudellaan Columbuksen tehokkain pelaaja ja hänet valittiin myös tähdistöottelun toisen joukkueen kapteeniksi. Columbuksen runkosarjasijoitus oli loppujen lopuksi itäisen konferenssin kahdeksas.

Uusi kausi ja uudet kujeet: Blue Jacketsin GM Jarmo ”Keku” Kekäläinen näytti jälleen pelimiehen elkeitä, kun koko NHL:ää seuraava maailma kohisi miehen pelaajakaupoista.Maalivahdit


Sinitakkien maalivahtiosasto pysyi muuttumattomana, eikä muutoksille tarvetta ollutkaan. Selvänä ykkösveskarina toimii Sergei Bobrovsky ja hänen tuuraajinaan Curtis McElhinney sekä Anton Forsberg. Bobrovsky torjui viime kaudella 51 pelistä 30 voittoa torjuntaprosentilla 91,8. Venäläismolari tulee olemaan jälleen isossa roolissa ”Kekun” joukkueessa ja niin kauan kun suurilta loukkaantumisilta vältytään, ei Columbuslaisilla ole hätää. Jos Bobrovsky joutuisi sivuun, voisi McElhinneyn heittää laatikkoon hyvillä mielin. Forsberg on myös hyvä korvaaja, mutta ilman ykkös -tai kakkosveskarin loukkaantumista ei peliaikaa hänelle siunaannu.

McElhinney sai paljon torjuntavastuuta menneellä kaudella, kun Bobrovsky oli pitkään sivussa nivusvamman takia. Kanadalaisveskari torjui 32 ottelussa torjuntaprosentilla 91,4. Bobrovsky solmi tammikuussa Columbuksen kanssa neljävuotisen jatkosopimuksen.Puolustus


Puolustajien kohdalla viikate on niittänyt maltillisesti. Columbuksen heikkous on juurikin puolustuspäässä, sillä muutamaa kokenutta pelaajaa lukuun ottamatta puolustus on varsin kokematon. Joukkueessa jatkavat Jack Johnson ja David Savard, jotka kuuluvat kokeneeseen osastoon ja heidän varaansa rakennetaan paljon. Tietenkään ei sovi unohtaa kokenutta venäläispuolustajaa Fedor Tyutinia, joka on pelannut Columbuksen riveissä jo vuodesta 2008. Hän kuuluu niin ikään puolustuksen tukipilareihin. Johnson oli viime kaudella joukkueen tehokkain puolustaja 40 pisteellään. Hän jakoi 32 syöttöä ja teki kahdeksan häkkiä.

Uusina hankintoina Columbukseen saapui Michael Paliotta Chicago Blackhawksista, John Ramage Calgary Flamesista ja Dean Kukan Luleåsta. Nuori 22-vuotias Paliotta on vasta tekemässä läpimurtoaan NHL-jäille. Mies pelasi viime kaudella 41 ottelua yhdysvaltain yliopistosarjassa Vermontin joukkueessa. Columbuksen farmijoukkue Lake Erie Monsters toimii nuorukaisen ponnahduslautana alkavalla kaudella.

Puolustajien nuorta polvea edustavat Kevin Connauton, Dalton Prout ja Ryan Murray. Heiltä odotetaan edelliskauden kaltaisia onnistumisia ja kasvamista yhä suurempaan rooliin. Connauton hääräsi viime kaudella tehot 9+10.Hyökkääjät


Kekäläinen oli mukana yhdessä isoimmista siirtopommeista, kun Chicago Blackhawksin Brandon Saad vaihtoi Blackhawksin punaisen Columbuksen siniseen. Kaupan yhteydessä siirtyi yhteensä seitsemän pelaajaa ja Blackhawks sai kaupassa myös Blue Jacketsin ensi kesän neljännen kierroksen varausvuoron.
Saad on monipuolinen ja voimakas vasemmanlaidan hyökkääjä, juuri sellainen mitä Kekäläinen joukkueeseen kaipasi. Kaupalla Columbus sai korvattua määrää laadulla ja tämä on askel parempaan. Saadin sopimus on kuusivuotinen ja arvoltaan 36 miljoonaa dollaria. Kaupassa Columbukseen siirtyi myös keskushyökkääjä Alex Broadhurst, joka pelasi viime kauden Blackhawksin farmijoukkueessa. Chicagoon lähtivät keskushyökkääjä Artem Anisimov, laitahyökkääjät Marko Dano, Jeremy Morin ja Corey Tropp. Oliko vaihto kaiken tämän arvoinen?

Lisäksi Columbus solmi kaksivuotisen sopimuksen Boston Bruinsista saapuneen Gregory Campbellin kanssa. Campbell on vahva kahden suunnan hyökkääjä. Blue Jackets nappasi riveihinsä suomalaisväriä, kun Antti Pihlström suuntasi joukkueen harjoitusleirille try out -sopimuksella.

Columbuksen hyökkäyskalusto on kova. Nick Foligno, Ryan Johansen ja Brandon Saad tekevät tuhojaan, kun kausi starttaa. Hyökkäyksestä löytyvät myös sentteri Brandon Dubinsky sekä laiturit Scott Hartnell, Cam Atkinson ja Boone Jenner. Jokainen heistä pystyy tehtailemaan pisteitä kovalla tahdilla. Sinitakkien ykkösketjua voidaan pitää yhtenä NHL:n vaarallisimmista.

Ennuste


Jos joukkue pysyy terveenä eikä suuria takaiskuja loukkaantumisissa tule, voidaan Columbus laskea varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Kuitenkin todennäköisin tie pudotuspeleihin kulkee villi kortti -paikan kautta. Tämä vaatii täydellistä onnistumista joka osa-alueella. Ainoaksi kysymysmerkiksi jää joukkueen puolustuksen riittävyys kauden edetessä.