Dallas Stars 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Dallas Starsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Dallas jäi viime kaudella lopulta ulos playoffeista ja olisikin tuolla rosterilla ollut yllätys, jos joukkue olisi sinne yltänyt. Yksi sarjan nuorimpia pakistoja, joiden takana seisoi kauden aikana neljä eri maalivahtia. Hyökkäyskin makasi käytännössä kolmikon Benn (35+52=87) – Seguin (37+40=77) - Spezza (17+45=62) ympärillä. Neljäntenä tehotilastossa majaillut Cody Eakin teki lopulta neljäkymmentä pistettä. Tällä kaudella voidaan kuitenkin odottaa parannusta.Maalivahdit:


Dallasin GM Jim Nill joko kaivaa verta nenästään ja haluaa potkut, tai sitten hän teki yhden kesän fiksuimmista hankinnoista. Nill ilmeisesti kuuli, että nykyisin NHL:ssä kaksi tasavahvaa maalivahtia yleensä kantaa joukkueen pitkälle. Lindbäck lähti siirtorajalla Buffaloon ja pelaa tällä kaudella Coyotesissa, Rynnäs otti torjuntavastuun KHL-seurassa Kazanissa ja Jhonas Enroth sai lähteä heinäkuun alussa Los Angeles Kingsiin. Nill hankki vain pari päivää ennen Enroth-siirtoa Antti Niemen San Jose Sharksista ja sekoitti täysin jenkkimedian. Miksi? Kari Lehtonen ja Antti Niemi vievät yhdessä 10,4 miljoonaa dollaria joukkueen caphitistä.

Kokeneet suomalaisvahdit muodostavat yhden NHL:n parhaista kaksikoista, mutta kummankaan viimevuodet eivät ole olleet ruusuilla tanssimista. Valitettava tosiasia on se, ettei kumpikaan pysty yksin pitämään joukkuetta pystyssä keskinkertaisen puolustuksen takana. Pakisto on kuitenkin tänä vuonna kokeneempi kuin viime vuonna.Puolustajat

:

Dallasiin siirtyi Chicagosta Johnny Oduya, joka tuo selkeää johtajuutta puolustukseen. Asia, joka joukkueesta on selkeästi puuttunut. Myöskin pari päivää aiemmin Patrick Sharpin kanssa joukkueeseen liityynyt Stephen Johns voi olla kauden edetessä avustava palanen Dallasin puolustuksessa. Johns aloittaa kuitenkin AHL-seura Texas Starsin riveissä kauden.

Stars teki todellisen pakiston sisäänajon viime kaudella, kun seura nosti Jyrki Jokipakan, Jamie Oleksiakin, Patrik Nemethin, sekä John Klingbergin pelaavaan kokoonpanoon. Tästä nelikosta varsinkin Jokipakka, sekä Klingberg löivät selkeästi läpi ja ovat tällä kaudella suuri apu joukkueen puolustuksessa. Varsinkin Klingbergin läpilyönti tuotti ruotsalaiselle seitsemän vuoden sopimuksen, jonka lopullinen arvo on 29,75 miljoonaa dollaria.

Vanhemmalta osastolta löytyy lisäksi Jordie Benn, Jason Demers, sekä Alex Goligoski, joten puhutaan huomattavasta parannuksesta viime kauden otteisiin. Puolustus ei ole jättikokoinen, mutta nykymallin NHL-kaukaloon löytyy hyviä kahden suunnan puolustajia, jotka tulevat tekemään osansa tämän kauden pisteistä. Viime kaudella Klingberg ja Goligoski löytyivät Trevor Daleyn lisäksi joukkueen tehotilaston top 10:stä.Hyökkääjät:


Kesän aikana Shawn Horcoff, Ryan Garbutt, sekä Rich Peverly poistuivat joukkueen vahvuudesta. Tilalle hankittiin yksi mies, Patrick Sharp. Hyökkäyspäässä pisteet edelleen makaavat aiemmin mainitun kolmikon niskassa, mutta nyt porukkaan voi lisätä Sharpin. Tämä nelikko syö capista 24,4 miljoonaa vuosipalkkaa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kun tuohon nelikkoon lyödään maalivahdit päälle, on yli puolet joukkueen palkkakatosta kiinni kuudessa pelaajassa.

Vaikka hyökkäyksen pistevastuu on todella kärkipään pelaajien vastuulla, niin viime kaudella Eakin, Cole, Hemsky, Fiddler ja Eaves auttoivat paljon. Joukkue on kehittynyt viime vuosina paljon ja suuria rosterimuutoksia ei ole tullut, joten joukkue on päässyt rauhassa hitsautumaan yhteen.

Ennuste:


Lehtosen torjuntakuorman helpotus ei voi olla kuin hyvä asia. Puolustus on paremmassa kunnossa kuin aiemmin ja hyökkäys saa jotain aikaan. Näillä eväillä Lindy Ruffin suojatit etenevät tällä kaudella suoraan playoffeihin. Vedonlyöntimielessä Dallasia voidaan pitää uutena Tampa Bayna ja suurin osa otteluista kuitenkin tulee päättymään overiksi. Tällä kaudella Dallas on se, joka tekee enemmän maaleja.