Detroit Red Wings 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Detroit Red Wingsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Wings selviytyi jälleen playoffeihin ja se oli organisaatiolle jo 24. perättäinen kerta. Tampa Bay Lightning laittoi Punasiivet kuitenkin kesälomille, kun he voittivat seitsemännessä kohtaamisessa Wingsin 2-0 kotijäällään. Joukkueessa on koittanut uusi aika, kun valmentaja Mike Babcock on poistunut Detrotin kopista ja tilalle tullut Jeff Blashill on aloittanut oman työnsä. Blashill oli viime kaudella Red Wingsin farmijoukkueena toimivan Grand Rapids Griffinsin päävalmentajana ja toimi jo 2011-2012 kaudella Babcockin apuvalmentajan roolissa.

Tulevan kauden yksi mielenkiintoisimpia asioita on, että lähteekö Blashill muuttamaan valmennuksellista suuntaa vai onko hänen tyylinsä samanlainen kuin Babcockilla? Blashill teki kovan tempun ainakin Griffinsissä, sillä joukkue voitti hänen ensimmäisellä päävalmentaja kaudella Calder Cupin.Maalivahdit:


Petr Mrazek varasti Jimmy Howardilta ykkösvahdin paikan ja oli mies paikallaan. Runkosarjassa Howard pelasi enemmän pelejä, mutta playoffien alussa valinta osui Mrazekin kohdalle. Hänen suoritukseensa Wingsin kausi ei ainakaan kaatunut, sillä mies otti jatkuvasti tärkeitä koppeja.

Marssijärjestys toki luodaan jälleen harjoitusleiristä alkaen uudestaan ja olisi ihme jos Jimmy Howard ei antaisi tulevalla kaudella mitään merkkejä parantamisesta. Howardin 5.2 miljoonan dollarin vuositulo ainakin vaatii selkeää parannusta. Tämän kaiken lisäksi Mrazekin sopimus umpeutuu alkavan kauden päätteeksi, joten kilpailu Wingsin maalilla on kova.Puolustajat:


Mike Greenin nappaaminen vapailta markkinoilta oli yksi kesän kovimpia siirtoja. Mies oli ajautunut hienoiseen umpikujaan Washington Capitalsissa ja halusi vaihtaa maisemaa. Varsinkin Greenin alkukausi oli nihkeä, sillä ylivoimavastuuta ei tippunut entiseen malliin. Mies kasasi kuitenkin 45 pistettä, joka on todella kova pistesaalis. Red Wingsissä Greenilta odotetaan varmasti paljon, sillä hän on kiekollisessa pelissä Wings-puolustajien edelläkävijä. Miehen tykki tulee laulamaan tulevalla kaudella useasti ylivoimalla, eikä hän ole puolustuspäässäkään mikään lapanen siirrettäväksi.

Puolustuksen runko on muuten pysynyt samana, eikä isompia tarpeita muutokselle ole ollutkaan. Vakikasvojen lisäksi puolustuksessa nähdään varmasti Alexei Marchenko, Xavier Oullet ja Ryan Sproul. Näiden miesten kausi tulee kuitenkin rakentumaan enemmän paikkauksista ja systeemiin sisäänajamisesta. Oullet ja Marchenko pelasivat jo viime kaudella jonkin verran ja heistä kasvatetaan tulevia vastuunkantajia.

Danny DeKeyserin ja Kyle Quinceyn sopimukset päättyvät tähän kauteen, mutta molemmat saanevat jatkosopimukset. DeKeyser on mielenkiitoinen nimi, sillä häntä ei ole koskaan varattu yhdenkään seuran toimesta, vaan mies teki sopimuksen Red Wingsin kanssa yliopistopelaajana. Miehen viime kauden 31 pistettä on hyvä saalis ja kun mies vielä saa turhat höntyilyt pois, niin häneltä voidaan odottaa vielä parempaa.Hyökkääjät:


Pavel Datsjuk on poissa kokoonpanosta runkosarjan alussa, mutta miehen kuntoutuminen nilkkaleikkauksesta vie määrittelemättömän ajan. Red Wings -fanit varmasti toivovat, että Taikuri on mahdollisimman nopeasti tositoimissa. Detroit-leiri sai todella hyviä uutisia, sillä Johan Franzen on saanut luvan palata jäälle pitkän aivotärähdyspiinan jälkeen. Kunnossa olevan Franzenin panos on korvaamaton, koska joukkueessa ei vastaavanlaista pelaajaa oikein ole ja hänen röyhkeyttään jäätiin kaipaamaan viime kaudella.

Red Wings teki kesällä ison jatkosopimuksen, kun se kiinnitti Gustav Nyquistin neljän vuoden pahvilla, jolla mies tienaa noin 4.7 miljoonaa per kausi. Nyquist oli viime kaudella yksi tärkeimmistä hyökkääjistä Wingsille ja tulee olemaan sitä jatkossakin, kun Datsyukin ja Zetterbergin jalka alkaa painamaan.

Teemu Pulkkinen aloittaa sopimuksensa viimeisen kauden Red Wings -paidassa ja nyt jos koskaan on hänen aikansa nousta vakiomiehistöön. Pulkkinen pelasi viime kaudella 31 ottelua ja keräsi näissä tehot 5+3. Pulkkinen voitti AHL:n puolella maalikuninkuuden 34 osumalla, joka on mieheltä jäätävä määrä maaleja 46 otteluun. Pulkkinen on kesällä harjoitellut luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahden kanssa ja tulevalla kaudella edistys on nähtävissä.

Ennuste:


Red Wings tulee olemaan jälleen playoff-joukkue. Joukkue on vahvistunut viime kauteen nähden juuri niiltä alueilta, jotka estivät joukkueen etenemisen pidemmälle. Varjoja tuo Pavel Datsysukin ja Darren Helmin vammat, mutta muuten joukkue on iskuvalmis. Maalivahtitaistelu on myös oma lukunsa ja nähtäväksi jää kumpi vie pidemmän korren.