Florida Panthers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Florida Panthersin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Florida pelasi hyvän kauden ja joukkueen peli on mennyt monta napsua eteenpäin. Panthersin loppukautta sotki maalivahtihuolet, kun sekä Roberto Luongo että Al Montoya olivat loukkaantuneena samaan aikaan. Joukkueen maalivahtivalmentajana toimiva Robb Tallaskin joutui vetämään kamppeet niskaansa mutta vain varavahdin roolissa.

Panthers teki myös kauppoja kesällä, kun se lisäsi riveihinsä Reilly Smithin vaihdossa Jimmy Hayesiin. Vapailta markkinoilta joukkue naarasi myös veteraanilaituri Martin Havlatin, joka on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista menneillä kausilla.


Maalivahdit:


Roberto Luongo ja Al Montoya jatkavat tälläkin kaudella joukkueen maalitolppien välissä. Kaksikon työnjako on ollut hyvällä mallilla ja luo joukkueeseen huomattavan voimavaran, kun Montoya on aseenkantajana Luongolle. Lähtökohtaisesti Luongo on ykkösmaalivahti, mutta Montoya saanee startteja tälläkin kaudella.

Molemmat ovat kokeneita maalivahteja, ja mikäli he pysyvät terveinä, ei joukkueen suorittaminen jää heistä kiinni. Viime kauden loppu oli kuitenkin asia, johon joukkue ei tulevallakaan kaudella ole varautunut. Jos Luongo ja Montoya ajautuvat jälleen loukkaantumiskierteeseen, joutuu joukkue välittömästi kaupoille, koska korvaajaa ei ole.


Puolustus:


Aaron Ekblad oli omaa luokkaansa Panthersin puolustuksessa ja voitti vuoden tulokkaalle myönnettävän Calder Trophyn. Mies takoi hurjat 39 pistettä ja +/- -tilastokin näytti lukemaa +12, joten voidaan puhua uskomattomasta tulokaskaudesta. Ekblad tulee jatkossakin olemaan yksi organisaation tärkeimpiä pelaajia.

Puolustuksen runko on pysynyt täysin samana, eikä suurille muutoksille ole ollutkaan tarvetta. Ainoana huolenaiheena on syvyys, jota puolustuksen suhteen ei hirveästi ole. Farmin puolelta pystyy nostamaan Dylan Olsenin ja Sena Acolatsen, mutta on todennäköistä kauden edetessä, että Dale Tallon joutuu vahvistamaan tätä osastoa.

Tällä hetkellä puolustus ei kestä yhtäkään isoa loukkaantumista ja Tallonin tehtävänä on löytää täytemiehet tarpeen vaatiessa.Hyökkääjät:


Reilly Smith liittyi joukkueen vahvuuteen ja on selvä vahvistus Panthersille. Smith sopii varmasti hyvin joukkueen pelityyliin. Vaikka Jimmy Hayes menetettiin samassa yhteydessä, on Florida nähtävä tämän diilin voittajana. Martin Havlat on myös joukkueessa try-out -sopimuksella. Havlatilla on ollut todella suuria loukkaantumishuolia ja miehen panos jää nähtäväksi. Parhaimmillaan hänestä on varmasti iloa joukkueelle, mutta pahimmassa tapauksessa miehen kausi jää jälleen torsoksi.

Erikoinen episodi Jonathan Huberdeaun osalta sai viimein päätöksen, kun hän kirjoitti ennen harjoitusleirin alkua kaksivuotisen jatkopahvin seuran kanssa. Alunperin sopimus piti viimeistellä jo ennen varaustilaisuutta, mutta syitä viivyttelyn taustalla ei ole hirveästi avattu. Huberdeaun jatko on tärkeä, sillä mies nakutti viime kaudella 54 pistettä ja oli joukkueen paras pistemies.

Tulokkaana kauteen lähtee Rocco Grimaldi, joka on seuran toisen kierroksen varaus vuodelta 2011. Mies pelasi viime kaudella farmijoukkueena toimineessa AHL-seura San Antonio Rampagessa 64 ottelua tehoin 14+28. Grimaldi pelasi tätä ennen kolme vuotta North Dakotan yliopistojoukkueessa ja on kuulunut USA:n juniorimaajoukkueisiin 16-vuotiaasta lähtien.

Alexander Barkov aloittaa kolmannen kauden joukkueessa ja häneltä odotetaan jälleen uudelle tasolle nousua. Barkov tulee olemaan tämän organisaation kasvot ja miehellä on kaikki edellytykset nousta yhdeksi isoksi supertähdeksi NHL:ssä. Miehen pelikäsitys on aivan omalla tasollaan jo nyt. Jaromir Jagrin saapuminen joukkueeseen on ollut iso apu Barkoville. Parempaa mentoria saa hakea ja Barkov tulee tulevallakin kaudella ottamaan kaiken opin veteraanin pelistä.

Ennuste:


Floridalla on kaikki edellytykset nousta pudotuspelijoukkueeksi, mutta paperilla katsottuna se ei tule olemaan helppoa. NHL on huipputasainen ja Florida on vielä siinä vaiheessa, että tämä kausi ei välttämättä tuo vielä sen kummoisempaa menestystä. Panthers on kuitenkin vahva mustahevonen kauteen lähdettäessä.

Jagrin saapuminen viime kauden päätteeksi nosti joukkueen kurssia ylöspäin entisestään ja Jagr varmasti haluaa vielä taistella pokaalista ennen uran päätöstä. Viimeaikaisista hotellihuonekuvista päätellen mies on valmistautunut kauteen antaumuksella. Miehen kommenteista päätellen letti on kasvamassa vanhojen aikojen mittaan, joten tulosta on lähdetty hakemaan.