Los Angeles Kings 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Los Angeles Kingsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Organisaatio oli viime kaudella melkoisessa pyörteessä jäällä, kuin sen ulkopuolellakin. Kingsin runkosarja vaihteli voittoputkista aina säälittävään taaperrukseen ja jään ulkopuoliset kriisit eivät ainakaan auttaneet Kingsin kautta. Kings putosi viimeisenä joukkueena ulos playoffeista lännen puolella ja organisaation ympärillä on pesty likapyykkiä oikein urakalla.

Vyacheslav Voinovin asiat ovat vuosi myöhemmin edelleen tapetilla ja nyt lisäksi Mike Richardsin kärähtäminen Kanadan rajalla on tuonut paljon negatiivista julkisuutta.

Joukkue yrittää irtisanoa Richardsin ja todennäköisesti onnistuukin siinä, ellei pelaaja saa pelaajayhdistyksen kautta toimitettua uskottavaa vastinetta asian tiimoilta. Voinov taas sai perheväkivaltatapauksesta 90 päivän vankilatuomion ja lisäksi tällä hetkellä Yhdysvaltain maahanmuuttoviranomaiset ovat miehen kiusana. Voinov sai päätöksen myötä häädön maasta, mutta venäläinen päätti lähteä vapaaehtoisesti, eikä jäänyt odottelemaan pakotettua siirtoa.Maalivahdit:


Jonathan Quick teki minkä pystyi viime kaudella, mutta hänestäkään ei ollut pelastamaan uppoavaa laivaa. Mies pelasi jäätävät 72 ottelua päästäen vain 2.24 maali per peli. Ne ovat joukkueen viime kauteen nähden todella uskomattomat lukemat. Mies antoi joka ilta mahdollisuuden voittaa, kun hän astui tolppien väliin. Hän pelasi enemmän otteluita, kuin yksikään Vezina-kanditaatti ja ainoa maalivahti joka meni pelimäärältään oli Washingtonin Braden Holtby, joka esiintyi yhden ottelun enemmän joukkueensa maalilla.

Quickin asema on niin selkeä Kingsin tolppien välissä, että sitä ei kukaan horjuta. Jhonas Enroth toki saapui Dallas Starsista tarjoamaan vastuunjakoa, mutta hänelle irronnee 20 peliä maksimissaan. Quickin pelimäärää on viisasta ainakin jonkin verran vähentää, vaikka mies on yksi maalivahtien teräsmiehistä sarjassa. Joukkue teki myös try-out sopimuksen Peter Budajin kanssa.

Kingsiä viilattiin draftin yhteydessä kunnolla linssiin, kun se teki treidin Boston Bruinsin kanssa. Yksi lupaavimmista maalivahdeista lähti Martin Jonesin muodossa, joka sinänsä oli palvelus Jonesille. Muutama päivä myöhemmin Boston teki jatkokaupan Kingsin pahimman vihollisen San Jose Sharksin kanssa ja se soppa oli varmasti valtava painajainen. Jonesista haluttiin luopua, sillä miehen sopimus oli menossa umpeen ja vaihtoarvo täsmäsi Bostonin kanssa, kun Milan Lucic saapui Kingsiin. Jones pelaa tulevalla kaudella Bostonin sijaan Kingsin arkkivihollisessa ja tästä ei varmasti olla Bostonin suuntaan kovin kiitollisia.

Farmin puolella vuoroaan odottelevat vielä Patrik Bartosak ja Jean-Francois Berube, mutta heille tuskin on koskaan avautumassa paikkaa Kingsin maalin suulta. Yksittäisiä startteja herroille voidaan tarjota, mutta Quickin valtasemaa ei pysty kukaan horjuttamaan.Puolustajat:


Kings vahvisti puolustustaan hankkimalla Christian Ehrhoffin, joka pelasi viime kauden Pittsburgh Penguinsissa. Ehrhoff tulee paikkaamaan Voinovin täyttämää aukkoa ja kun miehen hinnaksi muodostui vain 1,5 miljoonaa tämän kauden ajalta, niin se on ehdottomasti hyvä ratkaisu joukkueen kannalta. Kingsin pakistossa ei ole tapahtunut muita muutoksia, joten vahvalta näyttää.

Drew Doughty on edelleen puolustuksen selvä johtaja hyökkäyssuuntaan ja All Star-puolustajan varaan lasketaan paljon jälleen. Kingsin vaikeasta viime kaudesta huolimatta Doughty keräsi jälleen hyvän pistesaaliin pelaten kaikki 82 peliä runkosarjassa tehoin 7+39. Voinovin puuttuminen nosti Doughtyn vastuuta hyökkäyksessä, mutta hänelle se on jo arkipäivää ollut pitkään. Hän on yksi dominoivimpia puolustajia NHL:ssä ja pystyy omalla pelillään kääntämään pelejä joukkueelleen.

Jamie McBain ja Alec Martinez olivat viime kaudella poissa pitkään kokoonpanosta ja näille herroille Kings toivoo ehjää kautta, jotta viime kauden katastrofi vältettäisiin. Matt Greene ja viime kaudelle tullut Brayden McNabb ovat tärkeitä omanpään luutia. McNabb ei toki ole täysin puolustava puolustaja, sillä hän on AHL:n puolella tehnyt pisteitäkin. Ehrhoffin tulo kuitenkin pudottaa entisestään hänen vastuuta hyökkäyspäätä kohden, kun ottaa huomioon kokoopanosta löytyvän Jake Muzzinin, joka takoi yli 40 pistettä viime kaudella.Hyökkääjät:


Mike Richardsin poistuminen jättää joukkueen sentteriosastolle tietyllä tavalla aukon, mutta sitä Kingsin ei luultavasti tarvitse paikata ennen loppukautta. Anze Kopitar ja Jeff Carter kantavat vastuun ylempien ketjujen sentereinä ja Andy Andreoff sekä Nick Shore hoitavat alempien ketjujen roolit. Kingsin hyökkäyksessä vaihtuvuus on siis Richardsia ja Justin Williamsia lukuunottamatta pysynyt vähäisinä.

Ainoa isompi treidi oli Bostonin kanssa edellä mainittu kauppa, kun Milan Lucic hankittiin Kingsin väreihin. Lucic on iso vahvistus Kingsin laitahyökääjäosastolle ja sopii Kingsin profiiliin hyvin. Dwight King, Kyle Clifford ja Lucic ovat trio, jonka moni joukkue haluaisi omiin riveihinsä. Koostaan ja häijyydestään huolimatta nämä järkäleet pystyvät kiekollisiin ratkaisuihin ja se on todella kova pelote vastustajille.

Kingsiä vastaan ei ensi kaudellakaan kannata sikailla, siitä nämä herrat pitävät varmasti huolen. Valmentaja Darryl Sutterilla on hyökkäyksessään kokoa ja näköä, joka ei voi olla näkymättä alkavalla kaudella.

Los Angelesissa on myös se hyvä tilanne, että joukkueelta löytyy paljon omia lupauksia joiden sisäänajoa varmasti aloitetaan kuluvalla kaudella. Taitava Valentin Zykov on esimerkiksi vielä näkemätön kortti ja vasta 18-vuotias Adrian Kempe, joka siirtyi jo viime kauden lopulla SHL:n Modosta suoraan Manchester Monarchsin riveihin Kingsin farmijoukkueeseen ja voitti AHL:n Calder Cupin. Nämä herrat pyrkivät varmasti avaamaan ovet NHL:n puolelle jo harjoitusleirillä.

Viime vuosina Kingsissä on ollut vähän ylimitoitettu rosteri, sillä jokaiselle pelipaikalle on ollut tunkua. Tähän liittyen on pidettävä silmällä seuran ainoan suomalaisen Alex Lintuniemen tietä organisaatiossa. Suomalaisille tuntemattomampi Lintuniemi on 19-vuotias puolustaja, joka on HIFK:n kasvatti. Mies on pelannut myös Jokereissa juniorina ja hänet draftattiin edellisvuonna Kingsin toimesta toisella kierroksella. Lintuniemi on 192 senttiä pitkä ja hänen elopainokseen on ilmoitettu 105 kiloa, joten mistään pikkupakista ei ole kysymys. Hänellä on toki pitkä tie Kingsin rosteriin ja vaikka kausi kuluisikin Ontario Reignin riveissä, niin miehen tietä organisaatiossa seurataan mielenkiinnolla.

Ennuste

:

Kings tulee varmasti palaamaan pudotuspeleihin viime kauden häväistyksen jälkeen. Joukkue on saanut nyt pidemmän ajan valmistautua kauteen, kun takana ei ole mestaruuskauden rasituksia. Ainoat esteet tälle saattaa olla huhut, joiden mukaan Darryl Sutterin raastavat toimintatavat olisivat aiheuttaneet ongelmia Kingsin kopissa. Kingsin aloitus kaudelle on tärkeä, sillä vahvalla alulla viime kauden pölyt saadaan siivottua pois ja joukkue on varmasti motivoitunut näin tekemään.