Minnesota Wild 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Minnesota Wildin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Wild käänsi viime kaudella suuntansa yhdellä treidillä ja se oli tietenkin Devan Dubnykin hankkiminen. Wildin peli oli ollut sekaisin jo pitkään, eikä huonbo maalivahtipeli ainakaan auttanut asiaa. Dubnykin hankinta näytti aluksi vain nappi kaupalta, mutta yhtäkkiä puhutiinkin maalivahdista, joka käänsi joukkueen pelin ylösalaisin. Ilman Dubnykkiä Wild ei olisi ikinä päässyt playoffeihin.

Ennen Dubnykin saapumista Minnesota oli aivan sekaisin ja valmentaja Mike Yeon turhautuminen purkaantui erään joukkueharjoituksen päätteeksi siihen malliin, että Hannu Jortikan muinainen elämöinti oli hyttysen ininää.

Minnesota pääsi lopulta playoffeihin ja voitti sarjaan ennakkosuosikkina lähteneen St.Louis Bluesin otteluvoitoin 4-2 . Seuraavalle kierrokselle vastustajaksi tuli Chicago Blackhawks, joka vei sarjan selvin lukemin 4-0.

Halvalla Minnesota ei kuitenkaan antautunut, sillä vain ottelusarjan toinen peli ratkesi selvin lukemin. Minnesota oli kaikissa muissa otteluissa maalin päässä, mutta joukkue ei sisukkaasta yrityksestä huolimatta saanut palkintoa. Tämän sarjan pelejä kuvasti erityisesti se, että Chicago oli peleihin lähdettäessä valmiimpi osapuoli. Minnesota antoi kaksi maalia vähintään eteen vastustajalle. Dubnyk ei myöskään ollut aivan parhaimmillaan tässä sarja, mutta hänen piikkiinsä tappiota ei voi laittaa missään nimessä.Maalivahdit:


Devan Dubnyk ja Darcy Kuemper jakanevat vastuuta tulevalla kaudella. Dubnykin viime kauden näytöt ovat kuitenkin sen verran kovat, että paljon saa tapahtua ennenkuin Kuemper häneltä ykkösvahdin aseman ryöstäisi. Dubnyk pelasi viime kaudella 39 peliä Wildin paidassa jäätävällä keskiarvolla, sillä miehen päästettyjen maalien keskiarvo oli vain 1.78 ottelua kohden. Kuempersin vastaava oli 31 ottelussa 2.60. Playoffeissa Dubnykin tilastot eivät olleet mitenkään ihmeelliset, mutta toisaalta joukkuekkaan ei ollut valmis vielä voittamaan.

Nicklas Bäckströmin tilanne on tällä hetkellä todella ihmeellinen. Hän kävi leikkauksessa kädestään kesällä ja Minnesotan haaveilema ulosostaminen ei onnistunutkaan liigan sääntöjen vuoksi. Kuemperin on vahvempi vaihtoehto varamaalivahdin rooliin ja se tekee tilanteesta hyvin ongelmallisen. Bäcströmiä ei voi lähettää ilman hänen suostumusta farmin puolelle, jonne hän ei myöskään ole halukas lähtemään. Ainoat vaihtoehdot tässä tapauksessa ovat, että hänet lainataan euroopan puolelle tai vähemmän todennäköisenä vaihtoehtona, että mies roikkuisi Wildin mukana kolmosmaalivahdin roolissa. Varsinkin kun Wild teki try-out sopimuksen Venäjällä pelanneen Leland Irvingin kanssa.Puolustajat:


Wildilla on nuorehko, mutta erittäin potentiaalinen pakkikalusto. Ryan Suter on toki edelleen Wildin johtava puolustaja, mutta esimerkiksi Matt Dumba nosti profiiliaan kevättä kohti oikein urakalla. Mies on lupaava puolustaja, jonka varaan Minnesotassa voidaan laskea paljon. Toinen kova nimi on Jonas Brodin, jolla lähtee kolmas kausi käyntiin Wildissa. Brodin oli pakiston +/- tilaston selkeä voittaja lukemalla +21. Mies pelasi pudotuspeleissä joukkueensa kaikki ottelut ja kellotti tasaisesti 20min jääaikaa ottelua kohden.

Jared Spurgeonia ei myöskään sovi unohtaa, koska hän on valtava tekijä Wild-pakiston kiekollisessa pelaamisessa. Wild ei hankkinut yhtäkään puolustajaa kesällä, vaan antanevat Mike Reillylle näytönpaikan. Reilly on alunperin Columbus Blue Jacketsin varaus, mutta mies on viimeiset kaudet pelannut yliopistoliiga NCAA:ssa hyvillä tehoilla. Wildilla on hyvä runko puolustuspäässä, eikä rahaa hankintoihin ole tarvinnut etsiä.Hyökkääjät:


Kapteeni Mikko Koivu lähtee jälleen johtamaan joukkojaan kohti Stanley Cupia. Joukkue on esiintynyt peräkkäisinä kausina playoffeissa, mutta noutaja on tullut viimeistään toisella kierroksella. Wildin hyökkäyskalusto on kuitenkin jälleen vuoden kokeneempi ja odotukset kasvavat edellisvuosista. Mikael Granlundille ja Jason Zuckerille täytyy toivoa ehjää kautta, sillä miehet olivat paljon sivussa viime kaudella. Molemmat olivat playoffien aikaan suurinpiirtein kunnossa, mutta varsinkin Granlund jätti aina aukon poissa-olollaan.

Hyökkäyskaluston runko on täysin sama viime kauteen nähden. Wildin on aika ottaa askel eteenpäin ja Charlie Coylen, Nino Niederreiterin sekä edellä mainitun Granlundin on noustava vielä vahvemmin kantamaan joukkuetta. Toki sen askeleen ottaminen vaatii Koivun, Thomas Vanekin, Zach Parisen ja Jason Pominvillen onnistuvan vähintään samalla tavalla, kuin aiempina kausina on totuttu.

Michael Keräsen kausi Wild-organisaatiossa kului kokonaan farmi joukkue Iowa Wildin puolella, jos syksyn piipahdusta ei lasketa. Mies ei siis pelannut peliäkään Minnesotassa, mutta miehelle rustattiin kuitenkin yhden vuoden jatkosopimus, joka on kaksisuuntaista mallia. Keräsen edellä hierarkiassa on tällä hetkellä niin monta pelaajaa, että ilman loukkaantumisia hänen paikkansa on todella pahasti kiven takana.

Erik Haula sai vasten odotuksia vielä kahden vuoden jatkodiilin joukkueeseen. Haulalta odotettiin hieman parempaa kautta pisteiden valossa, vaikka se ei ole hänen pääasiallinen tehtävä joukkueessa. Mies ei kuitenkaan yltänyt aivan samanlaiseen lentoon ja välillä mies haki vauhtia pressiboksin popcorn-kulhon äärestä.

Ennuste:


Devan Dubnyk on jälleen paljon vartijana. Jatkuuko satumaiset otteet vai oliko viime kausi jättimäinen suonenveto? Tuskinpa, mutta miehen otteita seurataan varmasti tarkalla silmällä. Mikael Granlund, Matt Dumba, Jonas Brodin ja kumppanit ovat jälleen vuoden kokeneempia, joka lupaa hyvää tulevaan kauteen. Keskinen divisioona on kuitenkin aivan jäätävän kovatasoinen, joten tiukkaa Wildilla tekee playoffien suhteen. Läntisen konferenssin puolella on muutenkin paljon kovempi kilpailu paikoista, kuin itäisen konffrenssin puolella. Kaiken osuessa kohdalleen Wild pelaa keväällä playoffeissa.