Nashville Predators 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Nashville Predatorsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Centralin toiselle sijalle viime vuonna kivunnut Nashville hyytyi playoffeissa heti ensimmäiseen sarjaan Chicagon käsittelyssä. Joukkue näytti joulun tienoilla varmalta Stanley Cup-finalistilta, mutta potku ei lopulta riittänyt. Edessä on uusi playoff-kausi, mutta finaaleihin asti tuskin tälläkään kaudella kantrikaupungin jengi jaksaa porskuttaa.Maalivahdit:


Tuttu kaksikko Pekka Rinne, Carter Hutton jatkavat torjuntapuuhissa. Huttonin sopimus loppuu tähän kauteen, mutta näytönpaikat Rinteen takana jäävät vähäisiksi. Lisäksi Hutton varmasti siirtyy kauden jälkeen toiseen seuraan, sillä farmissa Nashvillellä on Juuse Saros, sekä Marek Mazanec.

Ainoastaan Pekka Rinteen loukkaantuminen avaa Huttonille paikan näyttää vielä kerran osaamisensa. Rinne pelaa terveenä naurettavan määrän otteluita ja tämä trendi ei tule Lavioletten alaisuudessa muuttumaan mihinkään.Puolustajat:


Cody Fransonin oli aika lähteä Buffaloon, kun kesän aikana ovesta marssivat sisään Barret Jackman, sekä Kristian Näkyvä. Näkyvä varmasti aloittaa AHL:stä, mutta saa tällä kaudella varmasti näytönpaikan, kun joku Nashvillen puolustuksesta loukkaantuu.

Pakkikalusto ei ole Jackmania lukuunottamatta muuttunut viime kaudesta mihinkään. Kahden viimekauden valopilkkuna on hyörinyt Roman Josi, joka on tehnyt todellisen tason noston. Muutenkin alakerran suhteen Nashvillellä on kaikki hyvin, sillä Weber, Jones, Jackman ja Ellis tukkivat Bartleyn ja Ekholmin kanssa alakerran totaalisesti.

Puolustuksesta löytyy nyt uudella tavalla syvyyttä, kun Jackman astuu remmiin mukaan. Kokenut kanukki tuo hyvää rosoisuutta joukkueen alakertaan. Nashvillen puolustus on ollut tähän asti hieman liian pehemeä.Hyökkääjät:


Kesän aikana Stålbergille, Cullenille ja Santorellille näytettiin ovea ja Nashvilleen liikahti muutama hyvinkin mielenkiintoinen nimi. Kärkipäässä on mielenkiintoista nähdä, miten Jokeri-ikoni Steve Moses tulee pärjäämään taalajäillä. Moses tuli käytännössä suoraan NCAA:sta Jokereihin, jossa vietti viimeiset kolme kautta. Moses aloittaa farmin puolella, mutta miestä tullaan varmasti kokeilemaan ylhäällä paikan tullen.

Lisäksi pelaavaan kokoonpanoon tulee suoraan Cody Hodgson, joka on viimeiset vuodet viettänyt Buffalo Sabresin riveissä. Loput hankinnat aloittanee AHL:n puolelta. Näin ollen suuria muutoksia viime vuoden rosteriin ei kokonaisuudessaan tule. Tätä voi pitää vain hyvänä asiana, sillä viime vuonna Nashville näytti ensimmäistä kertaa mahdolliselta Stanley Cup-finalistilta. Joukkueen pääseminen seuraavalle tasolle vaatii vielä enemmän, mutta Nahvillen hyökkääjistössä potentiaalia löytyy.

Kevin Fiala on yksi mielenkiintoisista nimistä, jotka tulevat sisäänajettaviksi tämän ja ensi kauden aikana. Fiala on todella lupaava pelaaja ja sveitsiläiselle lyödään varmasti näytönpaikka tällä kaudella. Suomalaishyökkääjä Miikka Salomäen paikka rosterissa on kiven alla ja miehen sopimuksen viimeinen vuosi lähtee käyntiin, joten nyt olisi annettava kovat näytöt. Työmoraalista se ei jää kiinni, mutta Salomäen paikka organisaatiossa vaatii seuraavan askeleen ottamista.

Filip Forberg oli yksi komeetoista viime kaudella ja mies varmasti pyrkii välttämään toisen kauden "kirouksen" hinnalla millä hyvänsä. Forsberg teki viime kaudella 63 tehopistettä ja oli joukkueensa tärkeimpiä kulmahampaita.

Ennuste:


Nashville on playoff-joukkue tänäkin vuonna, mutta keväälle tarvitaan jotain ideaa toteutuksen suhteen. Rosteri kestää vertailun, joten lanka palaa valmentaja Peter Lavioletten kynttilässä. Nashvillessä tuskin enää pitkään katsotaan, jos pitkään rakennetulla joukkueella hyydytään lopulta kalkkiviivoille. Pekka Rinteen pysyessä terveenä on Nashville jälleen todella vaikea vastustaja kenelle tahansa.